Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Konspirationsteoretiker Joel Gustafsson på Piteå Tidning behöver utbildas i geopolitik

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 december 2022
- Torbjörn Sassersson
Joel Gustafsson skriver för Piteå Tidning. Montage: NewsVoice

REPLIK. Joel Gustafsson som skriver för Piteå Tidning deltar i ett angiveri mot en kommunalpolitiker som privat delat en länk till NewsVoice om de USA-finansierade biolabben i Ukraina. Gustafsson sprider själv konspirationsteorin om att Ryssland förbereder en bioattack mot Ukraina.

Kommunfullmäktigeledamot Harry Lindvall i Älvsbyn utreds för att han påstås ha spridit konspirationsteorier via sin privata Facebook-profil. NewsVoice har gått igenom Lindvalls statusuppdateringar på Facebook och konstaterar att han är insatt och inte sprider politiskt korrekta policyskrivningar i en rad ämnen.

SD:s medlemsutskott har trots det öppnat ett personärende mot Harry Lindvall. Ärendet drivs av Magnus Olsson som är ordförande i SD:s medlemsutskott. Han menar att Harry Lindvall sprider uppgifter som inte är förenliga med partilinjen.

Personärendet gör gällande att:

“Det har kommit till medlemsutskottets kännedom att du delat konspirationsteorier om coronapandemin, som till exempel en film med rubriken “Virusbluffen”. Även konspirationsteorier om vilka som anses ligga bakom pandemin och krafter och grupper som styr i det dolda“.

Anklagelserna som riktas mot Harry Lindvall handlar om att Lindvall har uppfattningen att fossila utsläpp inte står bakom klimatförändringar, att USA var inblandat i sprängningen av Nord Stream och att Pentagon medgivit att USA finansierar biolabb i Ukraina.

Vidare är Gustafsson upprörd över att ett omfattande valfusk avslöjats under det senaste USA-valet och att spikproteinerna, som produceras som en följd av covidvaccination, kan betraktas som ett biovapen eftersom det är välkänt inom läkemedelsindustrin att spikproteiner är mycket giftiga för kroppen.

Gustafsson tror att bara för att vissa inlägg är flaggade av Facebook och diverse tvivelaktiga faktacheckare som falska nyheter, så vet alla vad “sanningen” är.

Istället väljer Gustafsson att i den allmänna ekokammaren och som en papegoja upprepa enbart det “godkända” berättandet:

“Källan som Harry Lindvall hänvisar till och som han också delat på sin Facebook är den konspirationsteoretiska sajten Newsvoice som skriver att Pentagon slutligen erkänt att USA finansierar och stödjer 46 biolabb i Ukraina.

USA:s försvarsdepartement har själv svarat på konspirationsteorierna och skriver att stödet som det talas om har pågått i över 20 år och syftar till att fokusera på ökad folkhälsa och jordbrukssäkerhetsåtgärder.

USA varnar också för att Ryssland sprider desinformation för att förbereda för en egen bioattack.”

Gustafsson har inte sökt kontakt med NewsVoice för att diskutera vår artiklar.

Joel Gustafsson fortsätter i sin artikel med att ställa typiskt förhörsliknande och ledande frågor med det uppenbara syftet att skada och för att tränga in Harry Lindvall i ett hörn.

Joel Gustafsson behöver vidareutbildning

Det framgår med all tydlighet att Gustafsson enbart följer policy-narrativen gällande en rad sakfrågor torgförda av NATO, massmedia och Biden-regeringen. Han saknar även en journalistisk förmåga att granska makten utan vill istället vara ett billigt verktyg för den.

Tiden är länge sedan förbi när det var enkelt att avfärda allt som händer ut i världen som konspirationsteorier eftersom det “aldrig skulle hända i Sverige” och liknande fåniga bortförklaringar.

Det var egentligen i och med Palmemordet 1986 – långt innan Gustafsson var född – som de första svenskarna vaknade till en större verklighet.

Jag rekommenderar Joel Gustafsson att sätta sig in i geopolitiken alternativt ta anställning på Kamratposten eller Minibladet.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice

Joel Gustafsson skriver för Piteå Tidning. Montage: NewsVoice
Joel Gustafsson förekommer i barnnyheterna och skriver för Piteå Tidning. Montage: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq