Inga “aliens” – Vita huset avfärdar teorin om objekten som skjutits ner av stridsflyget

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 13 februari 2023
- NewsVoice redaktion
Ballong dras upp ur havet. Foto: US Fleet Forces

Fox News rapporterar att Vita huset säger att amerikanerna inte ska vara oroliga för att de föremål som den amerikanska militären har skjutit ner över amerikanskt och kanadensiskt luftrum de senaste dagarna är av utomjordiskt ursprung.

John Kirby som är en talesperson för National Secuirty Council avfärdade teorin om “aliens” under en presskonferens i Vita huset på måndagen. Han sa till reportrar att det inte finns någon anledning för amerikaner att oroa sig för utomjordingar, trots att NORAD-chefen general Glen VanHerck tidigare sagt att han inte vill utesluta någon särskild teori, skriver Fox News.

 

En reporter pressade Kirby om VanHercks kommentarer under måndagens presskonferens och frågade om Biden-administrationen också funderade på möjligheten.

“Jag tror inte att det amerikanska folket behöver oroa sig för utomjordingar. Punkt slut”, svarade John Kirby rakt ut.

Amerikanska stridsflygplan har skjutit ner tre oidentifierade “objekt” på lika många dagar den här veckan, men militären har ännu inte bekräftat vad de är.

“Jag låter underrättelsetjänsten och kontraspionaget ta reda på det. Jag har inte uteslutit någonting”, sade VanHerck till journalister i söndags när han fick frågan om möjligheten att objekten kan vara utomjordiska.

“För närvarande fortsätter vi att bedöma varje hot, eller potentiellt okänt hot, som närmar sig Nordamerika med försök att identifiera det”, tillade han.

Glen VanHerck bekräftade också att både amerikanska och kanadensiska NORAD-styrkor har förbättrat sina radarsystem för att göra dem känsligare, en möjlig förklaring till varför objekten verkar ha dykt upp obemärkt så plötsligt, skriver Fox News.

Det objekt som president Joe Biden lät skjuta ner över Lake Huron i söndags beskrevs som “åttkantigt” med strängar som hängde ner och som flög på ungefär 20 000 fot. Amerikanska militära tjänstemän hade uppgett att vart och ett av objekten inte hade några urskiljbara framdrivningssystem.

De tre objekten flög mycket lägre än den kinesiska spionballong som sköts ned utanför South Carolinas kust för  drygt en vecka sedan och som svävade långt över civil flygtrafik på 60 000 fot.

USA och Kanada arbetar för närvarande med att plocka upp spillrorna från alla fyra farkosterna. Det är dock bara den som sköts ned utanför USA:s östkust som man vet är av kinesiskt ursprung, avslutar Fox News.

Översatt av DeepL.com (AI)

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • USA:s flyg har under mer än 50 år försökt skjuta ner UFO:s men inte lyckats. Deras teknologi är överlägen vår. Vid stort antal tillfällen har de enkelt stoppat alla vapen när flyg kommit i närheten. Ett stort antal piloter har varit med om detta.
  Två svenska J29-piloter (jag har pratat med en av dem) fick sällskap av dem under en övning i Norrbotten runt 1960. Deras kommentar var “om de velat skjuta ner oss hade vi inte haft en chans”. Men de gjorde inte det. Vad visar det?

 • Snowden calls [UAP] craze a distraction Talk of aliens intends to misdirect from real scandals, the NSA whistleblower says.

  “It’s not aliens. I wish it were aliens. But it’s not aliens. It’s just the ol’ engineered panic, an attractive nuisance ensuring [national security] reporters get assigned to investigate balloon bulls**t rather than budgets or bombings” such as the Nord Stream, Snowden tweeted.”

  https://www.rt.com/news/571437-snowden-aliens-nord-stream/

 • USA:s flyg har under mer än 50 år försökt skjuta ner UFO:s men inte lyckats. Deras teknologi är överlägen vår. Vid stort antal tillfällen har de enkelt stoppat alla vapen när flyg kommit i närheten. Ett stort antal piloter har varit med om detta.
  Två svenska J29-piloter (jag har pratat med en av dem) fick sällskap av dem under en övning i Norrbotten runt 1960. Deras kommentar var “om de velat skjuta ner oss hade vi inte haft en chans”. Men de gjorde inte det. Vad visar det?

 • Snowden calls [UAP] craze a distraction Talk of aliens intends to misdirect from real scandals, the NSA whistleblower says.

  “It’s not aliens. I wish it were aliens. But it’s not aliens. It’s just the ol’ engineered panic, an attractive nuisance ensuring [national security] reporters get assigned to investigate balloon bulls**t rather than budgets or bombings” such as the Nord Stream, Snowden tweeted.”

  https://www.rt.com/news/571437-snowden-aliens-nord-stream/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *