Debatt: Ulf Kristersson ljuger – Vi har aldrig fått rösta om NATO

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 januari 2023
- NewsVoice redaktion
Bosse Johnsson och Ulf Kristersson. Foton: Bosse Johnsson och Regeringen. Montage: NewsVoice

DEBATT. Bosse Johnsson som är grundaren av partiet Enade Sverige påpekar att moderaten och statsminister Ulf Kristersson inte låter det svenska folket rösta i NATO-frågan, men ändå säger Kristersson att det finns en stor majoritet för ett medlemskap i NATO.

Bosse Johnsson framför i en video att enkätundersökningar visar på en tydlig majoritet att svenska folket inte vill gå in i NATO. Det står i kontrast till Kristerssons påstående.

Statsministern sa nyligen under en av Regeringens pressträffar att orsaken till att Sverige så fort som möjligt måste gå med i NATO är för att skydda svensk demokrati och yttrandefrihet.

Att demokrati inte råder är alltså redan etablerat, men varför inför Kristerssons parti lagen om utlandsspioneri som potentiellt kan fängsla undersökande journalister om Kristersson värnar om yttrandefrihet?

Johnsson hoppas att Putin och Ryssland har tålamod med ett Sverige som genom fredsförhandlingar bör kunna ta sig ur situationen som regeringen satt oss i. Sverige är ett land som stödjer ett västligt proxykrig mot Ryssland, menar Johnsson.

Text: NewsVoice | Videokällor: Bosse Johnsson på Youtube och Regeringen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq