Joakim Lamotte möter näthatsgranskaren Tomas Åberg i domstol

publicerad 12 december 2022
- Gästskribent
Tomas Åberg och Joakim Lamotte.
Tomas Åberg och Joakim Lamotte.

Det har gått mer än fyra år sedan jag skrev ett granskande reportage om näthatsgranskaren Tomas Åberg och nu på torsdag skall vi äntligen mötas i rätten.

Anledningen är att han stämt mig för förtal efter att jag berättat sanningen om hans statligt stödda verksamhet och om hur han behandlat människor och djur.

Just nu jobbar ”Näthatsgranskarens” advokater febrilt för att jag inte skall få presentera det de kallar ”sanningsbevisning” under rättegången. Man vill alltså försöka förbjuda mig att visa upp dokument och kalla vittnen som bekräftar att allt jag skrivit är sant.

Jag undrar varför de är så rädda? Om man inte har något att dölja borde man väl inte vara rädd för sanningen?

Men jag är redo vad som än händer. I flera år har jag förberett mig för detta och kommer inte backa en millimeter under rättegången. Sedan är det upp till domstolen att avgöra om vi har yttrandefrihet i Sverige eller inte.

Om ni har möjlighet får ni gärna komma och titta på rättegången som börjar klockan 9 nu på torsdag [15 dec 2022] i Göteborgs tingsrätt.

Tomas ”Näthatsgranskaren” Åberg skall veta en sak. Den här gången är det ingen försvarslös pensionär han har att göra med.

Text: Joakim Lamotte, text på Facebook | Redigering: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Intressant fenomen att många professionella “hatare” på vänsterkanten alltid har något slags ursinne i sin blick och uppsyn. Ungefär som om de vore besatta av något.

  Socialistdemonen kanske? Rättfärdighetens främste förkämpe.

  Mina böner går till Lamotte!

  Men tyvärr har väl “Socialistedmonen” sina trogna tillbedjare utplacerade i rättsväsendet. Men att exponera dem i ljuset är alltid bra. En dag kommer väl alla se att det Svenska rättsväsendet är en synnerligen välbetald teaterföreställning.

 • Det jag tycker är helt otroligt är att funktionen näthatsgranskaren ledd av Tomas Åberg har säkerhetspolisens ständiga beskydd och hemlig hemadress. Kan det bli tydligare än så att Åberg är ett statsbeskyddat projekt som uppfyller högpolitiska intressen och då menar jag för den förra S-regeringen.

  Varför lägger inte den nya regeringen ner funktionen näthatsgranskaren?

  Har den nya regeringen återigen slutit ytterligare en uppgörelse med S att inte röra näthatsgranskaren precis på samma sätt som när Reinfeldt-regeringen 2006 gick med på att inte röra public service för att blidka S?

  • Torbjörn finns inget Sverige längre, som Vi känner det som förr. Finns däremot en uppsjö av skattebetalande plufsiga (ursäkta språkbruket men kollade några min på njobelfestjen, finansierad av Oss, sedan blev jag nästan, nä jag blev fysiskt illamående av att skåda de självbelåtna landsförrädarna sitta o smörja kråset medan de sett till att skicka ut Vår överelproduktion till sk Nordpol, medan Svenska befolkningen fryser, hungrar o många kanske måste flytta. Fy..n) jasägare som för varje dag blir mer o mer meningslösa. Dock, det är bara mängden Människor som kan förflytta dom, dit där de hörhemma. Som hösten -89

   • Sannolikt rätt! OCH DÅ FIXAR MYNDIGHETERNA EL SOM DE FÖRRA HYRESGÄSTERNA INTE HADE RÅD MED! Bostadsbidrag!

  • Sorry, ska stå ‘skattesarvodesmottagande plufsiga njobjelfestare, ungefär så. Men, definitivt inte skattebetalare..

 • Näthatsgranskaren är statligt stödd ekonomiskt, redan det gör honom och hans stödjare till fega. Dom varken vill/kan/vågar möta Lamotte på lika villkor.
  Hade folket fått avgöra detta spektakels (näthatsgranskarens) förehavanden så hade det blivit 10-0 till Lamotte.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *