Fd ryske presidenten Dmitry Medvedev vill ha en ny militärallians skittrött på Washington

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 januari 2023
- NewsVoice redaktion
Dmitry Medvedev. Foto: Klimkin. Licens: Pixabay.com

GEOPOLITIK. Det kontinuerliga flödet av militärt bistånd till Ukraina visar tydligt att det kollektiva Väst försöker nöta ner eller “helst förstöra Ryssland”, sa landets tidigare president, Dmitrij Medvedev, på söndagen. Han tror att ansträngningen kan slå tillbaka mot USA och dess allierade, skriver RT.

Dmitrij Medvedev som är vice ordförande i det ryska säkerhetsrådet, fällde kommentarerna i ett inlägg på sociala medier, strax efter ett möte på den amerikanska militärbasen Ramstein i Tyskland där västmakterna lovade att fortsätta stödja Kiev.

“Mötet i Ramstein och leveranserna av tunga vapen till Kiev lämnar inga tvivel om att våra fiender kommer att försöka nöta ner oss under en obestämd tid, eller helst av allt förgöra oss”, skrev expresidenten.

De utdragna fientligheterna som utspelar sig mellan Ryssland och Väst, med Ukraina som stridszon, kan i slutändan leda till uppkomsten av ett nytt militärt och anti-amerikanskt block som sammanför nationer som är “trötta på amerikanerna” (fed up with Washington), menar Medvedev.

“Det har alltid hänt i mänsklighetens historia under långa krig. Och USA kommer då äntligen att överge det gamla Europa och det som finns kvar av de olyckliga ukrainarna, och världen kommer att återgå till en jämvikt igen”, sa den tidigare ledaren och varnade dock för att det kan vara ”för sent”.

Moskva har upprepade gånger uppmanat det kollektiva Väst att sluta “pumpa” in vapen i Ukraina och då hävdat att det bara förlänger fientligheterna snarare än att ändra det slutliga resultatet.

Ryska tjänstemän på högsta nivå har upprepade gånger karakteriserat det som händer som ett proxykrig mellan Ryssland och den USA-ledda NATO-alliansen snarare än bara en konflikt med Ukraina.

Ryssland skickade trupper in i Ukraina den 24 februari 2022, med hänvisning till Kievs misslyckande att signera Minsk-avtalen, som var utformade för att ge Donetsk och Lugansk specialstatus inom den ukrainska staten.

Avtalen som förmedlades av Tyskland och Frankrike, undertecknades först 2014. Ukrainas förre president Pyotr Porosjenko har sedan dess erkänt att Kievs huvudmål var att använda avtalet för att köpa tid och “skapa kraftfulla väpnade styrkor”.

Samtidigt har den tidigare tyska förbundskanslern Angela Merkel och Frankrikes president Francois Hollande båda bekräftat detta erkännande och hävdat att Minsk-avtalen aldrig var avsedda att faktiskt uppfyllas utan bara var ett knep för att köpa tid för Ukraina att bygga upp sin militär.

Översättning: NewsVoice | Källa: “Ex-Russian president predicts new anti-US military alliance”, RT

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ja det är på tiden att de tar det steget, en motvikt mot det helt sönderkorrumperade väst. Väst är ofantligt korrupt och komprometerat, och motsvarar de länder de förstört och bombat sönder sedan 1914. En historiens ironi.

  Jo, skapa en miltärallians som en gång för alla kan sätta dessa hycklare och löftesbrytare på plats. Som kissinger så ‘klokt’ sa; to be our enemy is dangerous, to be our friend is fatal/deadly. ‘Men’ vem är our..

 • Ja, vem f-n är inte trött på Washington och “träsket” som styr där? Finns många kommentarer på “Moon of Alabama” där vanligt folk från USA vädrar sin åsikter om banditerna i Washington….

 • Spelar ingen större roll om man håller på NATO eller Ryssland så länge man stödjer det kommande kriget. Det är det viktiga för ur den askan kommer de återuppbygga ett helt annat samhälle.

  • En sann globalist har talat! Detta är förstås The Great Reset, som nazisten Klaus Schwab och rasförädlaren Bill Gates har talat sig varma för. Det nya samhället, New World Order, där svinrika oligarker härskar över livegna undersåtar, låter härligt – om man är en oligark, förstås.

   • Om jag bara beskriver upplägget så är dina globalister i kommentarsfältet endast hjärnspöken i ditt eget sinne. För längst upp i toppen har både NATO och Ryssland precis samma chefer. Så vem man håller på är ju skit samma då båda bara är verktyg för en global samhällsomvandling. Ungefär som Convid men med vapen istället för sprutor. Ryssland tog de över redan 1917 och vad gäller väst så är väl det byggt på den ursprungliga perversionen redan från början och sen har det bara gått utför.

 • “Ryssland skickade trupper in i Ukraina den 24 februari 2022, med hänvisning till Kievs misslyckande att signera Minsk-avtalen2″
  Va? På allvar alltså?
  Att Kiev hade utfört undantagstillstånd i månader, samlat en halvmiljon välutrustade soldater vid östra och södra gränsen och från 15 februari sköt skoningslöst med tusentals artilleri mitt i civilsamhällen i Donbass och Luhansk av framförallt soldater i frontlinjer med SS-logga på armen var inte orsaken alls!!!
  

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *