Joakim Lamotte möter näthatsgranskaren Tomas Åberg i domstol

publicerad 12 december 2022
- Gästskribent
Tomas Åberg och Joakim Lamotte.
Tomas Åberg och Joakim Lamotte.

Det har gått mer än fyra år sedan jag skrev ett granskande reportage om näthatsgranskaren Tomas Åberg och nu på torsdag skall vi äntligen mötas i rätten.

Anledningen är att han stämt mig för förtal efter att jag berättat sanningen om hans statligt stödda verksamhet och om hur han behandlat människor och djur.

Just nu jobbar ”Näthatsgranskarens” advokater febrilt för att jag inte skall få presentera det de kallar ”sanningsbevisning” under rättegången. Man vill alltså försöka förbjuda mig att visa upp dokument och kalla vittnen som bekräftar att allt jag skrivit är sant.

Jag undrar varför de är så rädda? Om man inte har något att dölja borde man väl inte vara rädd för sanningen?

Men jag är redo vad som än händer. I flera år har jag förberett mig för detta och kommer inte backa en millimeter under rättegången. Sedan är det upp till domstolen att avgöra om vi har yttrandefrihet i Sverige eller inte.

Om ni har möjlighet får ni gärna komma och titta på rättegången som börjar klockan 9 nu på torsdag [15 dec 2022] i Göteborgs tingsrätt.

Tomas ”Näthatsgranskaren” Åberg skall veta en sak. Den här gången är det ingen försvarslös pensionär han har att göra med.

Text: Joakim Lamotte, text på Facebook | Redigering: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq