Konspirationsteoretiker Joel Gustafsson på Piteå Tidning behöver utbildas i geopolitik

-

REPLIK. Joel Gustafsson som skriver för Piteå Tidning deltar i ett angiveri mot en kommunalpolitiker som privat delat en länk till NewsVoice om de USA-finansierade biolabben i Ukraina. Gustafsson sprider själv konspirationsteorin om att Ryssland förbereder en bioattack mot Ukraina.

Kommunfullmäktigeledamot Harry Lindvall i Älvsbyn utreds för att han påstås ha spridit konspirationsteorier via sin privata Facebook-profil. NewsVoice har gått igenom Lindvalls statusuppdateringar på Facebook och konstaterar att han är insatt och inte sprider politiskt korrekta policyskrivningar i en rad ämnen.

SD:s medlemsutskott har trots det öppnat ett personärende mot Harry Lindvall. Ärendet drivs av Magnus Olsson som är ordförande i SD:s medlemsutskott. Han menar att Harry Lindvall sprider uppgifter som inte är förenliga med partilinjen.

Personärendet gör gällande att:

“Det har kommit till medlemsutskottets kännedom att du delat konspirationsteorier om coronapandemin, som till exempel en film med rubriken “Virusbluffen”. Även konspirationsteorier om vilka som anses ligga bakom pandemin och krafter och grupper som styr i det dolda“.

Anklagelserna som riktas mot Harry Lindvall handlar om att Lindvall har uppfattningen att fossila utsläpp inte står bakom klimatförändringar, att USA var inblandat i sprängningen av Nord Stream och att Pentagon medgivit att USA finansierar biolabb i Ukraina.

Vidare är Gustafsson upprörd över att ett omfattande valfusk avslöjats under det senaste USA-valet och att spikproteinerna, som produceras som en följd av covidvaccination, kan betraktas som ett biovapen eftersom det är välkänt inom läkemedelsindustrin att spikproteiner är mycket giftiga för kroppen.

Gustafsson tror att bara för att vissa inlägg är flaggade av Facebook och diverse tvivelaktiga faktacheckare som falska nyheter, så vet alla vad “sanningen” är.

Istället väljer Gustafsson att i den allmänna ekokammaren och som en papegoja upprepa enbart det “godkända” berättandet:

“Källan som Harry Lindvall hänvisar till och som han också delat på sin Facebook är den konspirationsteoretiska sajten Newsvoice som skriver att Pentagon slutligen erkänt att USA finansierar och stödjer 46 biolabb i Ukraina.

USA:s försvarsdepartement har själv svarat på konspirationsteorierna och skriver att stödet som det talas om har pågått i över 20 år och syftar till att fokusera på ökad folkhälsa och jordbrukssäkerhetsåtgärder.

USA varnar också för att Ryssland sprider desinformation för att förbereda för en egen bioattack.”

Gustafsson har inte sökt kontakt med NewsVoice för att diskutera vår artiklar.

Joel Gustafsson fortsätter i sin artikel med att ställa typiskt förhörsliknande och ledande frågor med det uppenbara syftet att skada och för att tränga in Harry Lindvall i ett hörn.

Joel Gustafsson behöver vidareutbildning

Det framgår med all tydlighet att Gustafsson enbart följer policy-narrativen gällande en rad sakfrågor torgförda av NATO, massmedia och Biden-regeringen. Han saknar även en journalistisk förmåga att granska makten utan vill istället vara ett billigt verktyg för den.

Tiden är länge sedan förbi när det var enkelt att avfärda allt som händer ut i världen som konspirationsteorier eftersom det “aldrig skulle hända i Sverige” och liknande fåniga bortförklaringar.

Det var egentligen i och med Palmemordet 1986 – långt innan Gustafsson var född – som de första svenskarna vaknade till en större verklighet.

Jag rekommenderar Joel Gustafsson att sätta sig in i geopolitiken alternativt ta anställning på Kamratposten eller Minibladet.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice

Joel Gustafsson skriver för Piteå Tidning. Montage: NewsVoice
Joel Gustafsson förekommer i barnnyheterna och skriver för Piteå Tidning. Montage: NewsVoice

Relaterat

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.http://www.sasser.net/
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.

11 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
13 december 2022 kl 14:06

Varför oja sig över Piteå Tidningen? Är det någon här som ens besökt Piteå? Hade ni det hade ni fattat att nästan hela Norrbotten är blodrött, så tidningen marknadsför bara de åsikter det finns en marknad för – en tidning har ingen framtid om det inte finns en marknad för dess åsikter. En tidning är nämligen inte en vara, en neutral produkt utan styrts av ideer och och ideer är ofta politiska, sett till sitt innehåll.

Det verkar lite si och så med allmänbildning här. Det är också orsaken till att vissa altmedia plattformar går kräftgång, marknaden har förändrats och hänger inte en tidning med går den i kvad.

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
14 december 2022 kl 09:40

Helt rätt att replikera attack Torbjörn framför allt när man har rätt i sak. Ser med fördel fram emot fördjupat samtal om fenomenet: ”den allmänna optionen” ett begrepp som verkligen kan och bör problematiseras. Det var med avsikt som jag provocerade inlägger, för det jag anför är nämligen en del av mytbildningen kring begreppet.
Det finns inget som heter ”den allmänna optionen” eller ”option svängning”. Borde nästan tarva en egen artikel för att gå till botten och förklara.

Det vi kallar Cabalen eller det internationella finanskapitalet leder propagandan (ingen makt utan propaganda) och angriper massorna från alla håll samtidigt. Vad de än gör så fungerar det. Tro inget annat än dessa kretsar attraherar den absoluta upplysta intelligentsian. Svagheten är de källor de använder sig av (på ett förvridet sätt) som vi också kan använda oss av.

Det påstås att vi all är individuella, men hur det vi det? De allra flesta utgår ifrån att människor tänker. I själva verket har vi inte det ringaste bevis för att så är fallet: vi kan varken se, höra, känna, lukta eller för den delen smaka oss till vetskapen att våra medmännior tänker, utan vi bara antar det.

Erik Forsman
Reply to  Erik Forsman
14 december 2022 kl 09:42

Allt vi vet att det sker något som vi kan kalla för tankeverksamhet hos oss själva. Det är allt vet. Därifrån anta att många människor skulle tänka och dessutom tänka på samma saker samtidigt är och också ett antagande.

Den här myten eller lögnen är grundbulten i all propaganda. Det existerar ingen allmän optionen lika lite som det existerar nyheter. Anta att vi tar bort alla nyhetskanaler. Vad skulle då återstå?

Första steget är att programmera människor från vaggan till graven att det finns en allmän option. När detta har blivit en sanning kan man sedan rättfärdiga allenhandla aktioner, populärt kallat för politik. med hänvisning till just den allmän opinionen och dessa och dessa grupper anser än det ena än det andra.

Nyheter finns inte, för än man har skapat nyheter och nyheter skapas på samma sätt som opinioner skapas.

den allmänna optionen är en myt alla tror på.                      

Erik Forsman
Reply to  Erik Forsman
14 december 2022 kl 09:54

Vi har inget bevis på att människor tänker, än mindre har vi någon aning om vad de eventuellt tänker på, utan vi antar bara detta utifrån oss själva; dessutom antar vi att, om inte alla så i vart fall många människor skulle tänka samma tankar och dessutom tänka samma tankar samtidigt?

Är det någon som tror på det?

Erik Forsman
13 december 2022 kl 10:42

Det väsentliga är att SD öppnat ett så kallat “personärende” för att vederbörande förmedlat kontrollrbara sanningar. Vad säger det om ett politiskt parti? För tankarna till Sovjetunionens kommunistparti.

Leena Andersson
Leena Andersson
Gäst
13 december 2022 kl 06:01

Tack för en bra artikel! Speciellt slutklämmen satt där den skulle!

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
12 december 2022 kl 19:58

Känner att det behövs ett nytt namn för alla dessa socialist propaganda kanaler.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Pite%C3%A5-Tidningen

https://norrmedia.se/

Någon som har ett förslag?

Det hela är ju så fruktansvärt förutsägbart. Samma ord, samma “värdegrund” samma patetiska “demokrati” värnande. Hur kan de värna något som inte finns?

Hela deras verksamhet går ju ut på att motarbeta oliktänkande, och därmed underlaget för all fungerande demokrati.

NPC media kanske?

https://en.wikipedia.org/wiki/NPC_(meme)

Papegoja blaskornas socialistförbund. Repeat repeat repeat! NPC media region norr. Vet inte? Någon som orkar göra en artikel om ägarstrukturerna på Sveriges NPC media? De är ju alla bara grenar från samma träd. Vad är det, en eller två koncerner som i slutändan äger alla “lokaltidningar” i Sverige?

Fredrik Eriksson
Reply to  Josef Persson
12 december 2022 kl 21:25

Börja uppifrån med Riksbanken.
Gå sedan vidare med eID.
Avsluta med digital valuta dvs 600*60*6.
Det är alltså Riksbanken som är den Djupa Staten. Eller rättare sagt digitala verifikationer.
Ju fler som förstår att “köpmännen” berikar sig på bekostnad av våra skattemedel som striden består utav. Inte ägarstrukturen i sig utan en ren konsekvensanalys utifrån logisk deduktion utifrån begreppen skuldmättat havererat system.

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
12 december 2022 kl 19:43

Nyttiga idioter finns alltid hos MSM så länge det finns skattepengar som backar upp lögnerna
JG vill bara säga…visst är jag duktig pappa…smile

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.http://www.sasser.net/
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV