Ellie Harrison på The Guardian kallar Woody Harrelsons kartellskämt för konspirationsteori

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 27 februari 2023
- NewsVoice redaktion
Woody Harrelson och Ellie Harrison (The Guardian)

En “konspiratorisk” Woody Harrelson skämtade på Saturday Night Live om covidvaccinationerna. Det anser Ellie Harrison i sin artikel “Woody Harrelson under fire for sharing Covid conspiracy theory on Saturday Night Live” i The Guardian. Harrelson jämförde läkemedelsindustrin med drogkartellerna.

Incidenten som förargat de vaccintroende inträffade i lördags när True Detective-stjärnan skämtade om det galnaste manus han någonsin läst. Det var ett fiktivt manus om en film där världens största drogkarteller går samman och köper upp all media och alla politiker och tvingar alla människor i världen att hålla sig inlåsta i sina hem.

De får bara komma ut om de tar kartellens droger och fortsätter att ta dem om och om igen, säger Harrelson. Woody fortsatte med orden:

“Jag kastade bort manuskriptet. Jag menar, vem skulle tro på denna galna idé? Att tvingas ta droger? Jag gör det frivilligt hela dagarna”.

Ellie Harrison kopplar Woody Harrelson till rasism

Ellie HarrisonThe Guardian kallar Woody Harrelsons skämt för en konspirationsteori, men går längre än så. Harrison väljer några negativa omdömen och nämner bland annat en TV-tittare som sett inslaget på Saturday Night Live som tar upp namnet Scott Adams, en tecknare vars verk drogs tillbaka från flera amerikanska tidningar efter att han gjort rasistiska kommentarer.

Ellie Harrison kopplar därmed Harrelsons skämt till rasism. Hon skriver att Woody Harrelsons monolog kritiserades av många, men utelämnar att Harrelson förmodligen uppskattades av betydligt fler.

Text: NewsVoice

Woody Harrelson och Ellie Harrison (The Guardian)
Woody Harrelson (Saturday Night Live) och Ellie Harrison (foto från privat Twitterkonto). Montage: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tänkte titta på det avsnittet men SNL själv eller goole har tagit bort den!
  Alltså, som jag ser det är sådana människor som hon 100-tals värre än nazister och jag har bokstavligen börjat nu tycka synd om nazisterna!. I jämför med henne är dagen nazister 100-tals bättre och finare människor!

 • Tänkte titta på det avsnittet men SNL själv eller goole har tagit bort den!
  Alltså, som jag ser det är sådana människor som hon 100-tals värre än nazister och jag har bokstavligen börjat nu tycka synd om nazisterna!. I jämför med henne är dagen nazister 100-tals bättre och finare människor!

 • Skulle varit lite roligare om Harrelson vågat dra det här skämtet redan för två år sedan istället för nu när han kan gömma sig bakom de som redan har talat.

 • Det börjar lossna lite i covid frågan, läkare och myndigheter som erkänner fel som Jimmie Door på youtube uppmätksammat. Det är bra att många erkänner men viktigaste är att de straffas maximalt.

 • Scott Adams hade en video som blev viral där han sa att han själv blivit lurad av vaccinpropagandan och att de ovaccinerade är vinnarna, samt att vetenskapen inte längre fungerar då de inte lyssnar på forskare som våga ställa kritiska frågor, tidningar hade faktiskt redan cancelerat honom innan för det, rasist-grejen är medveten feltolkning av vad han egentligen menade, han refererade bara till var en undersökning kommit fram till, Musk försvarade även Scott som jag fattat, tror nog detta är mer än cover-up och en hate-grej mot Scott Adams. Scott vill faktiskt avslöja rasismen som faktiskt sker, men det gör ju inte honom rasist, han menade inte att alla vita ska undvika svarta, han säger att han faktiskt älskar svarta osv. Han försvar är tydligt, han dömer inte individer, lyssna själva här. https://www.youtube.com/live/4aaBpfVS2ig?feature=share

 • Med det upplägget Harrelson gör så förstår jag varför mänsklighetens fiender blir skit-rädda. Folk i gemen fattar direkt!

 • Skulle varit lite roligare om Harrelson vågat dra det här skämtet redan för två år sedan istället för nu när han kan gömma sig bakom de som redan har talat.

 • Det börjar lossna lite i covid frågan, läkare och myndigheter som erkänner fel som Jimmie Door på youtube uppmätksammat. Det är bra att många erkänner men viktigaste är att de straffas maximalt.

 • Scott Adams hade en video som blev viral där han sa att han själv blivit lurad av vaccinpropagandan och att de ovaccinerade är vinnarna, samt att vetenskapen inte längre fungerar då de inte lyssnar på forskare som våga ställa kritiska frågor, tidningar hade faktiskt redan cancelerat honom innan för det, rasist-grejen är medveten feltolkning av vad han egentligen menade, han refererade bara till var en undersökning kommit fram till, Musk försvarade även Scott som jag fattat, tror nog detta är mer än cover-up och en hate-grej mot Scott Adams. Scott vill faktiskt avslöja rasismen som faktiskt sker, men det gör ju inte honom rasist, han menade inte att alla vita ska undvika svarta, han säger att han faktiskt älskar svarta osv. Han försvar är tydligt, han dömer inte individer, lyssna själva här. https://www.youtube.com/live/4aaBpfVS2ig?feature=share

 • Med det upplägget Harrelson gör så förstår jag varför mänsklighetens fiender blir skit-rädda. Folk i gemen fattar direkt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *