Andrew Tate – En skandal i slow motion – Vem är han?

publicerad 18 februari 2023
- av Christian Pavón, jurist
Andrew Tate. Montage: NewsVoice. Foton från Reuters.com och Openverse.org, licens: CC BY 3.0

KRÖNIKA. Nyligen har en stor skandal uppdagats angående en person känd som en ”mansguru”. För er som inte vet så är mansguru ett begrepp för en man, oftast äldre än sina följare som uppmanar unga män att ordna upp sina liv och bli framgångsrika på olika sätt eller i alla fall få tillfredställande liv.

En exempel på mansguru är Jordan B Peterson som menar att män måste ta ansvar, lyckas med sina mål och även göra sig attraktiva för kvinnor. För en person som Tate är dock det sistnämnda det absoluta fokuset tillsammans med föreställningen att män ska vara alfahanar.

Andrew Tate började som kickboxningsvärldsmästare och har sedan valt att göra karriär på att föreläsa för män om manlighet. I en tid då feminisering av män blivit ett faktum så finns det ett uppdämt behov att bevara sin manlighet.

Tates manlighetskurser består dock mest av att män ska slåss emot varandra och fäktas med svärd samt sist men inte minst kursernas huvudpoäng dvs att lära sig hur man raggar upp kvinnor som dessa män ska ha sex med.

Turbulens och kontroverser

Efter ett Tweet där Tate retade Greta Thunberg gick Greta ut och hånade honom i ett nu legendariskt Twitter-svar.

En polisutredning slutade med en husrannsakan för Tate och det väcks nu åtal mot honom för koppleri efter att åklagaren hävdar att han drivit en bordell i Rumänien tillsammans med en kvinnlig polis vid namn Luana Rada. Denne ska alltså ha hjälpt Tate att dölja verksamheten.

Andrew Tate har medverkat i ett omtalat klipp där han påstår sig ha sett demonisk aktivitet i nöjesindustrin, i synnerhet dyrkandet av diverse artister på konserter där Tate drar väldigt rimliga jämförelser mellan dyrkan av dessa kändisar med avgudadyrkan.

Tate påstår även sig i samma video ha anammat Islam och blivit muslim, någonting som tycks avspeglas i hans väldigt gammalmodiga och tveksamma kvinnosyn där han bland annat i en video sagt att kvinnor ska laga mat och hålla käften.

Andrew Tates framgång tycks vara väldigt dubbelsidig och man kan undra om hans framgång med att förmedla en ”positiv” manssyn till män egentligen döljer en globalistisk världssyn där man vill splittra mellan män och kvinnor och skapa division istället för enighet.

I en tid då flera influencers som tex Jordan B Peterson vill skapa enighet mellan könen och är emot både misogyni och manshat så tycks Tate istället drivas av att skapa en chauvinistisk manlighet där kvinnor syftar mer till att hellre figurera som sexdockor än riktiga individer och där detta dessutom kryddas med en rejäl dos av Islams kvinnosyn.

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Andrew Tate
 • En bra ingångsfråga för att få i gång samtalen brukar vara att ställa: vad ska vi göra med en kvinna som känner sig pressad, mår dåligt och kanske beter sig dåligt mot barnen? Svaret kommer som en reflex: stödja, hjälpa.
  Vad ska vi göra med en man som känner sig pressad, mår dåligt och kanske slår sin hustru? Svaret kommer som en reflex: hustruplågare skall man skära pitten av.

  Är du för jämlikhet?
  Svar: Självklart!

  Hur kommer det sig i så fall att du har olika människosyn och gör en åtskillnad mellan män och kvinnor? Kvinnor skall stödjas, hjälpas och skyddas emedan män skall straffas? 

 • En bra ingångsfråga för att få i gång samtalen brukar vara att ställa: vad ska vi göra med en kvinna som känner sig pressad, mår dåligt och kanske beter sig dåligt mot barnen? Svaret kommer som en reflex: stödja, hjälpa.
  Vad ska vi göra med en man som känner sig pressad, mår dåligt och kanske slår sin hustru? Svaret kommer som en reflex: hustruplågare skall man skära pitten av.

  Är du för jämlikhet?
  Svar: Självklart!

  Hur kommer det sig i så fall att du har olika människosyn och gör en åtskillnad mellan män och kvinnor? Kvinnor skall stödjas, hjälpas och skyddas emedan män skall straffas? 

 • Christian, vad tror du om Tates påstådda avslöjanden om satanism inom eliten? Han går här samma väg som Kanye “Ye” West som kommer med samma typ av påståenden. Tror du det finns någon sanning i detta?

  • Det tror jag absolut. Men där tar jag mer Kayne på allvar än Tate. Om vi ska vara ärliga så är ju satanisternas agenda att göda sig själv. Kayne tex slår mig som en mycket mer filantropisk person än Tate, eftersom Kayne talar mkt om samhället och verkar ha empati med människor.

   Tate å andra sidan talar ju hela tiden om hur du kan göra för att bli framgångsrik i ditt liv. Detta har mkt med pengar att göra och sex. Så där har vi redan en röd flagga: Pengar och sex. Där har vi ju eliten och satanisternas främsta afrodisiakum.

   Men rent faktamässigt tror jag han har rätt.Det exempel han drar upp angående konserter där människor står och viftar med armarna, ja det påminner om avgudadyrkan helt klart.

   • Fast sex kan väl inte vara ett afrodisiakum..? För det är väl sex som ett s.k. afrodisiakum ska mynna ut i… i slutändan 🙂 eller “befrämja? LOL Har ingen aning vilka dessa snubbar är men Kanye har man inte kunnat undvika helt, han verkar vara en om än lost celebrity stundvis så åtminstone intressant och tankeväckande.

   • Fast sex kan väl inte vara ett afrodisiakum..?
    För det är väl sex som ett s.k. afrodisiakum ska mynna ut i…
    i slutändan 🙂
    eller “befrämja? LOL
    Har ingen aning om vilka dessa snubbar är men Kanye har man inte kunnat undvika helt, han verkar vara en om än lost celebrity stundvis så åtminstone intressant och tankeväckande, och bra på musik också.
    (btw, newsvoice redigeringsfunktion behöver sig en rejäl overhaul, funkar bara ibland)

    • John B: Nej du har rätt! Jag använde fel ord där. Njutningsmedel vore bättre i sammanhanget. Man kan säga att elitens främsta njutningsmedel är sex och pengar. Samt självhävdelse vilket Tate också ägnar sig åt i allra högsta grad enligt mig.

 • Diskutabelt ämne. Lätt i dessa tider att promota ökad manlighet i männen förslagsvis u unga spensliga sojapojkar tillika veganfemenister med ringa eller inget testosteron i kroppen men inte fullt lika enkelt att uttala sig med självsäkert om manlighet i förhållandet till kvinnor.

  Vi i Sverige är inte lika antagonistiska i synen man och kvinna i t ex USA för att inte tala om i Mellanöstern.

  • Tate har ju en väldigt barnslig syn på manlighet, dvs verka tuff, fjamsa runt med svärd osv och att vi män ska ligga med så många kvinnor som möjligt medans tex Jordan har en syn om ansvarstagande och styrka i ett mer moget sammanhanget. Jag tror väldigt få män tar någon långsiktig nytta av Tates råd, snarare lär det nog vara skadligt i längden då han ger de en felaktig syn på saker och ting och såklart tar en herrans massa pengar för det precis som alla andra charlataner gör.

   • Har inte en blekaste aning om vem Tate är, fenomenet har helt gått mig förbi men har ägnat mig åt mans- och samlevnadsfrågor en hel del faktiskt.

    En ”bra” man är en man som får andra män omkring sig att känna sig, om inte trygga så i vart fall (i brist på ord) ej hotad och som det känns bra att hänga med samt att du blir bekräftat i din manlighet.

    Talar vi om manlighet blir samtalen så mycket mer intressanta när vi lämnar kvinnorna utanför. Några punkter jag märkt är bra att tänka på när jag lett mansgrupper är: undvik att tala om vad du arbetar med och inkomst, status osv. Tala alltid i jagform. Kommentera eller fråga inte andra i gruppen utan tala bara om dig själv.         

 • Christian, vad tror du om Tates påstådda avslöjanden om satanism inom eliten? Han går här samma väg som Kanye “Ye” West som kommer med samma typ av påståenden. Tror du det finns någon sanning i detta?

  • Det tror jag absolut. Men där tar jag mer Kayne på allvar än Tate. Om vi ska vara ärliga så är ju satanisternas agenda att göda sig själv. Kayne tex slår mig som en mycket mer filantropisk person än Tate, eftersom Kayne talar mkt om samhället och verkar ha empati med människor.

   Tate å andra sidan talar ju hela tiden om hur du kan göra för att bli framgångsrik i ditt liv. Detta har mkt med pengar att göra och sex. Så där har vi redan en röd flagga: Pengar och sex. Där har vi ju eliten och satanisternas främsta afrodisiakum.

   Men rent faktamässigt tror jag han har rätt.Det exempel han drar upp angående konserter där människor står och viftar med armarna, ja det påminner om avgudadyrkan helt klart.

   • Fast sex kan väl inte vara ett afrodisiakum..? För det är väl sex som ett s.k. afrodisiakum ska mynna ut i… i slutändan 🙂 eller “befrämja? LOL Har ingen aning vilka dessa snubbar är men Kanye har man inte kunnat undvika helt, han verkar vara en om än lost celebrity stundvis så åtminstone intressant och tankeväckande.

   • Fast sex kan väl inte vara ett afrodisiakum..?
    För det är väl sex som ett s.k. afrodisiakum ska mynna ut i…
    i slutändan :)
    eller “befrämja? LOL
    Har ingen aning om vilka dessa snubbar är men Kanye har man inte kunnat undvika helt, han verkar vara en om än lost celebrity stundvis så åtminstone intressant och tankeväckande, och bra på musik också.
    (btw, newsvoice redigeringsfunktion behöver sig en rejäl overhaul, funkar bara ibland)

    • John B: Nej du har rätt! Jag använde fel ord där. Njutningsmedel vore bättre i sammanhanget. Man kan säga att elitens främsta njutningsmedel är sex och pengar. Samt självhävdelse vilket Tate också ägnar sig åt i allra högsta grad enligt mig.

 • Diskutabelt ämne. Lätt i dessa tider att promota ökad manlighet i männen förslagsvis u unga spensliga sojapojkar tillika veganfemenister med ringa eller inget testosteron i kroppen men inte fullt lika enkelt att uttala sig med självsäkert om manlighet i förhållandet till kvinnor.

  Vi i Sverige är inte lika antagonistiska i synen man och kvinna i t ex USA för att inte tala om i Mellanöstern.

  • Tate har ju en väldigt barnslig syn på manlighet, dvs verka tuff, fjamsa runt med svärd osv och att vi män ska ligga med så många kvinnor som möjligt medans tex Jordan har en syn om ansvarstagande och styrka i ett mer moget sammanhanget. Jag tror väldigt få män tar någon långsiktig nytta av Tates råd, snarare lär det nog vara skadligt i längden då han ger de en felaktig syn på saker och ting och såklart tar en herrans massa pengar för det precis som alla andra charlataner gör.

   • Har inte en blekaste aning om vem Tate är, fenomenet har helt gått mig förbi men har ägnat mig åt mans- och samlevnadsfrågor en hel del faktiskt.

    En “bra” man är en man som får andra män omkring sig att känna sig, om inte trygga så i vart fall (i brist på ord) ej hotad och som det känns bra att hänga med samt att du blir bekräftat i din manlighet.

    Talar vi om manlighet blir samtalen så mycket mer intressanta när vi lämnar kvinnorna utanför. Några punkter jag märkt är bra att tänka på när jag lett mansgrupper är: undvik att tala om vad du arbetar med och inkomst, status osv. Tala alltid i jagform. Kommentera eller fråga inte andra i gruppen utan tala bara om dig själv.         

  • Vad innebär det att ”vinna i livet”? Jag har vunnit i livet utan att bete mig dåligt mot kvinnor. Jag har 3 barn, ett företag som går bra och har utmanat mig själv kontinuerligt i olika fysiska sammanhang för att det roat mig. Jag har gjort detta med en ganska självständig kvinna vid min sida. Hon har sina mål, jag mina. Det som håller ihop oss är gemensamma mål.

   • Jag förstår hur ni tänker, men jag är från Östeuropa och för mig är det viktigt att köra en Lamborghini, ha passiva inkomster, företag och snygga brudar. Det är att vinna i livet för mig men alla väljer sina egna vägar och mål.

    • För oss som är lite äldre förknippar vi inte Östeuropa med Lamborghini utan snarare Jalta bilen (https://static.cdn-expressen.se/images/0e/55/0e556f950ce648dda00553b804097adb/annan/2560.jpg) och passiva inkomster, företagande? Knappast! Och snygga brudar? Tja… Det var väl de kvinnor som utvandrade från Östeuropa till väst för att just hitta män med Lamborghini och passiva inkomster, företagande.

     Så som jag ser det är din mansroll därför formad efter vad kvinnorna i ditt land vill ha. Det är ingen riktig man, utan cuckold; för en riktig man ”gotta do what a man gotta do”. 

    • Frank: Jag vågar påstå att det är eftersom man i Östeuropa under Sovjets sista tid och efter dess fall fick det väldigt knapert. Så du ser tex bilar och brudar som framgångsfaktorer för att på den tiden körde framgångsrika människor snygga bilar och fick vackra kvinnor.

     Men frågan är ju om det är äkta framgång i livet? Klart det är bra att ha en hel del pengar för pengar är trygghet. Men jag är beredd att skriva under på Johan B Good´s kommentar här: Det är pojkmentalitet.

     Behöver man hela tiden visa upp statussymboler så är man egentligen osäker i sin manlighet och sin framgång. Det är tex därför nyrika kör Ferrari medans personer som länge haft väldigt mycket pengar ofta kör en fin Volva eller Merca. Det är eftersom de behöver inte flasha med en Lamborgini för att visa sin framgång.

     De vet det och dem behöver inte bekräftelse på att andra vet det heller.

  • Vad innebär det att “vinna i livet”? Jag har vunnit i livet utan att bete mig dåligt mot kvinnor. Jag har 3 barn, ett företag som går bra och har utmanat mig själv kontinuerligt i olika fysiska sammanhang för att det roat mig. Jag har gjort detta med en ganska självständig kvinna vid min sida. Hon har sina mål, jag mina. Det som håller ihop oss är gemensamma mål.

   • Jag förstår hur ni tänker, men jag är från Östeuropa och för mig är det viktigt att köra en Lamborghini, ha passiva inkomster, företag och snygga brudar. Det är att vinna i livet för mig men alla väljer sina egna vägar och mål.

    • För oss som är lite äldre förknippar vi inte Östeuropa med Lamborghini utan snarare Jalta bilen (https://static.cdn-expressen.se/images/0e/55/0e556f950ce648dda00553b804097adb/annan/2560.jpg) och passiva inkomster, företagande? Knappast! Och snygga brudar? Tja… Det var väl de kvinnor som utvandrade från Östeuropa till väst för att just hitta män med Lamborghini och passiva inkomster, företagande.

     Så som jag ser det är din mansroll därför formad efter vad kvinnorna i ditt land vill ha. Det är ingen riktig man, utan cuckold; för en riktig man “gotta do what a man gotta do”. 

    • Frank: Jag vågar påstå att det är eftersom man i Östeuropa under Sovjets sista tid och efter dess fall fick det väldigt knapert. Så du ser tex bilar och brudar som framgångsfaktorer för att på den tiden körde framgångsrika människor snygga bilar och fick vackra kvinnor.

     Men frågan är ju om det är äkta framgång i livet? Klart det är bra att ha en hel del pengar för pengar är trygghet. Men jag är beredd att skriva under på Johan B Good´s kommentar här: Det är pojkmentalitet.

     Behöver man hela tiden visa upp statussymboler så är man egentligen osäker i sin manlighet och sin framgång. Det är tex därför nyrika kör Ferrari medans personer som länge haft väldigt mycket pengar ofta kör en fin Volva eller Merca. Det är eftersom de behöver inte flasha med en Lamborgini för att visa sin framgång.

     De vet det och dem behöver inte bekräftelse på att andra vet det heller.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *