Joakim Lamotte möter näthatsgranskaren Tomas Åberg i domstol

-

MEDIA. Det har gått mer än fyra år sedan jag skrev ett granskande reportage om näthatsgranskaren Tomas Åberg och nu på torsdag skall vi äntligen mötas i rätten.

Anledningen är att han stämt mig för förtal efter att jag berättat sanningen om hans statligt stödda verksamhet och om hur han behandlat människor och djur.

Just nu jobbar ”Näthatsgranskarens” advokater febrilt för att jag inte skall få presentera det de kallar ”sanningsbevisning” under rättegången. Man vill alltså försöka förbjuda mig att visa upp dokument och kalla vittnen som bekräftar att allt jag skrivit är sant.

Jag undrar varför de är så rädda? Om man inte har något att dölja borde man väl inte vara rädd för sanningen?

Men jag är redo vad som än händer. I flera år har jag förberett mig för detta och kommer inte backa en millimeter under rättegången. Sedan är det upp till domstolen att avgöra om vi har yttrandefrihet i Sverige eller inte.

Om ni har möjlighet får ni gärna komma och titta på rättegången som börjar klockan 9 nu på torsdag [15 dec 2022] i Göteborgs tingsrätt.

Tomas ”Näthatsgranskaren” Åberg skall veta en sak. Den här gången är det ingen försvarslös pensionär han har att göra med.

Text: Joakim Lamotte, text på Facebook | Redigering: NewsVoice

Relaterat

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

10 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
24 december 2022 kl 09:41

Joakim Lamotte dömdes för grovt förtal. Lamotte döms till att betala dagsböter om 30 000 och skadestånd på 20 000 kronor.

“Det är lite av en skandal, det här visar att vi inte har någon vidare yttrandefrihet i Sverige”, säger Joakim Lamotte efter domen, enligt GP.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/O8yOk1/joakim-lamotte-doms-for-grovt-fortal

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
14 december 2022 kl 11:41

Intressant fenomen att många professionella “hatare” på vänsterkanten alltid har något slags ursinne i sin blick och uppsyn. Ungefär som om de vore besatta av något.

Socialistdemonen kanske? Rättfärdighetens främste förkämpe.

Mina böner går till Lamotte!

Men tyvärr har väl “Socialistedmonen” sina trogna tillbedjare utplacerade i rättsväsendet. Men att exponera dem i ljuset är alltid bra. En dag kommer väl alla se att det Svenska rättsväsendet är en synnerligen välbetald teaterföreställning.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 december 2022 kl 23:03

Det jag tycker är helt otroligt är att funktionen näthatsgranskaren ledd av Tomas Åberg har säkerhetspolisens ständiga beskydd och hemlig hemadress. Kan det bli tydligare än så att Åberg är ett statsbeskyddat projekt som uppfyller högpolitiska intressen och då menar jag för den förra S-regeringen.

Varför lägger inte den nya regeringen ner funktionen näthatsgranskaren?

Har den nya regeringen återigen slutit ytterligare en uppgörelse med S att inte röra näthatsgranskaren precis på samma sätt som när Reinfeldt-regeringen 2006 gick med på att inte röra public service för att blidka S?

Last edited 1 månad sedan by Torbjörn Sassersson red.
Harald Lilja
Harald Lilja
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
12 december 2022 kl 23:30

Svaret på din fråga heter Ulf Kristersson

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
Reply to  Harald Lilja
13 december 2022 kl 07:35

Låt partimedlemmarna avgöra om Kristersson skall sparkas! ! !

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
13 december 2022 kl 02:28

Torbjörn finns inget Sverige längre, som Vi känner det som förr. Finns däremot en uppsjö av skattebetalande plufsiga (ursäkta språkbruket men kollade några min på njobelfestjen, finansierad av Oss, sedan blev jag nästan, nä jag blev fysiskt illamående av att skåda de självbelåtna landsförrädarna sitta o smörja kråset medan de sett till att skicka ut Vår överelproduktion till sk Nordpol, medan Svenska befolkningen fryser, hungrar o många kanske måste flytta. Fy..n) jasägare som för varje dag blir mer o mer meningslösa. Dock, det är bara mängden Människor som kan förflytta dom, dit där de hörhemma. Som hösten -89

Fredrik Eriksson
Reply to  jonnyjonson
13 december 2022 kl 09:07

Det finns alltid en översikt av invandrare som villigt och billigt kommer att ta över svenskens lägenheter vid en akut orsakad kris. När denne inte längre har råd att betala sin villa eller sin el.
Folk kommer inte ens se det komma.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
13 december 2022 kl 11:04

Sannolikt rätt! OCH DÅ FIXAR MYNDIGHETERNA EL SOM DE FÖRRA HYRESGÄSTERNA INTE HADE RÅD MED! Bostadsbidrag!

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
13 december 2022 kl 02:32

Sorry, ska stå ‘skattesarvodesmottagande plufsiga njobjelfestare, ungefär så. Men, definitivt inte skattebetalare..

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
12 december 2022 kl 21:50

Näthatsgranskaren är statligt stödd ekonomiskt, redan det gör honom och hans stödjare till fega. Dom varken vill/kan/vågar möta Lamotte på lika villkor.
Hade folket fått avgöra detta spektakels (näthatsgranskarens) förehavanden så hade det blivit 10-0 till Lamotte.

Extern skribent
Extern skribent
NewsVoice publicerar externa skribenters texter och externa källdokument i formen av tex debattartiklar eller rapporter. Åsikter, information och påståenden är skribentens egna och representerar varken tidningen NewsVoice, redaktionen eller redaktörens uppfattningar.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV