Regeringen inför rätta för karaktärsmord på vaccinkritiker – Blev uthängd i SVT Vaccinkrigarna

publicerad 26 januari 2023
- av Kristoffer Hell
Linda Karlström och Malin Olofsson (th). Foto: SVT Play

Linda Karlström stämmer den svenska staten för överträdelser av hennes rättigheter enligt Europakonventionen efter att ofrivilligt fått delta i dokumentären Vaccinkrigarna i SVT. Journalisterna Emelie Simmons och Malin Olofsson spelade falska roller som vaccinkritiker för att under 18 månader skapa förtroendeband med Linda.

Rättegången inleds klockan 9.30 den 7 februari 2023, vid Stockholms tingsrätt på Scheelegatan 7 i Stockholm.

Article in English: Government of Sweden to Stand Trial for Persecuting Vaccine Sceptics

“Jag ville tro på dem. De sa att de var vaccinkritiker som skulle göra en dokumentär. Det kändes som att vi höll på att bli vänner. De var i själva verket bara makalösa skådisar.”

Den 26 november 2020 utnämndes fembarnsmamman Linda Karlström, 45, till Årets tränare, för sitt engagemang som instruktör i artistisk gymnastik, i Kronoby, en svenskspråkig kommun med en befolkning på 6439 personer vid Bottenviken.

Normalt skulle ceremonin ha följts av en bankett. Men eftersom 2020 var År Ett av covid-pandemin, eller “plandemin”, som Linda kallar det, bantades evenemanget ned.

Den 16 december 2020 sände SVT det sista avsnittet av tre i en dokumentär kritisk mot vaccinskeptiker med titeln “Vaccinkrigarna”. Dagen efter, den 17 december 2020, exploderade löpsedlar över hela Finland: Årets tränare är en konspirationsteoretiker och antisemit, löd anklagelsen.

De två journalisterna Anna Nordbeck (främst) och Malin Olofsson, jobbar för svenskt statskontrollerat media SVT. Montage av NewsVoice baserat på bildrutor från dokumentären Vaccinkrigarna i SVT.
De två journalisterna Anna Nordbeck (främst) och Malin Olofsson, jobbar för svenskt statskontrollerat media SVT. Montage av NewsVoice baserat på bildrutor från dokumentären Vaccinkrigarna i SVT.

Linda berättar:

“Jag fick sparken på en gång. Jag visste inte hur jag skulle överleva från ena minuten till den andra – var fick tidningarna allt detta ifrån?”

Rubriken på den första delen av dokumentären, “Infiltration”, sade allt. Journalisterna förvandlades sig till spioner för att, med hjälp av falska namn, falska meriter, och med förställda utseenden, kunna nästla sig in hos Årets tränare i Kronoby.

I tonåren var Linda tävlingsgymnast som tränade med världsmästare från grannlandet Ryssland; hon blev senare en populär gymnastiktränare i hemmaregionen.

Augusti 2021 väckte hon åtal mot den svenska staten: SVTs finansiär och huvudman. Rättegången startar de 7 februari 2023 och beräknas pågå i två dagar. På sin advokats inrådan vill hon inte diskutera fallet, förutom att nämna att smålet inte handlar om pengar: svenska skadeståndsersättningar är löjeväkande låga. Även om hon skulle vinna målet är praxis cirka 150 000 svenska: för en två år lång häxjakt som fortfarande pågår.

AloeVeraShopForever.com
Annons

Lindas resa från ekonom och fotbollsmamma till vaccinkritiker började 2007 – två år efter att hon fick sitt första barn.

Linda minns:

“Min dotter hade redan hunnit få flera vacciner innan jag insåg att något var fel. Det första var en tuberkulosspruta på förlossningsavdelningen: Det visade sig vara nästan dödligt. Senare drabbades min dotter svårt av en MPR-injektion: hosta, feber och flera månader med kräkattacker.”

2009 gick Linda ut med sin historia och började varna andra föräldrar. Sedan 2011 driver hon informationsportalen vaccin.me.

Ulf Stenman

“Ulf Stenman,” säger jag och nämner den person som delade ut priset “Årets tränare” till henne i slutet på november 2020.

Ulf Stenman, tf kommundirektör i Kronoby kommun. Foto: Johan Svenlin, journalist i Jakobstad
Ulf Stenman, tf kommundirektör i Kronoby kommun. Foto: Johan Svenlin, journalist i Jakobstad

Linda:

”Det var så häxjakten började”, berättar Linda: ”Morgonen efter att sista avsnittet sänts skickade den här mannen ut ett mejl till alla anställda i kommunen, liksom till alla förtroendevalda, där han krävde ett omedelbart avståndstagande från mig. Det var så jag förlorade mina tränaruppdrag.

Senare samma dag följde han upp med ett rikstäckande pressmeddelande. Jag har bott i den här byn i över tjugo år, och jag visste inte ens att det fanns ett pris för Årets tränare, tills jag själv fick det. Och så plötsligt är det löpsedlar över hela landet?”

Andrew Wakefield

Jag nämner namnet på den andra huvudpersonen i SVTs dokumentär: en före detta brittisk läkare som förlorade sin licens 2010 efter att den anrika medicinska tidsskriften The Lancet, 1998, publicerade en studie där han varnade för en möjlig koppling mellan autism och MPR-vaccin.

“Andrew Wakefield.”

“Det är lätt att få intrycket att vi borde känna varandra. Andrew och jag var ju huvudmålen för SVT:s attack. Men jag känner honom inte. Vi har aldrig träffats. Trots att jag sade det, tjatade reportrarna från SVT om att jag skulle ha en åsikt om honom: “Vad tycker du om Andrew?”

Till slut sade jag det uppenbara: Andrew Wakefield har blivit ett ansikte för vaccinskeptisismen. SVT störtgillade det och tiggde och bad om att jag skulle upprepa det inför kamerorna.”

Malin Olofsson, Anna Nordbeck och Emelie Simmons

Jag frågade Linda om hon någonsin misstänkte att något inte stämde med kvinnorna, Emelie Simmons och Malin Olofsson, som plötsligt dök upp vid hennes hem och ljög om vilka de var.

“Jag ville tro på dem. De sa att de var vaccinkritiker som skulle göra en dokumentär. Det kändes som att vi höll på att bli vänner. De var i själva verket bara makalösa skådisar.”

The journalists behind the documentary: Malin Olofsson, Emil Engerdahl, Jakob Larsson, Anna Nordbeck, Johanna Torshall Svensson, Sven Lindahl och Emelie Simmons.
The journalists behind the documentary: Malin Olofsson, Emil Engerdahl, Jakob Larsson, Anna Nordbeck, Johanna Torshall Svensson, Sven Lindahl och Emelie Simmons. Montage: K. Hell

Att skapa en koppling mellan Linda Karlström och Andrew Wakefield var viktigt för SVTs Anna Nordbeck, producenten som höll sig i bakgrunden fram till slutet av inspelningen. I Vaccinkrigarna målar SVT upp mementot av en global anti-vax-rörelse som utgör ett hot mänskligheten och som leds av Andrew Wakefield.

Linda är i dag tillbaka som tränare, men nu privat. Hon förklarar:

“De äldre gymnasterna vill fortfarande att jag hjälper dem, så jag gör det. De hyr en lokal, delar på kostnaden och så gör vi allt i egen regi.”

“Här går det för din dotter i dag?”

“Hon är helt återställd.”

“Med 2023 runt hörnet, vilka är dina känslor inför framtiden?”

“Jag håller andan, i väntan på slutresultatet av den här fasansfulla världsomspännande kampanjen av nödgodkända experimentella giftinjektioner.”

Rättegången mot den svenska staten och SVT inleds klockan 9.30 den 7 februari 2023, vid Stockholms tingsrätt på Scheelegatan 7 i centrala Stockholm.

Text: Kristoffer Hell | Article in English: Government of Sweden to Stand Trial for Persecuting Vaccine Sceptics

Relaterat

Malin Olofsson, SVT. Foto: SVT Play
Malin Olofsson, SVT. Foto: SVT Play


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Rättelse:

  Linda Karlström stämmer den svenska staten för överträdelser av hennes rättigheter enligt Europakonventionen efter att ofrivilligt fått delta i dokumentären Vaccinkrigarna i SVT.

  Tidigare stod det i artikeln att hon stämmer staten för förtal.

 • Det är viktigt att vi visar vår support för Linda den 7:e och att vi som är där är lugna. modiga och pålästa. Rättegången startar kl 09.30 den 7/2 i Stockholms tingsrätt. Var där! Visa kärlek och omtanke för denna modiga dam som vågat stå upp.

  Det handlar alltså om att vårt statliga och skattefinansierade SVT förföljt en eldsjäl som vill rädda liv och hängt ut henne till allmän bespottning. De har använt våra pengar till detta trakasseri.

  Läs gärna rapporten The Control Group om vacciner i stort och vad som hänt med människors generella långtidshälsa sedan v-ner introducerades (och andra injektioner som den onödiga K1-sprutan till nyfödda). Se https://www.thecontrolgroup.org/gallery

 • Ytterligare en aspekt av “fallet” Linda är avund. Hennes titel har kommit att bli fembarnsmor. Märk väl att SVT: marktrupper, soldaterna alla är kvinnor. Linda är urtypen för alla kvinnors dröm: vara lycklig genom all kärlek som uppstår i allas hennes nära relationer till alla hennes barn. Tänk att få vara hemma och inte kompromissa med barnens behov. Ha tid att få överösa barnen med tid, tålamod och kärlek.

  I världen jämställda land mår kvinnorna som sämst. Det som gör kvinnor lyckliga är hennes nära relationer.

  Tror vi rätt bra kan göra oss en föreställning om SVT:s kvinnor. Frånskild innan det enda barn det fått ens är fött. Ständigt dåligt samvete för barnen. Konflikten mellan familj och karriär.

  Linda har det som dessa kvinnor aldrig kan få. Betänk att avund är en ensam känsla som lätt glider över till hat. Hur känns det att vilja ha något du aldrig få? För att döda avundsjukan önskar SVT kvinnor döda föremålet för sin avund för att döda avundsjukan.

 • Kvinnor och män är annorlunda och går in i dylika konflikter på helt olika sätt. De vänner (kvinnor) jag gått “all in” för och hjälpt i juridiska tvister så har mitt manliga betraktelsesätt varit att eleminirea fienden. Krossa helt enkelt. Kvinnor är väldigt annorlunda här. Många gånger har jag erfarit att nära anhöriga (kvinnor) i ett senare skede har löst intressekonflikten på ett mycket smidigare sätt, som förvånat mig.

  En utsatt kvinna som blivit riktigt dåligt behandlad på till exempel en arbetsplats kan visa sina känslor och falla i tårar och plötsligt ändras hela attityden och majoriteten går mot den tyranniska chefen som måste vika sig för opposition. Man kan se detta som en tillitsfull synsätt på människor – till sin omgivning. Det är helt främmande för oss män, i regel då.

  Vad man gjort med Lindas fall är att undergräva detta genom en demoniseringsproces. Här opererar man på en djupare nivå av vårt kollektiva medvetandet. Man anspelar på vår djupaste arketypiska lager i oss. Linda blir här till koncentrerad ondska. En häxa. Fördömd.

 • Linda har nog lite uppförsbacke när det gäller att stämma den groteskt maktfullkomliga staten men jag hoppas verkligen hon får till det.

 • Linda, du är en fantastisk “krigare”, vi håller alla tummar för dig!
  Stor kram från oss i Västerås.

 • Det finns en dialektik i detta, det är att desto jävligare de beter sig mot Linda så antar det till slut formen av ett självspelande piano och som alla självspelande pianon finns det en som programmerar. Poängen är att desto jävliga de beter sig desto räddare blir de för varandra för att hamna utanför och bli den part som kommer att mobbas. Därför ligger det i sakens natur att övertrumfa varandra i vidrigheter för att skrämma och göra varandra rädda för att hålla varandra inom samma fålla, eller i fällan. På journalistspråket kallas detta för att vara professionell.  

 • Varför inleds EN svensk rättegång mot namnet ¨den svenska staten¨ OCH namnet ¨ SVT¨  klockan 9.30 den 7 februari 2023, vid det laglösa namnet ¨Stockholm tingsrätt¨  på Scheelegatan 7 i centrala Stockholm, om två rättssäkra namn tillsammans är ett laglöst kollektiv utan nytta, ansvar och risk i tid och rum, i namn för EN laglös svensk domstol, lokalt i EN medlemsstat i Europeiska unionen?

 • Detta är naturligtvis höggradigt intressant ur flera perspektiv. Är inte speciellt juridiskt bevandrad och det faktumet har en hämmande effekt på kommentarslustan. Har genomlidit att antal juridiska tvister inte minst i rollen som juridiskt ombud för vänner, utom de fall där domstolen avisat klienternas önskemål. Det är tämligen påfrestande att vara föremål för ett tvistemål men betydligt bekvämare om man själv driver tvistemålet – den part som stämmer håller ju i taktpinnen och det är bara för motparten att dyka upp eller riskeras tredskodom.  

  Det gjorde mig förtvivlad att höra om SVT:s karaktärsmord på Linda. Jag orkade inte se programmet. Linda har hamnat i en förfärlig situation som man inte ens önskar sin värsta fiende. Jag kan inte ens tänka mig in i hur otroligt påfrestande detta måsta varit och fortfarande är. Ett trauma.

  Tänker inte så mycket på de anställda på SVT; tror mig ha ett hyffsat hum om vad förslags människor det är frågan om och dom intresserar mig inte alls.

  Detta är den moderna varianten på dåtidens stupstock eller att dömas fredlös: att statuera ett exempel som makten alltid gjort genom tiderna för att hålla befolkningen kuvad.
  
  Slagträet är en speciell händelse under andra världskriget som Torbjörn helst inte vill att vi ska diskutera här. Det intressanta är att i SVT-programmet för redaktionen fram påståendet att: detta är en av de mest dokumenterade händelsen i världshistorien. Jag vet att det förekommer underförhandlingar mellan parterna och skall påståendena om Linas karaktär tas på allvar, ligger det på den svarande parten att bevisa påståenden. Den som påstår har bevisbördan på sin sida. Och ju värre anklagelse desto tyngre bevisbörda. På påstår. Du visar. Det här kommer staten att göra allt för att undvika att hamna i och det är sällan staten förlorar dylika mål.
       
     
         

  • Kan vi gå ihop samtliga på detta forum, och kanske kunna hjälpa Linda med goda energier/tankar under den pågående rättegången.
   Tillsammans så är vi starka, och min önskan är att få det bevisat om det fungerar.
   Ett stort tack till dig Erik ännu en gång, och till övriga som tror på sanningen.

  • Det är Linda skulle behöva en lojal informatör med fullständig tillgång till allt material, alla partsinlagor. På detta sätt skulle hon skaffa sig en egen röst i ett eget organ med eget tolkningsföreträde i stället för att förlita sig på alternativmedias eventuella lust att rapportera.

   Här gäller ju att granska vilka domare som kommer att utses till målet: ta reda på om de är medlemmar i Ruben, Hilda eller andra intresseorganisationer så som frimurarloger. Göra personporträtt och titta på kopplingar. Finns det partibok, eventuell Jäv? Vidare titta på hur de dömt i likande fall osv.

   Samla ihop information, rapportera och skapa narrativ och spinna.   

 • Heja Lisa. Jättebra att hon stämmer staten och deras smutsiga hantlangare. Hon står upp för vår rätt att błi behandlade korrekt av Statliga media.

 • Minns när Granskning Sverige härjade. De ljög ju inte om något annat än sina namn för att få vara anonyma i princip. Ställde helt vanliga legetima frågor. Frågor från medborgarna till makten.

  Då var det ett jävla liv för hur fruktansvärt det var.

  Här har man alltså ljugit och manipulerat en vanlig medborgare i 18 månader!

 • Förtroendet för Granat Maggan och skallerormen är fortfarande stor. Man blir mer övertygad för varje dag att de som säger att TV fungerar som en hypnosapparat har rätt.

 • En skaandal av största mått, skamligt, och detta strunt tvingas vi betala för. Att de gillrar fällor. Oo va f..n har plandemi- och ‘vaccn’ kritisism ett enda dugg att göra med ‘antiemitism’. Och jag refererar nu till vad som står i artikeln..och vad Linda anklagats för. Skamligt som sagt

 • Linda har Finsk sisu, hon är modig, hon klagar inte.
  Programmet var timat så att det skulle komma ut innan plandemin, för att smutskasta vazzinkritiker till det kommande vazzinet.
  Tiden kommer att visa att Linda har haft rätt.

 • Palmemordet
  Estoniahaveriet
  Grundlagsmanipuleringen
  NATOHAVERIET
  Och nu Linda Karlström.
  Vad har SOCIALISTERNA gjort med Sverige och mot svenska folket?

 • De är inte duvungar, som vi vägrar låta underkasta oss. Big Pharma, mediapampar, politikermaffia, miljöfascister och Bankelit är huvuden på samma hydra. Det är just så här den mollusken infiltrerar och förstör det motstånd, som vi försöker etablera.

  Exempel: Ny Demokrati, som startades av Ian Wachtmeister och Bert Karlsson, var ett invandringskritiskt parti som raskt fick stöd av över 5% av väljarna. Inom något år infiltrerades partiet av denna sammanslutning. Deras femtekolonnarna uppträdde sedan som tokskallar i partiet och överöste de interna mötena med de mest befängda idéer. Internt krig utbröt och NyD fick läggas ned.

  Sedan bildades så Sverigedemokraterna, som också infiltrerades på samma sätt. Visa av skadan från NyD lyckades SD-ledningen avstyra den attacken, varför den dolda makteliten fick gå tillbaka till ritbordet, för att lägga upp en mera sofistikerad attack.

  Man handplockade några personer, som fick grundlig utbildning i organisation, politik, psykologi och kommunikation. Dessa politiska agenter gick in i partiet, strikt följande partiets stadgar och ledningens direktiv. De steg successivt i graderna under några år, för att 2006 bli invalda i partiledningen – där de sedan dess sitter kvar.

  Sakta, sakta har dessa agenter sedan skrivit om det ursprungliga partiprogrammet – men inga ändringar har genomförts, utan att förankra dessa i partiet. För att göra detta har man intrigerat intensivt och sett till att frysa ut, alternativt utesluta, alla som opponerat sig mot förändringarna.

  Det som Linda Karlström utsatts för är något liknande. Jag har full förståelse för hur hon måste måste må. Min son, vars enda “brott” var att han vägrat låta vaxzinera sig, blev utsatt för mobbning och trakasserier i Region Dalarna i över ett år. Han blev dessutom avstängd från arbetet under tre månader. Allt detta har tagit honom hårt.

  Underskatta dem inte!

  • Jag har studerat den listan i detalj
   Det som förvånar att det är så exakta siffror.
   Ta Islands planerade befolkning 2025, 195927 kvar i befolkningen. Och en annan intressant sak är att USA ska krossas både ekonomiskt och befolkningsmässigt, medans Ryssland inte ska krossas. Där ska den militära industrin förstärkas. Enligt den listan ska Afghanistan bli någon sorts militär stormakt.

 • Hur många unika besökare har du i månaden Sasserson?

  Hur många har vaccin.me?

  Tror du ”vanliga” vaccinerade kommer fortsätta vaccinera sig eller tror du på något slags uppvaknande?

  Har besökarantalet ökat de senaste 2 åren?

  Styrka och lycka till Linda.

  Undrar om Bill Gates kommande ”pandemi” blir av, och om nästa steg blir tvångsvaccinering.

  Är vi rustade då som medborgare, eller är vi fortfarande ett fåtal som känner till de mörka anledningarna bakom plandemierna?

  Eller är alla upptagna med elräkningarna kanske, och alla andra räkningar….

  Vi får hålla tummarna gott folk

   • 178 000 “unika” besökare i oktober?

    Eller räknas tex jag som besöker Newsvoice ca 1 ggr per dag som trettio besökare den månaden?

    • Begreppet unika besökare används inte längre lika mycket. Google föredrar begreppet sessioner. Sedan har vi det ganska värdelösa begreppet visningar/views som brukar vara dubbel så stort som antalet sessioner.

     Men för att svara på din fråga, 1 besok per dag i 30 dagar bör vara samma sak som 30 sessioner och 178 000 sessioner kan räknas om till ungefär 350 000 visningar.

     • Ok då har vi: besökare, sessioner och visningar eller views och views = ca 200 % av antalet sessioner (borde vara mycket högre).

      Att besöka en sait säger ju inte så mycket mer än att man tog sig dit.

      Sessioner är väl vad man gör på en sait och det kan vara många olika saker beroende på saiten i fråga som att: söka i arkiv, läsa flera olika artiklar eller skriva kommentarer (som samma person gör).

      Visningar är väl hur många gånger någon “öppnat” och förslagsvis även läst en artikel, räknat antingen antalet gånger man läser in sidan med eller utan att räknat unika IP-nummer som representerar unika individer.

      Det finns flera olika sätt att trixat med detta som att ha en bot som slumpar olika IP-adresser och räknas då som flera unika besökare eller att uppdatera sidan om och om igen som ökar antalet views.

      Skulle NewsVoice acceptera TOR skulle jag till exempel kunna besöka saiten och ändra IP:t ett antal gånger som då skulle indikera att många olika individer besökt sidan. 
        
      Det spelar inte så stor roll hur man räknar, om man räknar på samma sätt för alla konkurrerande saiter, så får man en hum om hur populär eller avskydd en sait är.

      Av kommersiella skäl är det av vikt att ha hög trafik.         
       

      • Det här är ju off topic, men för att avsluta diskussionen om besökstrafik så har jag ungefär samma uppfattning som du Erik, om hur trafik räknas och missräknas.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *