Rakhmat Akilovs slutdestination 2017 var sannolikt Riksdagen

publicerad 27 december 2022
- Kristoffer Hell
Rakhmat Akilov. SL.se, övervakningskamera

ANALYS. Strax innan klockan tre på eftermiddagen fredagen den 7 april 2017 stal uzbeken Rakhmat Akilov en distributionslastbil i centrala Stockholm, i närheten av Hötorget. Efter sju 90-graders svängar lyckades han placera lastbilen på Drottninggatan i södergående riktning.

Text: Kristoffer Hell

Han inleder en vansinnesfärd nedför Drottninggatan som lämnar fem döda och 15 skadade skadade efter sig. Det är först när lastbilen brakar in i en entré till varuhuset Åhlens City dramat tar slut.

Rakhmat Akilovs lastbilsfärd den 7:e april 2017 på Drottninggatan i Stockholm.
Rakhmat Akilovs lastbilsfärd den 7:e april 2017 på Drottninggatan i Stockholm. Grafik: K. Hell baserat på karta från Eniro.se

Akilov lyckades undkomma, men greps ett par timmar senare i Märsta. Den 7 juni 2018 döms Akilov till livstids fängelse [1].

Vi har samlat ihop några pusselbitar som slank igenom medias initiala rapportering av attacken – innan censuren hann i kapp.

När vi lägger ut bitarna på bordet och försöker se hur de passar ihop, ser vi konturerna av en händelse ganska annorlunda än den ofullständiga, förvirrade och tankeblockerade version staten och landets globalistiska regimlojala media presenterat.

Terrorattentatet i Sthlm den 7:e april 2017 utfördes av Rakhmat Akilov.
Terrorattentatet i Stockholm den 7:e april 2017 utfördes av Rakhmat Akilov. Foto: Frankie Fouganthin. Licens: CC BY-SA 4.0

Tes: Slutmålet för attacken var inte Åhléns City – det var Regeringen och Riksdagen.

Händelsen var inte ett ideologiskt drivet impulsdåd – utan ett politiskt och planerat terrorangrepp med den svenska djupa statens fingeravtryck på sig.

Pusselbitarna:

  1. Åren 2015-2017, såg västeuropa sju större terroristattacker. Händelsen i Stockholm 2017 är den enda där gärningsmannen överlevde.
  2. Akilov hade sedan tidigare en relation med SÄPO, men övervakningen av honom stoppades tre månader innan attacken som slutade med kraschen vid Åhlen’s City [5]
  3. Dagen innan attacken övade polisens nationella insatsstyrka tillsammans med säkerhetspolisen och försvaret på scenariot: ett terrordåd i centrala Stockholm [6]
   Övningen bar namnet “Svea” och genomförs normalt i september varje år, men fick av någon anledning datumet ändrat till den 5-6 april – det vill säga dagarna innan attacken den 7 april.
   Denna information är viktig, för det är ofta via “övningar” den djupa staten förbereder falsk-flagg attacker syftande till att påverka. Det var det som skedde i bland annat USA vid 9/11 och i Oslo sommaren 2011.
  4. Enda sättet för utomstående att “kapa” den aktuella lastbilen var att chauffören lämnar lastbilen med motorn i gång och dörren till förarhytten öppen eller i vart fall olåst [2]
  5. Det fanns en hemmagjord bomb i lastbilens förarhytt [3]
  6. Bomben detonerade inte men Akilov brände sig på den [3]
  7. Skott avlossades under jakten på Akilov. Det skedde trots att inga uppgifter framkommit om att Akilov skulle ha varit beväpnad [4]

Här är berättelsen läsaren aldrig kommer att kunna läsa i svensk regimlojal media:

Akilov transporteras till Adolf Fredriks kyrkogata där en lastbil (registreringsnummer PNG 037) tillhörande bryggeriet Spendrups står still med motorn på och dörren till förarhytten olåst och eventuellt också öppen.

Akilov tar fordonet i besittning och inleder en rad manövrar där han efter sju 90-graders svängar till slut placerar lastbilen på Drottninggatan i södergående riktning.

Han accelererar och inleder vansinneskörningen ned mot det planerade slutmålet.

Efter ett par hundra meter upptäcker Akilov bomben i förarhytten. Han drabbas av insikten att planen är att han själv skall dö i attacken.

Han försöker desarmera den hemmagjorda bomben, och lyckas, men ådrar sig i samband med detta brännskador – vilket gör att han tappar kontrollen över fordonet – som brakar in i parfymavdelningen på varuhuset Åhlens City.

Akilov tar sig ut ur lastbilen och tar sig till Centralstationen där han hoppar på Arlanda Expressen norrut.

Han lyckas undkomma de tungt beväpnade poliser från bland annat nationella insatsstyrkan som jagar honom i City – en jakt under vilken vittnen talar om skottlossning och explosioner.

Vid Arlanda byter Akilov transport och hamnar till slut i Märsta, där han utan dramatik grips av ordinarie poliser.

Vad hade hänt om Akilov inte upptäckt bomben i förarhytten och desarmerat den?

Om lastbilen fortsatt rakt fram på den gata Akilov placerat den – på Drottninggatan i södergående riktning – hade den efter mindre än en halv minut befunnit sig i regeringskvarteret vid Rosenbad eller i riksdagen på Helgeandsholmen.

Vilken hade den masspsykologiska effekten blivit om händelsens klimax inte varit ett krossat skyltfönster och sönderslitna människokroppar längs en paradgata, utan en omfattande explosion i ett regeringskvarter – vilket den djupa staten i lönndom förberedde under en “övning” med namnet Svea dagen innan.

Hade Stockholm 7 april 2017 då blivit en inrikespolitisk vattendelare i samma viktklass som 9/11 blev för USA år 2001?

Vilka nya lagar och förordningar hade den djupa staten, via nickedockan statsminister Stefan Löfven, planerat att tvinga på Sverige i kölvattnet på en sådan händelse?

Det hade inte varit inte första gången ett lands djupa stat använt övningar som täckmantel för att förberedda politiska självmål, “terroristattacker”, syftande till att påverka opinioner.

Bombningen av en federal byggnad i Oklahoma City 1995 följde detta recept. Någon parkerade en lastbil med en hemmagjord bomb utanför en byggnad. Det var inte bomben i fordonet som demolerade del av byggnaden, men det gjorde riktiga bomber som tidigare smugglats in i fastigheten och som bringades att detonera samtidigt [7].

Vi har ävenfallen London den 7 juli 2005 [8, 9], Oslo den 22 juli 2011 [10] och 9/11 – den händelse som den 11 september 2001 knuffade världen in i en era av eviga krig. [11]

Referenser och relaterat

 1. Wikipedia: Terrordådet i Stockholm 2017
 2. SVD: Föraren av lastbilen måste haft kunskap
 3. Norra Skåne: Misstänkt anhållen – sprängämnen i lastbilen
 4. Nyheter24: 14 saker du behöver veta om attacken på Drottninggatan
 5. The Local: Police kept tabs on Stockholm terrorist until three months before attack
 6. DN: Polisen övade terrordåd på torsdagen
 7. Corbettreport: OKC – A Conspiracy Theory
 8. Tom Secker: 7/7 in 7 minutes (YT)
 9. Corbettreport: 7/7: 7 Years Later (Video)
 10. Nyhetsspejlet: 22. juli avslørt
 11. Corbettreport: 9/11 in 5 minutes

Kristoffer Hell är författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”


Så här kan du stötta Newsvoice