NATO-haveriet: Blir Norden en krigsfront mot Ryssland?

publicerad 24 januari 2023
- Kristoffer Hell
Vintersoldater. Foto: Getmilitaryphotos. Licens: Elements.envato.com

STOCKHOLM. Trots upprepade återupplivningsförsök från Sveriges regering ser landets NATO-ansökan ut att ha havererat för gott.

Orsaken är motståndet från den redan existerande NATO-medlemmen Turkiet, vars president Erdogan den 23 januari, efter en koranbränning utanför landets ambassad i den svenska huvudstaden två dagar tidigare, förklarade: [1]

“De som tillåter en sådan hädelse framför vår ambassad kan inte längre förvänta sig vårt stöd för sitt Natomedlemskap”.

Redan när Sverige lämnade in ansökan, den 18 maj 2022, var det uppenbart att en tung uppförsbacke väntade.

Efter sommaren sjösattes provokationerna som till slut sänkte ansökan:[2]

 • 2022-10-04: Kurdiska Nyheter i SVT
 • 2023-01-12: Erdogan-docka upphängd utanför Stockholms stadshus
 • 2023-01-21: Koranbränning utanför Turkiets ambassad i Stockholm

Vem tjänar på att Finland och Sverige, efter att öppet ha kastat neutraliteten över bord, nu inte släpps in i NATO?

Ukraina används i dag av det amerikanska imperiet för att bedriva ett proxykrig Ryssland.

Omständigheten som möjliggör det här agerandet, att USA och NATO kan vara med i kriget men ändå låtsas som att de inte är det – är att Ukraina, samtidigt som det springer NATO:s ärenden, inte åtnjuter det skydd ett formellt medlemskap sägs innebära.

Negativt som ett medlemskap i NATO är för Sverige, jämfört med den tidigare neutraliteten, är dagens situation den mest volatila av alla: där regeringen via direktavtal med USA förbereder Sverige för krig mot den Ryska Federationen – samtidigt som landet saknar det skydd ett formellt medlemskap i NATO påstås innebära.

Det enda som i dag ligger mellan Finland och Sverige i krig med Ryssland är en väl genomtänkt och effektiv falsk-flagg attack.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Hahaha erdogan har bättre omdöme än maggan och mini-uffe och insåg direkt att sverige inte har i nato att göra..

 • Bästa nyheten på länge! Det är FRED vi vill ha ..inte krig – så ..stop prodding the bear!!.. Instämmer med kommentarer nedan.

 • Det artikeln tar upp är alltså att Sverige och Finland har hamnat i ett mellanläge utan neutralitet men heller inte med NATOs ‘beskydd’
  En falskflagg då skulle inte utlösa NATOs ingripande men däremot påverka parternas angelägenhet om att övervinna hindren som fn finns för medlemskap.
  Så nu väntar vi på falskflaggen,,

 • Jag skäms innerligt över att via skattsedeln tvingas vara med och sponsra de militära utrustningspaket som bidrar till fortsatt lidande och blodspillan.

  Vidare funderar jag över hur orsak-och-verkan-effekten (el. karmalagen) ställer sig till detta, d.v.s. att man via skattsedeln stöder krigsaktiviteter där människor dör. Man kanske skulle bli bidragstagare istället för högpresterande medlöpare(?)

  Underbart dock att NATO-anslutningen ser ut att gå i stöpet eller i varje fall att kraftigt försenas. Det närmaste kuppartade försöket att snabbt få med Sverige föll med samma taktik som våra manipulerande politiker kör med, t.ex. detta som att få oss att injicera oss med okända och potentiellt livsfarliga substanser.

  Fulspelet med Erdogan-dockan och koranbränningen är ju nämligen sådan taktik de själva hade kunnat mana fram om situationen hade varit en annan. Nu föll de dock på eget grepp…

 • Tror det var Aron Flam som fundera på att börja sälja Erdogan dockor med vagina!

  Låter väl som en fin fin ide? Om varenda Svensk köpte och hängde i varje träd i närheten så. Realistiska dockor kostar väl en slant. Men jämfört med kärnvapenkrig så är väl utgiften ganska medioker.

 • Läste i SVT-Pravda att de kört på med 60 K nya krigsplaceringar senaste halvåret. Läste även i Fria Tider, som hänvisade till en låst artikel i DN-Blaskan, där någon grön liten man från försvaret diskuterade en eventuell kärnvapenattack mot Sverige. Men att vi inte behöver vara oroliga då försvarsmakten har kompetensen att hantera en sån attack. Nog för att psykiatrireformen troligtvis gjort gott för en del människor så var det definitivt ingen god idé att sätta dem på ledande positioner.

 • Bra, låt oss slippa Nato!
  Låt oss åter bygga upp ett eget starkt och moderniserat försvar, istället för det regeringarna Bildt, Persson, Persson, Persson och Reinfeldt närapå helt avskaffade med beslut under åren 1992, 1996, 1999, 2004 och 2009.

  • Ja, mer bomber och kanoner skrämmer SÄKERT de elaka ryssarna så att dom inte vågar angripa lilla sverige. Hur naiv får man vara?

 • En politiker är den mest korkade försäljare som finns. En tiggare är ärligare.
  Nu när rysk industri är upptagen av att tillverka hårdvara till kriget, har ju Sverige en guldchans att sälja civil materiel en masse till Ryssland.
  En politisk analogi vore (S):s hantering av sjöfartsnäringen på 70-talet, då man sade att sjöfart är simpelt hantverk och att sånt kan man hålla på med i Asien. Man skattade bort kanske 35K jobb i Sverige för att ersättas med vad? Bönemattor?
  Nu är haven fulla av verksamheter både på ytan och under den. Vilka kommer att tillse Rysslands behov av civilprodukter en ansenligt tid framöver?

 • Vi har en regering – M-SD-KD-L – som givit sig f*n på att hetsa den ryska björnen att attackera oss. Samma partier som, tillsammans med resten av riksdagspatrasket, ställt Sverige fullständigt utan militärt försvar.

  Ingen annan förklaring finns, än att samtliga riksdagsmän är agenter för nazisten Klaus Schwab och hans ‘The Great Reset’. Fast nedrivningen av Sverige kommer att bli så total, så det kommer inte att finnas något kvar att bygga tillbaka på.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *