Patrick Allen CNBC:s vicepresident hotar reportern Avi Yemini – Davos 2023

-

MEDIA. Patrick Allen CNBC:s vicepresident hotade Rebel News-reportern Avi Yemini med fysiskt våld i Davos för att Yemini pressar Allen med konfrontativa frågor. CNBC:s säkerhetsvakt avvisade Yemini som rapporterar från World Economic Forums Davos-möte.

 

Patrick Allen med titlarna vicepresident och “International Managing Editor” är nyhetschef på CNBC:s brittiska sektion. Han är även ansvarig för CNBC:s affärsprogram i EMEA-regionen. Allen är arbetsledare för journalister, sätter nyhetsagendan och hanterar viktiga externa relationer, enligt World Economic Forum (WEF).

CNBC News som startade 1989 är världens största nyhetskanal för finans- och ekonominyheter i USA, Europa och Asien. Kanalen ägs av den internationella mediekoncernen NBC Universal som även äger filmbolaget Universal, TV-bolaget NBC samt en lång rad med kabelkanaler, enligt Wikipedia. 2011 köptes NBC Universal av Comcast Corporation som är ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsföretag som i juli 2020 hade 50 miljoner TV- och bredbandkunder.

I Sverige visas CNBC Europe, som dygnet runt har sändningar.

Comcast är en officiell medlem i World Economic Forum.

Avi Yemini frågade Patrick Allen hur han kan rapportera om WEF om han är en del av WEF:

“Till en början var Allen bara oförskämd och hotade att få mig “eskorterad av en säkerhetsvakt”, men när han trodde att jag inte kunde höra honom, gick han längre”:

“Den här killen kommer att bli utslagen (to get punched out)… för att han tar bilder.” (Patrick Allen)

Avi Yemini skriver i sin artikel om händelsen att han gör medborgarjournalistik vilket betyder att han ska ställa: “riktiga frågor som folk bryr sig om. Vilket är väldigt annorlunda från vad regimmedia här gör”.

Yemini menar samtidigt att “officiella medier” (mainstream media) enbart har till uppgift att vara en ekokammare för World Economic Forum och att åt världsorganisationen förmedla “det nya berättandet för 2023”.

Text: NewsVoice

Patrick Allen (CNBC) konfronterar reportern Avi Yemini, 18 jan 2023. Foto: Rebel News
Patrick Allen (CNBC) konfronterar reportern Avi Yemini (th), 18 jan 2023. Foto: Rebel News

Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

8 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
zacharias
zacharias
Gäst
19 januari 2023 kl 22:38

Tänk om, tänk nytt!
Måste vi slåss? Är det en naturnödvändighet och i så fall varför.
Vad hindrar oss från globalt samarbete? Vad står ivägen? Tänk efter före.

JohnnyD
Johnny
19 januari 2023 kl 13:09

Heja alla riktiga journalister som granskar makten. Det verkar som WEF drar till sig flera riktiga journalister i år. WEF är numera folkets fiende nr 1.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
19 januari 2023 kl 12:43

Vad befriande det är att se någon som verkar tillsynes helt immun mot härskartekniker.

Inte agressiv och provocerande, bara tillräckligt mycket “balls” för att ynklingarna skall spinga och kalla på mamma och kissa på sig.

Visst behöver vi skapa ett nytt och eget samhälle, men då behöver vi ju ha med oss befolkningen i övrigt. Den här typen av journalistik är väl en av många bra vägar dit. Lite Bechir över Yemini. Skulle behövas fler som undgått det västerländska steriliseringsprogrammet i media.

Så kan de 1 % sitta i sin ankdamm och försöka styra och ställa över varandra.

Erik Forsman
19 januari 2023 kl 11:02

Dom här reportrarna har verkligen balls. Vad det handlar om är att öva i rollspel. En reporter övar mot en annan i olika roller. Här handlar det inte om att genomföra en intervju, utan att slå mot ett hyckleri. Sedan samtalar man om de stresseffekter, inte minst kroppsliga, som uppstår under upplevt hot. Sedan betyder man roll med varandra och övar på att memorerar sin agenda för man glömmer lätt bort egna “sentence” under stress.

Alla som varit föremål för en rättegång vet jag talar om. Här gäller inte i första hand att slipa på sina argument, utan att öva att behålla sin linje trots intellektuellt motstånd. Rätt likt teater; har du repat in dina repliker väl, trycks du in i rollen av trycket från publiken. Man kan också se det som energier som vandrar mellan part och motpart. En annan liknande situation är inom kampsport. Ju räddare du är för motståndarens sparkar och slag, ju mindre kan du fokusera på egna tekniker. Så fort du känner motståndarens rädsla försvinner din egen.  

Conny Freij Larson
Conny Freij Larson
Gäst
19 januari 2023 kl 10:56

Modigt av Yemini. Effekten kan vara multidimensionell. Dels inspirerar han andra modiga (riktiga) journalister att agera, dels väcker det en och annan tanke hos allmänheten om hur folket inom WEF sluter sig i försvarsställning. Visserligen har de enorma resurser att motarbeta angreppen på sig, men “spottar man tillräckligt länge, och mycket, på en sten, blir den våt”. Därför beundrar jag alla aktörer som försöker skapa sprickor i maktens organisationer, Newsvoice är en av dessa aktörer, Per Shapiro i Folkets Radio en annan, och det finns fler, tack och lov. Vi som inte kan göra så mycket själva måste åtminstone stötta alla alternativa journalister.

Martin Hoffman
Martin Hoffman
Gäst
19 januari 2023 kl 10:27

Det är ingen ide att kämpa mot maffian. Reiner Fuellmich har rätt att det är så korrumperat så vi måste skapa ett nytt samhälle.
Om vi som tillhör de 99% av världens befolkning skapar ett eget samhälle så får de hålla på med sitt 1% samhälle.
Vi skaffar ett eget betalsystem och allt.

Ladulås
Ladulås
Gäst
Reply to  Martin Hoffman
19 januari 2023 kl 13:32

Och det tror du att vi kan göra i lugn och ro? Det är just sådana som vi, som de verkligen är rädda för och måste bekämpa med alla medel. Det är därför som censuren drages åt hårdare och hårdare och dissidenter hånas och bespottas. Riktiga journalister stjäl man pengarna från, genom att ‘deras’ banker spärrar deras konton.

Denne Patrick Allen – med ett utseende och ett beteende som en riktigt gammaldags flåbuse, av den typ man förr kunde möta i mörka gränder – är urtypen av en slugger. Ungefär samma utstrålning som vår egen ‘journalist’/flåbuse Robert Aschberg, vars kärring hotade medborgarjournalisten Bechir Rabani, som dog under mystiska omständigheter några dagar senare, androm till varnagel.

Dessa primitiva flåbusar är inte ofarliga, när de hamnar i maktpositioner och där blir pressade…

zacharias
zacharias
Gäst
Reply to  Martin Hoffman
19 januari 2023 kl 22:36

Början till en bra tanke. Men betalsystem? Ett sådant är mörkret i ett nötskal. Ta bort det och hjälps åt! Någon annan väg finns inte.
Vi har fått slängt över krig och slagsmål, nu är det dags köra samarbete, att hjälpas åt. Och då behövs inget betalsystem.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV