Polis exponerad för opioiden fentanyl hamnade i livshotande tillstånd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 december 2022
- NewsVoice redaktion
Polis exponerad för fentanyl ledde till livshotande tillstånd.

NARKOTIKA. En polis i Tavares, Florida livräddades efter att denne exponerats för opioiden fentanyl. Polisen drabbades av en överdos blott genom en vindexponering, enligt Tavares Police Department. Polisernas kroppskameror visar den livräddande insatsen.

Det var den 13 december 2022, runt midnatt, som polisofficer Courtney Bannick genomförde en rutinartad trafikkontroll och då hittade narkotika vid en visitation av ett fordon.

Trots att Bannick följde rätt protokoll och skyddade sig mot exponering genom att bära handskar och använda personlig skyddsutrustning, förorsakades ändå en exponering för opioiden fentanyl av vinden.

“Fentanyl är en potent syntetisk opioid som används för att behandla svår smärta, särskilt efter operation. Det är mycket kraftigare än andra opioider som morfin eller hydrocodon och kan vara mycket farligt om det missbrukas.

När fentanyl tas i stora doser eller av någon som inte är toleranta mot opioider kan det orsaka allvarlig skada på kroppen. Det kan sakta ner andningen och hjärtfrekvensen, vilket kan leda till en potentiellt livshotande tillstånd som kallas andningsdepression. Fentanyl kan också orsaka yrsel, förvirring och sömnighet, vilket kan leda till fall eller olyckor.”ChatPGT

Bannick lyckades kommunicera via radio med sina kollegor. Det ledde till en snabb utryckning till platsen. Poliserna kunde höra att hennes röst lät annorlunda. Hon var andfådd och kunde inte få luft, skriver Epoch Times.

“Så fort jag började prata blev jag lite yr i huvudet och började nästan kvävas”. “Jag kunde inte andas. Jag fick inte tillräckligt med luft och jag minns en slags väsande andning, flämtande”, sa Bannick till kanalen Clickorlando.com

Bannick godkände att hela polisvideon från den livräddande insatsen publiceras.

När polisen O’Shea nådde fram till Bannicks fordon för att kontrollera henne, fann han henne glida in och ur medvetande. O’Shea och hans kollegor vidtog åtgärder. De administrerade snabbt motmedlet NARCAN i tre doser medan Bannick flera gånger blev livlös under tiden de väntade på ambulans.

Officer Bannick rehabiliteras och förväntas att bli helt återställd.

Opioiden fentanyl utgör den största dödliga narkotikafaran

Incidenten illustrerar en allvarlig opioidkris i USA där fentanyl utgör den största dödliga narkotikafaran bland vuxna i åldern 18 till 45, enligt CDC. Fler än 75.000 amerikaner dog av överdoser av syntetiska opioider, främst fentanyl, under den 12-månadersperiod som slutade februari 2022, skriver Epoch Times.

Sheriffen Mike Milstead säger det inte handlar om enstaka incidenter. Detta händer i varje delstat och varje kommun (county) i USA och det lämnar efter sig sörjande familjer. “Låt oss vara tydliga: Dessa förgiftningar är en del av en strategisk manöver från kartellerna och den måste stoppas”.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Först en ordningsfråga: Kunskaperna i det svenska språket, bland journalister även i nationalistiska media, är sorglig: Maskulinum och femininum är tydligen svårt: Gudilov undviker man missfostret pronominet “hen”, men när det gäller maskulina verbändelser (-e) har även dessa oftast övergivits för feminina sådana (-a). I den här artikeln gör man tvärtom – men det blev fel i alla fall. Sedan har vi förstås “var” och “vart”, men det tar vi en en annan gång…

  I Sverige hade läkarna (läs: dödsänglarna) på Socialstyrelsen den ‘goda’ smaken att rekommendera avlivning av gamlingarna inom åldringsvården med vanligt Morfin, i stället för med dyrt och exotiskt Fentanyl. Genom att spärra in de covid-sjuka (eller var det vanligt influensa-sjuka? Ingen vet.) åldringarna, vägra dem vård och förvägra deras anhöriga tillträde, kunde änglamakarna i den kommunala ‘vården’ enkelt och tysthet avliva de lungsjuka med andningshämmande Morfin.

  Därmed fick Socialstyrelsen den dödsfallstopp, i april-maj 2020, som behövdes för att dra igång den stora förgiftningen, med genmanipulerande mRNA- och DNA-vaxziner. Denna gång med fokus på medelålders och unga människor, samt barn.

  Detta må låta konspiratoriskt i överkant, men betänk då att i den socialistiska demokraturen Kanada har parlamentet just antagit en lag, om att erbjuda dödshjälp till deprimerade patienter. Diktatorn där, (In-)Justin Trudeau, meddelade glädjestrålande omvärlden att lagen antagits. Som han såg det förelåg en verklig win-win-situation: Deprimerade har i alla fall ingen livsvilja längre och den kanadensiska staten vill bli av med alla som inte är lyckliga av att inte få äga någonting.

  USA-staten har sina eget sätt att avliva sitt folk: Öppna landet för all världens ondska – inklusive kinesiskt Fentanyl. Lite mera pang-på-rödbetan, så att säga…

 • Bra med en artikel om morfinbasis mot smärta som tanken var från början. Finns mycket att säga om detta. Alla vet eller borde veta hur otroligt effektivt morfin är mot smärta.

  Min fru bröt handleden illa med operation som följd och fick morfin utskrivet mot smärtan som enligt henne var monumental. Läkarna var njugga med att ge ut recept, vilket var en smula (vad ska jag säga?) motsägelsefullt.

  Frågade en vän som varit tablettmissbrukare och hon försäkrade att så länge den outhärdliga smärtan är närvarande så verkar medicinen just mot detta och det finns ingen risk för att tillvänjning om morfinet enbart används mot fysiskt smärta och det stämde mycket väl. Så fort smärtan avtog efter ett par månader slutande hon med medicinen och fick inga obehagliga abstinenssymtom – så effektiv är medicinen.

  However, om du går på morfin av annan orsak som oro, sömnlöshet eller odefinierad ångest kan du halka ditt riktigt ordentligt.

  Nu till sensmoralen: vad din läkare än ordinerar till dig är du till syvende och sist alltid själv ansvarig för vad du sväljer ner. Jag är alltså av den uppfattningen att hamnar man i ett tablettmissbruk av beroendeframkallande tabletter är det ingen annan än du själv som är ansvarig för detta. Detta då ALLA vet hur fruktansvärt beroendeframkallande morfin, bensodiazepiner osv är. Det kan knappast vara en överraskning för människor? Du har alltid ett ansvar för ditt eget liv.

  • Gud vad mycket jag har fått på huvudet av denna min uppfattning ända fram till massvaccineringarna kom, då helt plötsligen tyckte många som mig.

   Vad är det för fel på människor, som hela tiden skyller ifrån sig och lägger ansvaret utanför sig själva. Läkarna och läkemedelsindustrin tvingar ingen att ta morfin mot obehag. Vill människor inte ha så stor makt och inflyttade över sina liv de bara kan få? Verkar inte så om man springer till doktorn vid minsta lilla obehag och sväljer allt denna säger?

   Folk röker cigaretter ett helt liv och stämmer tobaksbolagen när du får lungcancer? Varför stämmer man inte i så fall Systembolaget om dricker tills man blir alkoholist?

   Förstår inte dessa människor? Dessa jättebebisar. Totalt oansvariga och sedan klagar dom på sin egen maktlöshet?

  • Bra inlägg. Även till ungdomar så förskönar självmordet som något romantiskt. Samma dödskult bakom makten ligger bakom propagandan.

 • Centers For Disease Control and Prevention:
  “How did the opioid crisis in America start?
  The first wave began with increased prescribing of opioids in the 1990s, with overdose deaths involving prescription opioids (natural and semi-synthetic opioids and methadone) increasing since at least 19993. The second wave began in 2010, with rapid increases in overdose deaths involving heroin”

  journalofethics:
  “Was the FDA held accountable for the opioid crisis?
  The FDA has never been held to account for its improper handling of the opioid crisis. But the FDA’s conduct is all the more troubling in light of the close relationship between the agency officials responsible for opioid oversight and opioid manufacturers.”

  Men i år straffades andra – Purdue Pharma och dess ägare
  The Sacklers must issue a statement of regret for their role in the opioid epidemic and to the victims whose lives have been devastated. The Sackler family must allow institutions to remove the family name from buildings, scholarships, and fellowships.

  Newsvoice’s val att låta Epochtimes – en USA-financierad propagandablaska –
  https://larouchepub.com/other/2020/4703-the_modern_synarchist_project.html
  – vara informatör tillsammans med CHATPGT
  innebär att Newsvoice underordnar sig imperiets propaganda.
  Liberalismen tillåter allt som är skadligt. I det schizofrena USA är de samtidigt för och mot samma sak. Och det finns pengar att tjäna för båda sidor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *