Den påstådda kuppen mot den tyska regeringen skulle genomföras av pensionärer

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 8 december 2022
- NewsVoice redaktion
Eugen Schmidt,MP. Pressfoto: Inga Haar för Deutscher Bundestag
Eugen Schmidt,MP. Pressfoto: Inga Haar för Deutscher Bundestag
Eugen Schmidt, MP. Pressfoto: Inga Haar för Deutscher Bundestag

TYSKLAND. Specialförband har slagit till mot konspiratörer bakom en påstådd väpnad grupp som sägs ha planerats för att ta makten i Tyskland. 25 personer har häktats, inklusive pensionerade poliser och militärer som vill återinrätta monarki. Parlamentsledamoten Eugen Schmidt menar att det är en rökridå för att dölja regeringens inkompetens mitt under en eskalerande tysk energikris.

Tyska myndigheter har arresterat personer som påstås ha planerat att störta landets regering. Birgit Malsack-Winkemann, en före detta representant för partiet Alternativ för Tyskland (AfD) i förbundsdagen, är en av de häktade.

Den federala åklagarmyndigheten åtalar ett 50-tal personer för en rad brott relaterade till den misstänkta komplotten, rapporterade lokala medier på onsdagen. Gruppen beskrevs som en del av “Reich Citizens”-rörelsen, som förkastar den moderna tyska statens legitimitet till förmån för regeringen som fanns mellan åren 1871 och 1918.

Kuppen ska enligt uppgift innebära att parlamentsbyggnaden stormas med målet att ta makten. Tyska åklagare beskriver omfattningen på den påstådda kupplanen som utan motsvarighet i landets moderna historia.

Narrativet är en avledande taktik enligt tysk parlamentsledamot

Parlamentsledamoten Eugen Schmidt från AfD frågasätter myndigheternas påståenden om att en grupp av QAnon-anhängare planerat en kupp för att störta den tyska regeringen.

Schmidt misstänker att makten i Berlin arrangerade arresteringen av dussintals människor på onsdagen bara för att med ett konstruerat kuppnarrativ avleda tyskarnas uppmärksamhet från en alltmer akut energikris.

Den oberoende  journalisten Alina Lipp kommenterar. Hon kallar polistillslagen för en mediashow. Hon säger även att tyskar kan gripas om de går emot regeringens narrativ.

Schmidt påpekar att den stora majoriteten av de misstänkta är i 60- eller 70-årsåldern. Han säger att de “elitsoldater” som skulle vara en del av den påstådda konspirationen har tjänstgjort innan 1990 och att de idag är pensionärer, skriver RT.

Med det i åtanke låter den officiella historien om att dessa personer hade planerat att storma det tyska parlamentet som “absurd” och “löjlig”, enligt Schmidt, som tillägger att det verkar handla om ett försök från den tyska regeringen att skapa ett raseri i media för att överskugga “katastrofala problem i den tyska ekonomin”.

Eugen Schmidt säger att den förvärrade energikrisen och dåligt väder medför att många tyskar inte har råd att betala räkningarna eftersom de har blygsamma löner.

Schmidt kastar skulden på energikrisen på en inkompetent regering och han menar att folk i allmänhet också gör det. Energipriserna har stigit upp till fem gånger högre jämfört med förra året.

“So, now, right before our eyes, a media provocation is being concocted with the sole purpose of diverting [the people’s] attention from their everyday problems”.

Bland de gripna finns en tidigare parlamentsledamot för AfD, adelsmannen prins Heinrich XIII och en rysk medborgare.

I det svenska narrativet fanns förutom högerextremister bakom den påstådda planerade kuppen även “spår till Putin”, enligt SvD:

“Minst 25 personer har gripits vid en razzia mot en terrorgrupp i Tyskland. Dess mål ska ha varit en väpnad attack mot parlamentet i Berlin. ”I förlängningen kan det finnas spår till Putin och ryska högerextrema,” säger Hans Brun, terrorexpert. Den ryska ambassaden i Tyskland förnekar dock inblandning.”

Rysslands ambassad i Berlin uppgav i onsdags eftermiddag att de tyska myndigheterna inte meddelat att en rysk medborgare fängslats. Kremls talesperson Dmitrij Peskov sa på onsdagen att tjänstemän i Moskva beskriver incidenten som ett “internt problem” i Tyskland, skriver RT.

Text och översättning: NewsVoice, uppd kl 15:51, 9 dec

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vad som utspelar sej i media är i direkt kontakt med politikernas rädsla för folket, alltid.
  Tyska politiker är väldigt oroade för sin framtid, därför måste dom komma med lögn efter lögn.
  Folkmassorna i tyskland ska inte för en sekund tänka på vad som pågår med energin/bränsle/mat priserna samt ukrinazi.
  Bombsprängningarna är uttjatat media stoff, det biter inte längre.

 • Men hmm jag är tillsammans med en asiatiska som jag mötte när vi pluggade. Är jag då iinte Patriot, bara för det. Haha bara skrattar, därför jag bryyr mig inte. Jag äär foortfarande NationalPatriot, och min tjej håller med mig

 • Alla med det minsta uppvaknandet, veet ju att det var en falseflag. Är man Patriot, som jag
  t ex definitivt är, så är det Bara outhärdligt trams resten. Men även det outhärdliga ska överkommas

 • Jaha, ja. Så ett gäng spattiga pensionärer tänkte sig ta fram rollatorn, för att stulta till riksdagshuset i Berlin och ‘revolutionera’. Låter väldigt allvarligt.

 • Den påstådda kuppen mot den tyska regeringen skulle som sagt genomföras av pensionärer enligt en tysk parlamentsledamot. Frågan är hur dessa pensionärer och en ryss skulle klara sig mot den tyska armen på flera 100.000 soldater, som Person nedan är inne på.

  Den jagade oberoende journalisten Alina Lipp kallar polistillslagen för en mediashow. Jag la till det videocitatet i artikeln ovan.

 • Allt fler politiker och inte minst regeringar världen runt har börjat tillgripa proaktiv desinformation. Det vill säga att man försöker måtta in vilken sorts kritik som kan komma att riktas mot den egna verksamheten.
  Med det i åtanke fabricerar man via både troll och myndigheter ett narrativ där politiska motståndare eller folklig opinion utmålas som lögnare, konspirationsteoretiker och en direkt fara för demokratin.
  Så som tex. demokraterna gjorde i USA om Trump och hans anhängare och sossarna gjorde i Sverige om SD.

 • UKColumn News Extra från den 7 december har ett intressant inslag där den tidigare GCHQ-anställde Alex Thomson förklarar varför det som skedde i Tyskland skedde: genom att låta de egna leden och retoriken infiltreras bl a QAnons våldsförhärligande retorik, öppnades dörren till en halmgubbe operation i vilken alla som är kritiska mot dagens globalistiska agenda brännmärksa som “terrorister”.

  Det här kan naturligtvis ske också i Sverige, om systemkritiker börjar anamma revolutionens och våldets retorik även om det så bara är för att det känns bra att använda kraftuttryck – eller som liknelse eller ironi m m..

  Det spelar mindre roll om 98% av de som hör språket inser att det handlar om ironi, liknelser m m – det som i dag verkar betyda något är de 2% som saknar EQ och tar allt bokstavligt, tolkat så negativt det bara går…

  https://community.ukcolumn.org/forums/uk-column-news-extra/uk-column-news-extra-7th-december-2022

  25 minuter in…

  (betalvägg)

 • Det skulle vara uppiggande med “demokratiska revolutioner” enligt Carl Bildts definition av statskuppen i Ukraina, bara Covid -19 agendan är värd en demokratisk revolution och rättegång, klimatagendan likaså, migrations invasionen också och fler politiska vansinnigheter som inte bidrar till folks hälsa och välstånd samt lägre skatter och ökad välfärd.

 • Vad som utspelar sej i media är i direkt kontakt med politikernas rädsla för folket, alltid.
  Tyska politiker är väldigt oroade för sin framtid, därför måste dom komma med lögn efter lögn.
  Folkmassorna i tyskland ska inte för en sekund tänka på vad som pågår med energin/bränsle/mat priserna samt ukrinazi.
  Bombsprängningarna är uttjatat media stoff, det biter inte längre.

 • Men hmm jag är tillsammans med en asiatiska som jag mötte när vi pluggade. Är jag då iinte Patriot, bara för det. Haha bara skrattar, därför jag bryyr mig inte. Jag äär foortfarande NationalPatriot, och min tjej håller med mig

 • Alla med det minsta uppvaknandet, veet ju att det var en falseflag. Är man Patriot, som jag
  t ex definitivt är, så är det Bara outhärdligt trams resten. Men även det outhärdliga ska överkommas

 • Jaha, ja. Så ett gäng spattiga pensionärer tänkte sig ta fram rollatorn, för att stulta till riksdagshuset i Berlin och ‘revolutionera’. Låter väldigt allvarligt.

 • Den påstådda kuppen mot den tyska regeringen skulle som sagt genomföras av pensionärer enligt en tysk parlamentsledamot. Frågan är hur dessa pensionärer och en ryss skulle klara sig mot den tyska armen på flera 100.000 soldater, som Person nedan är inne på.

  Den jagade oberoende journalisten Alina Lipp kallar polistillslagen för en mediashow. Jag la till det videocitatet i artikeln ovan.

 • Allt fler politiker och inte minst regeringar världen runt har börjat tillgripa proaktiv desinformation. Det vill säga att man försöker måtta in vilken sorts kritik som kan komma att riktas mot den egna verksamheten.
  Med det i åtanke fabricerar man via både troll och myndigheter ett narrativ där politiska motståndare eller folklig opinion utmålas som lögnare, konspirationsteoretiker och en direkt fara för demokratin.
  Så som tex. demokraterna gjorde i USA om Trump och hans anhängare och sossarna gjorde i Sverige om SD.

 • UKColumn News Extra från den 7 december har ett intressant inslag där den tidigare GCHQ-anställde Alex Thomson förklarar varför det som skedde i Tyskland skedde: genom att låta de egna leden och retoriken infiltreras bl a QAnons våldsförhärligande retorik, öppnades dörren till en halmgubbe operation i vilken alla som är kritiska mot dagens globalistiska agenda brännmärksa som “terrorister”.

  Det här kan naturligtvis ske också i Sverige, om systemkritiker börjar anamma revolutionens och våldets retorik även om det så bara är för att det känns bra att använda kraftuttryck – eller som liknelse eller ironi m m..

  Det spelar mindre roll om 98% av de som hör språket inser att det handlar om ironi, liknelser m m – det som i dag verkar betyda något är de 2% som saknar EQ och tar allt bokstavligt, tolkat så negativt det bara går…

  https://community.ukcolumn.org/forums/uk-column-news-extra/uk-column-news-extra-7th-december-2022

  25 minuter in…

  (betalvägg)

 • Det skulle vara uppiggande med “demokratiska revolutioner” enligt Carl Bildts definition av statskuppen i Ukraina, bara Covid -19 agendan är värd en demokratisk revolution och rättegång, klimatagendan likaså, migrations invasionen också och fler politiska vansinnigheter som inte bidrar till folks hälsa och välstånd samt lägre skatter och ökad välfärd.

 • Alla revolutioner har styrts av KM.
  Vi omutbara kan bara se på och gråta. Franska, industriuella, Ryska osv har styrts och utnyttjats av KM.

 • Om de ska vinna över de mutbara så måste de strypa deras tillgångar. Och det är nästan omöjligt eftersom de mutbara har banker och storföretag i sitt grepp. Men om man stryper maten då spelar det ingen roll hur mycket guld och silver de har.

 • Dom här människorna kommer väl snart ut igen. Att höra deras egna berättelse kommer att bli intressant.

  Det verkar som desperationen i WEF-kulten blir allt djupare allt eftersom folk lämnar teatern utan att ens kollat programbladet.

  • The Great Reset innebär att alla miljardärer nollställs och alla deras tillgångar överförs till folkets pensionskassa, därav “You will owe nothing and be happy.” Det är också innebörden i Public-Privat-Partnership agendan, miljardärernas privata tillgångar blir publika när de överförs till pensionskassan. Vi blir alla Publika Stakeholders enligt WEF.

   • Ha, ha! Så Rothschilds, Rockefellers, Bill Gates, Wallenbergs med flera är människoälskare och kommunister, enligt dig. Skulle inte tro det.

    Visst, de har stött kommunistiska revolutioner, men de har gjort det för att kunde tjäna pengar på dessa. Av samma skäl har de stöttat fascistiska revolutioner. För att inte tala om alla krig de har startat och tjänat pengar på.

    Kommunistisk ideologi är för underklassen, att bränna sitt krut på, ingen klok människa tror på sådan dynga. Överklassen vill ha ett feodalt samhälle, där de kan härska oinskränkt. Den kommer att äga allt, men du och jag kommer inte att få äga någonting, men ändå vara glada och lyckliga förstås.

 • Dom här människorna kommer väl snart ut igen. Att höra deras egna berättelse kommer att bli intressant.

  Det verkar som desperationen i WEF-kulten blir allt djupare allt eftersom folk lämnar teatern utan att ens kollat programbladet.

  • The Great Reset innebär att alla miljardärer nollställs och alla deras tillgångar överförs till folkets pensionskassa, därav “You will owe nothing and be happy.” Det är också innebörden i Public-Privat-Partnership agendan, miljardärernas privata tillgångar blir publika när de överförs till pensionskassan. Vi blir alla Publika Stakeholders enligt WEF.

   • Ha, ha! Så Rothschilds, Rockefellers, Bill Gates, Wallenbergs med flera är människoälskare och kommunister, enligt dig. Skulle inte tro det.

    Visst, de har stött kommunistiska revolutioner, men de har gjort det för att kunde tjäna pengar på dessa. Av samma skäl har de stöttat fascistiska revolutioner. För att inte tala om alla krig de har startat och tjänat pengar på.

    Kommunistisk ideologi är för underklassen, att bränna sitt krut på, ingen klok människa tror på sådan dynga. Överklassen vill ha ett feodalt samhälle, där de kan härska oinskränkt. Den kommer att äga allt, men du och jag kommer inte att få äga någonting, men ändå vara glada och lyckliga förstås.

 • Oh ja… man blir helt enkelt impregnerad av dessa globalisters förehavanden. Hur många stora lögner tror dom fåren går på…Vi 20 % som har förståndet kvar, bör bli fler förhoppningsvis.
  Dom säger att 25 personer försökt göra en kupp i deuchtsland. I turkiet lyckades inte ens 6000 personer med en kupp.
  Allt har ett sammanhang, se vad diverse länders uppköpta politiker säger dagen innan.

 • Oh ja… man blir helt enkelt impregnerad av dessa globalisters förehavanden. Hur många stora lögner tror dom fåren går på…Vi 20 % som har förståndet kvar, bör bli fler förhoppningsvis.
  Dom säger att 25 personer försökt göra en kupp i deuchtsland. I turkiet lyckades inte ens 6000 personer med en kupp.
  Allt har ett sammanhang, se vad diverse länders uppköpta politiker säger dagen innan.

 • KM faller på egen grep… skulle man gissa… i stort sätt, psykopater biter på allt och gräver ner sig själva…. med andra ord och global uppvaknande….

  • Exakt…. de är vad de är och kan inte hjälpa sig själva – scammen bara eskalerar.

   När jag läste det här tänkte jag på liknelsen om någon som gick in i ett mörkt rum – sedan stängdes dörren och lyset tändes…. nu kan de inte komma ut…
   (En bra beskrivning på läget just nu skulle jag tro… mellan befolkningarna som börjar vakna till och Parasitkulten.)

   https://youtu.be/s_3Yp2Izhks
   Watchmen Rorschach in Prison: “You’re Locked In Here With Me”

 • De ärliga hederliga gamla militärer och adelsman missuppfattade läge när KM globalt tagit ledning, korrumperade allt med degradering på alla funktioner och enorm angiveri och spanings funktioner…. i den situation man kan inte lyckas med storm av regeringsbyggnad med den fördummades gäng av idioter som motarbetar sin egen land och inte inse att de grop for de själva också….. man borde anpassa kamp och taktik mot det nya situationen … de tydligen inte riktig fattad angående sionist KM…. över 2000 årig övertagande, korruption, degradering och värdelösa tjuvar och marionetter i ledande positioner överallt…

  • Tyskland liknar allt mer Hitler-diktaturen! Reptilavslöjaren Traugott Ickeroth förmodligen häktat, hus stormat, dator stulenhttp://whitetv.se/sv/dn/2968.html
   …”Dessutom har det aldrig förekommit en statskupp utan att den högsta militären är med. Det arresterades dock inga generaler från Bundeswehr!

   • Hela aktionen var alltså en medial show för att svartmåla motståndarna till den satanistiska djupa staten! Ryssland kallar det för en konspirationsteori från den tyska staten.”
 • Enligt wikipedia har Tyskland en miltärstab på ungefär 180 000 man, och en reserv på 900 000 man.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Tysklands_f%C3%B6rsvarsmakt

  Men man vet ju aldrig, när 25 pensionärer ryter ifrån kanske de lägger sig platt?

  Men lite roligt var det väl?

  Men själv är jag förundrad över varför inte fler statsmänn avrättas.Så svårt borde det väl inte vara om nu någon tror det skulle göra någon skillnad. Själv tror jag väl bara det skulle förvärra saker då ryggradslösa, moral och etiklösa kräk verkar ha drivits upp i WEFs drivbänkar i ett överflöd.

  Men om befolkningen som helhet skulle lacka ur så?

  Men det lär väl inte hända….

  • Jag tog med mig brödet, men detta var en jäkla tråkig cirkus.
   Snart dyker icke-tyskar upp (bosatta i Miami) i TV rutan och berättar hur dem hade det i andra världskriget 120 år senare.

 • KM faller på egen grep… skulle man gissa… i stort sätt, psykopater biter på allt och gräver ner sig själva…. med andra ord och global uppvaknande….

  • Exakt…. de är vad de är och kan inte hjälpa sig själva – scammen bara eskalerar.

   När jag läste det här tänkte jag på liknelsen om någon som gick in i ett mörkt rum – sedan stängdes dörren och lyset tändes…. nu kan de inte komma ut…
   (En bra beskrivning på läget just nu skulle jag tro… mellan befolkningarna som börjar vakna till och Parasitkulten.)

   https://youtu.be/s_3Yp2Izhks
   Watchmen Rorschach in Prison: “You’re Locked In Here With Me”

 • De ärliga hederliga gamla militärer och adelsman missuppfattade läge när KM globalt tagit ledning, korrumperade allt med degradering på alla funktioner och enorm angiveri och spanings funktioner…. i den situation man kan inte lyckas med storm av regeringsbyggnad med den fördummades gäng av idioter som motarbetar sin egen land och inte inse att de grop for de själva också….. man borde anpassa kamp och taktik mot det nya situationen … de tydligen inte riktig fattad angående sionist KM…. över 2000 årig övertagande, korruption, degradering och värdelösa tjuvar och marionetter i ledande positioner överallt…

  • Tyskland liknar allt mer Hitler-diktaturen! Reptilavslöjaren Traugott Ickeroth förmodligen häktat, hus stormat, dator stulenhttp://whitetv.se/sv/dn/2968.html
   …”Dessutom har det aldrig förekommit en statskupp utan att den högsta militären är med. Det arresterades dock inga generaler från Bundeswehr!

   • Hela aktionen var alltså en medial show för att svartmåla motståndarna till den satanistiska djupa staten! Ryssland kallar det för en konspirationsteori från den tyska staten.”
 • Enligt wikipedia har Tyskland en miltärstab på ungefär 180 000 man, och en reserv på 900 000 man.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Tysklands_f%C3%B6rsvarsmakt

  Men man vet ju aldrig, när 25 pensionärer ryter ifrån kanske de lägger sig platt?

  Men lite roligt var det väl?

  Men själv är jag förundrad över varför inte fler statsmänn avrättas.Så svårt borde det väl inte vara om nu någon tror det skulle göra någon skillnad. Själv tror jag väl bara det skulle förvärra saker då ryggradslösa, moral och etiklösa kräk verkar ha drivits upp i WEFs drivbänkar i ett överflöd.

  Men om befolkningen som helhet skulle lacka ur så?

  Men det lär väl inte hända….

  • Jag tog med mig brödet, men detta var en jäkla tråkig cirkus.
   Snart dyker icke-tyskar upp (bosatta i Miami) i TV rutan och berättar hur dem hade det i andra världskriget 120 år senare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *