Polis exponerad för opioiden fentanyl hamnade i livshotande tillstånd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 december 2022
- NewsVoice redaktion
Polis exponerad för fentanyl ledde till livshotande tillstånd.

NARKOTIKA. En polis i Tavares, Florida livräddades efter att denne exponerats för opioiden fentanyl. Polisen drabbades av en överdos blott genom en vindexponering, enligt Tavares Police Department. Polisernas kroppskameror visar den livräddande insatsen.

Det var den 13 december 2022, runt midnatt, som polisofficer Courtney Bannick genomförde en rutinartad trafikkontroll och då hittade narkotika vid en visitation av ett fordon.

Trots att Bannick följde rätt protokoll och skyddade sig mot exponering genom att bära handskar och använda personlig skyddsutrustning, förorsakades ändå en exponering för opioiden fentanyl av vinden.

“Fentanyl är en potent syntetisk opioid som används för att behandla svår smärta, särskilt efter operation. Det är mycket kraftigare än andra opioider som morfin eller hydrocodon och kan vara mycket farligt om det missbrukas.

När fentanyl tas i stora doser eller av någon som inte är toleranta mot opioider kan det orsaka allvarlig skada på kroppen. Det kan sakta ner andningen och hjärtfrekvensen, vilket kan leda till en potentiellt livshotande tillstånd som kallas andningsdepression. Fentanyl kan också orsaka yrsel, förvirring och sömnighet, vilket kan leda till fall eller olyckor.”ChatPGT

Bannick lyckades kommunicera via radio med sina kollegor. Det ledde till en snabb utryckning till platsen. Poliserna kunde höra att hennes röst lät annorlunda. Hon var andfådd och kunde inte få luft, skriver Epoch Times.

“Så fort jag började prata blev jag lite yr i huvudet och började nästan kvävas”. “Jag kunde inte andas. Jag fick inte tillräckligt med luft och jag minns en slags väsande andning, flämtande”, sa Bannick till kanalen Clickorlando.com

Bannick godkände att hela polisvideon från den livräddande insatsen publiceras.

När polisen O’Shea nådde fram till Bannicks fordon för att kontrollera henne, fann han henne glida in och ur medvetande. O’Shea och hans kollegor vidtog åtgärder. De administrerade snabbt motmedlet NARCAN i tre doser medan Bannick flera gånger blev livlös under tiden de väntade på ambulans.

Officer Bannick rehabiliteras och förväntas att bli helt återställd.

Opioiden fentanyl utgör den största dödliga narkotikafaran

Incidenten illustrerar en allvarlig opioidkris i USA där fentanyl utgör den största dödliga narkotikafaran bland vuxna i åldern 18 till 45, enligt CDC. Fler än 75.000 amerikaner dog av överdoser av syntetiska opioider, främst fentanyl, under den 12-månadersperiod som slutade februari 2022, skriver Epoch Times.

Sheriffen Mike Milstead säger det inte handlar om enstaka incidenter. Detta händer i varje delstat och varje kommun (county) i USA och det lämnar efter sig sörjande familjer. “Låt oss vara tydliga: Dessa förgiftningar är en del av en strategisk manöver från kartellerna och den måste stoppas”.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq