Patrick Allen CNBC:s vicepresident hotar reportern Avi Yemini – Davos 2023

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 januari 2023
- NewsVoice redaktion
Patrick Allen (CNBC) konfronterar reportern Avi Yemini, 18 jan 2023. Foto: Rebel News

MEDIA. Patrick Allen CNBC:s vicepresident hotade Rebel News-reportern Avi Yemini med fysiskt våld i Davos för att Yemini pressar Allen med konfrontativa frågor. CNBC:s säkerhetsvakt avvisade Yemini som rapporterar från World Economic Forums Davos-möte.

Patrick Allen med titlarna vicepresident och “International Managing Editor” är nyhetschef på CNBC:s brittiska sektion. Han är även ansvarig för CNBC:s affärsprogram i EMEA-regionen. Allen är arbetsledare för journalister, sätter nyhetsagendan och hanterar viktiga externa relationer, enligt World Economic Forum (WEF).

CNBC News som startade 1989 är världens största nyhetskanal för finans- och ekonominyheter i USA, Europa och Asien. Kanalen ägs av den internationella mediekoncernen NBC Universal som även äger filmbolaget Universal, TV-bolaget NBC samt en lång rad med kabelkanaler, enligt Wikipedia. 2011 köptes NBC Universal av Comcast Corporation som är ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsföretag som i juli 2020 hade 50 miljoner TV- och bredbandkunder.

I Sverige visas CNBC Europe, som dygnet runt har sändningar.

Comcast är en officiell medlem i World Economic Forum.

Avi Yemini frågade Patrick Allen hur han kan rapportera om WEF om han är en del av WEF:

“Till en början var Allen bara oförskämd och hotade att få mig “eskorterad av en säkerhetsvakt”, men när han trodde att jag inte kunde höra honom, gick han längre”:

“Den här killen kommer att bli utslagen (to get punched out)… för att han tar bilder.” (Patrick Allen)

Avi Yemini skriver i sin artikel om händelsen att han gör medborgarjournalistik vilket betyder att han ska ställa: “riktiga frågor som folk bryr sig om. Vilket är väldigt annorlunda från vad regimmedia här gör”.

Yemini menar samtidigt att “officiella medier” (mainstream media) enbart har till uppgift att vara en ekokammare för World Economic Forum och att åt världsorganisationen förmedla “det nya berättandet för 2023”.

Text: NewsVoice

Patrick Allen (CNBC) konfronterar reportern Avi Yemini, 18 jan 2023. Foto: Rebel News
Patrick Allen (CNBC) konfronterar reportern Avi Yemini (th), 18 jan 2023. Foto: Rebel News

Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe


Så här kan du stötta Newsvoice