Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Rumänsk folkvald gör kontroversiellt uttalande: USA bakom jordbävningarna i Turkiet och Syrien

publicerad 19 februari 2023
- Kristoffer Hell
Weather warfare during the cold war. Källa: Smithsonian Magazine, 1954

KONTROVERSIELLT. I ett anförande till den rumänska senaten den 8 februari 2023, påpekade ledamoten Diana Ivanovici Soșoacă märkliga omständigheter runt jordbävningarna i Turkiet och Syrien som tog över 30 000 liv.

Text: K. Hell | Bild ovan från artikel i Smithsonian Magazine

  • En minut innan seismograferna registrerade jordbävningen stängdes turkiska gas- och oljeledningar av.
  • 24 timmar före jordbävningen återkallade 10 västländer sina ambassadörer från Ankara.
  • Fem dagar före jordbävningen utfärdade flera västländer, däribland Rumänien, en resevarning för Turkiet utan att motivera varför.
  • Jordbävningen som skakade Turkiet och Syrien följdes av mer än 150 efterskalv, varav det våldsammaste var det andra. Skalvet saknade också ett epicentrum, utan utbröt längs en förkastningslinje över flera hundra kilometer.

Efter jordbävningarna exploderade Twitter med hashtagen #HAARP, som ekade uppfattningen att jordbävningarna skapades av Pentagon med någon typ av tektoniskt vapen.

Vad som väckte misstanken var förekomsten av oförklarliga ljusfenomen, som blixtar från en klar himmel och norrskensliknande fenomen, innan och under jordbävningarna.

Misstanken att USA har uvecklat tektoniska vapen liksom system för att manipulera både väder och mänskligt medvetande är inte ny utan lanserades för över tjugo år sedan av Nick Begich i hans väldokumenterade bok “Angels don’t play this HAARP”.

Relaterat: Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025 (a research paper Presented to the US Air Force)

HAARP började som ett civilt forskningsprojekt i Alaskas vildmark under ledning av den amerikanske fysikern Bernard Eastlund: High Frequency Active Auroral Research Program, men togs snart över av Pentagon.

Minnesotas tidigare guvernör Jesse Ventura delar Begich uppfattning och intervjuade honom i det första avsnittet i hans TV-serie “Conspiracy Theory”:

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq