Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

USA har för första gången avrättat en transsexuell person – Amber McLaughlin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 januari 2023
- NewsVoice redaktion
Amber McLaughlin före och efter identitetsbytet.

VÄRLDEN. Scott “Amber” McLaughlin, den första öppet transsexuella personen som avrättats i USA, dog av en dödlig injektion på tisdagskvällen i delstaten Missouri. Scott McLaughlin var en biologisk man som dödade och våldtog en kvinna.

McLaughlin dömdes 2006 för mordet på Beverly Guenther, en före detta flickvän.

“Jag är ledsen för vad jag gjorde”, sa McLaughlin i ett sista, skriftligt uttalande. “Jag är en kärleksfull och omtänksam person.”

Poliser hittade ett trasigt knivskaft nära Guenthers bil och ett blodspår vid hennes kontorsbyggnad natten till den 20 november 2003, efter att hennes grannar rapporterat att Guenther inte hade återvänt hem. McLaughlin ledde senare polisen till en plats nära Mississippifloden i St Louis där Guenthers kropp hade dumpats.

McLaughlins vädjade om nåd och hänvisade till bristande mental hälsa. Mannens benådningsansökan inkluderade detaljer om traumatiska övergrepp i barndomen, som till exempel en fosterförälder som gnuggade avföring i McLaughlins ansikte när han var ett litet barn, och hans adoptivfar som använde en elpistol mot honom.

Amber McLaughlin, pratade med en andlig rådgivare vid sin sida när den dödliga dosen pentobarbital injicerades. McLaughlin andades tungt ett par gånger och slöt sedan ögonen. Mannen dödförklarades några minuter senare.

Text: NewsVoice

Relaterat och källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq