Ellie Harrison på The Guardian kallar Woody Harrelsons kartellskämt för konspirationsteori

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 februari 2023
- NewsVoice redaktion
Woody Harrelson och Ellie Harrison (The Guardian)

En ”konspiratorisk” Woody Harrelson skämtade på Saturday Night Live om covidvaccinationerna. Det anser Ellie Harrison i sin artikel ”Woody Harrelson under fire for sharing Covid conspiracy theory on Saturday Night Live” i The Guardian. Harrelson jämförde läkemedelsindustrin med drogkartellerna.

Incidenten som förargat de vaccintroende inträffade i lördags när True Detective-stjärnan skämtade om det galnaste manus han någonsin läst. Det var ett fiktivt manus om en film där världens största drogkarteller går samman och köper upp all media och alla politiker och tvingar alla människor i världen att hålla sig inlåsta i sina hem.

De får bara komma ut om de tar kartellens droger och fortsätter att ta dem om och om igen, säger Harrelson. Woody fortsatte med orden:

”Jag kastade bort manuskriptet. Jag menar, vem skulle tro på denna galna idé? Att tvingas ta droger? Jag gör det frivilligt hela dagarna”.

Ellie Harrison kopplar Woody Harrelson till rasism

Ellie HarrisonThe Guardian kallar Woody Harrelsons skämt för en konspirationsteori, men går längre än så. Harrison väljer några negativa omdömen och nämner bland annat en TV-tittare som sett inslaget på Saturday Night Live som tar upp namnet Scott Adams, en tecknare vars verk drogs tillbaka från flera amerikanska tidningar efter att han gjort rasistiska kommentarer.

Ellie Harrison kopplar därmed Harrelsons skämt till rasism. Hon skriver att Woody Harrelsons monolog kritiserades av många, men utelämnar att Harrelson förmodligen uppskattades av betydligt fler.

Text: NewsVoice

Woody Harrelson och Ellie Harrison (The Guardian)
Woody Harrelson (Saturday Night Live) och Ellie Harrison (foto från privat Twitterkonto). Montage: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq