Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Schweiz president anmäld för covidlögn

publicerad 9 februari 2023
- Kristoffer Hell
Pascal Najadi, Hussain Najadi, Alain Berset och Klaus Schwab.

Den 2 december 2022 klev Pascal Najadi, 55, tidigare investmentbankir in på en polisstation i Schweiz och anmälde landets president, socialdemokraten Alain Berset, 50, för att ha ljugit för medborgarna i konfederationens 26 kantoner om covidvaccinationerna.

Anmälningen skickades in efter att Alain Berset, som då var inrikesminister, på bästa sändningstid den 27 oktober 2021 i den statliga TV-kanalen SRF News påstod att de som vaccinerats mot covid inte kan sprida viruset vidare.

Knappt tre månader innan, den 3 augusti 2021, hade (FOPH) Schweiz motsvarighet till svenska Folkhälsomyndigheten, publicerat en rapport som sade precis motsatsen och vid en presskonferens vid samma tidpunkt varnade myndighetschefen Virginie Masserey för att:

“Vaccinerade personer kan sprida sjukdomen lika mycket som ovaccinerade personer.”

Bersets lögn kom vid en viktig tidpunkt för covidagendan: blott veckor innan en folkomröstning om en förlängning av det digitala covidcertifikatet.

Resultatet blev att landet röstade för en förlängning och att det dröjde till februari 2022 innan certifikatet försvann.

Anmälan mot Alain Berset är registrerad hos den federala åklagaren i huvudstaden Bern med nummer SV.22.1531.

Alain Berset intervjuas av SRF. Foto: SRF.ch/news
Alain Berset (th) intervjuas av SRF. Foto: SRF.ch/news

Pascal Najadi

Pascal Najadis pappa var den inflytelserike internationella investmentbankiren Hussein Najadi som enligt sonen var god vän med Klaus Schwab, men hoppade av diskussionsklubben World Economic Forum, när Schwab började utveckla auktoritära tendenser.

Den 28 juli 2013 sköts Hussain Najadi i hjäl i ett parkeringshus i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur, ett brott vars motiv ännu inte klarlagts.

Innan anmälan mot president Alain Berset var Pascal Najadi förmodligen mest känd för att ha producerat dokumentären “Grounding: The Last Days of Swiss Air” från 2006 och som handlade om flygbolaget Swissairs konkurs 2001.

I en video intervjuas Pascal Najadi om sin anmälan och sitt liv av läkaren Alayaa Gad.

 

Referenser och relaterat

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq