Seymour Hershs Nordstream-avslöjande får systemmedia och USA att krackelera

publicerad 20 februari 2023
- Kristoffer Hell
Nord Stream Gate. Montage: K. Hell

OPINION. När den amerikanska journalistveteranen Seymour Hersh självpublicerar en artikel som pekar ut president Joe Biden som huvudman i sprängningen av den europeiska gasledningen Nord Stream sommaren 2022, är detta inget annat än den första salvan i ett amerikanskt maktskifte, en statskupp, eller i värsta fall ett inbördeskrig.[1]

När anonyma källor med direkt insyn i sprängningen kontaktar Hersh är detta inte bara något som händer, hipp som happ, i enlighet med någon slags slump- eller tillfällighetsteori, utan kvittot på djupa motsättningar inom den amerikanska nattväktarstaten.

Det initala utfallet av Hersh artikel kan bli riksrätt mot president Biden.

Den som tror något annat behöver läsa in sig på Watergateskandalen som Hersh rapporterade om för New York Times i början på 1970-talet och som slutade med att den dåvarande presidenten Richard Nixon avgick.[2]

Scott Ritter, marinkårsmajor och tidigare vapeninspektör för FN, anser att det mest ‘explosiva’ med sprängningen av Nordstream inte är att det var en krigshandling mot Europa och Ryssland – utan vad det innebär för USA självt:[3]

“Det var ett frontalangrepp på Konstitutionen, ett frontalangrepp på våra allierade, ett frontalangrepp på NATO, ett frontalangrepp på det amerikanska folket. Om någon någonsin vill hitta något att hålla riksrätt över, så är det detta.”

Den prisbelönte Hersh betraktas i den anglosaxiska världen som en institution. Ändå valde han att självpublicera sitt epos “How America Took Out The Nord Stream Pipeline”substack – inte i någon tidning.[4]

Den första meningen i artikeln får en att undra om han faktiskt först försökte intressera redaktionen på uppdragsgivaren New York Times för artikeln – men fick nobben:

“New York Times kallade det för ett ‘mysterium’, men USA genomförde en operation till havs som hölls hemlig – fram till nu.”

Seymour Hersh bröt igenom som journalist när han avslöjade massakern i My Lai 1968, då ett kompani amerikanska soldater mördade, våldtog och stympade runt 400 obeväpnade bybor i Vietnam. 26 av soldaterna åtalades men bara en dömdes: plutonchefen Löjtnant William Calley Jr. Han gavs livstids fängelse för 22 mord, men benådades efter tre och ett halvt år av den dåvarande presidenten Richard Nixon.

Hersh vann Pulitzerpriset för rapporteringen.[5]

Vilka konsekvenser kan det få, när en av västs tyngsta journalister ger upp hoppet om sina gamla uppdragsgivare, etablissemangsmedia, och självpublicerar och genom det placerar sig på samma sida i historien som, bland andra, Newsvoice – med lögnmedia som SVT, SR, TV4, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och New York Times i dyngan på andra sidan barrikaden?

Illustration föreställande ett amerikanskt inbördeskrig beställd av Hannah Yoest mha AI:t Midjourney.com
Illustration föreställande ett amerikanskt inbördeskrig beställd av Hannah Yoest mha AI:t Midjourney.com

Ett nytt amerikanskt inbördeskrig?

Sprängning av Nordstream var en strategisk attack mot fundamentet på en naturlig ordning där Europa, från Atlanten till Ural, efter över ett sekel av krig och revolutioner (första världskriget, andra världskriget och det kalla kriget), till slut börjat läka.

Nordstream är nämligen ett europeiskt projekt.

Nord Stream AG är registrerat i Schweiz och ägs av de fyra europeiska länderna Ryssland, Tyskland, Frankrike och Nederländerna tillsammans.

Det enda som är unikt ryskt med projektet är att det är därifrån gasen från början kommer. Vinsterna för eventuell återförsäljning av överskottsgas tillfaller länderna själva.

En win-win situation laget runt.[7]

Vad sker härnäst i USA – de kommande 24 månaderna?

 • Riksrätt mot president Joseph Biden?
 • Militärkupp där Biden avsätts, kanske med den tidigare presidenten Donald Trump som ersättare?
 • Inbördeskrig, när delstater från öst till väst och norr till söder bryter sig ur Washingtons dödsgrepp och Amerikas Förenta Stater upphör att existera?

Över allt svävar globalismens damoklessvärd: risken att Bidens och det Demokratiska partiets grå eminenser i desperation väljer kärnvapenkriget före en fredlig multipolär kosmopolitisk världsordning, där de inte längre innehar makten.

Den goda nyheten är att Europa inte behöver vänta på den oundvikliga politiska härdsmältan på andra sidan Atlanten.

Europa kan på egen hand, redan i dag, bestämma sig för att gräva ned stridsyxan och reparera förbindelserna mellan kontinentens olika huvudstäder, liksom Nordstreams gasledningar.

Text: Kristoffer Hell

Relaterat och källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Kristofer,
  Du kanske ska skriva en fortsättning på din artikel om HAARP när nu man kopplar jordbävningen i Turkiet och Syrien till HAARP!
  Har du läst om Konstantin Sivkov? Han är Rysk militärchef och forskare som förutspådde förra året att USA skulle skapa jordbävningar i Ukraina med HAARP men att göra det först i Turkiet och Syrien verkar ha varit mer angeläget just nu!

 • Kristofer,
  Du kanske ska skriva en fortsättning på din artikel om HAARP när nu man kopplar jordbävningen i Turkiet och Syrien till HAARP!
  Har du läst om Konstantin Sivkov? Han är Rysk militärchef och forskare som förutspådde förra året att USA skulle skapa jordbävningar i Ukraina med HAARP men att göra det först i Turkiet och Syrien verkar ha varit mer angeläget just nu!

 • Som Putin sa; “det kommer att ta tid”..

  Hela ‘väst’ är pest men inte Väst. Dvs dess Länder och Befolkningar är de som måste göra det, vakna och kasta ut den “elit” som tagit över de två viktigaste funktionerna i ett modernt samhälle, finans och media. Med den stulna finansen styr de människors beteende, enl den stulna median som påverkar människors uppfattning.

  För att det ska bli en kompakt brytning med de som bokstavligen talat Förgiftar oss och för ett Krig mot oss, måste Folk få/ta reda på fienden och få en visuell bild av dom, så är det i alla krig. Men där är vi inte ännu. Före giftmordskampanjen var det max 25% som förstod att ngt var åt h…e (75 % lät sig injiceras med helt Okända preparat..ofattbart). Av de 25 var det kanske 10-15% som visste exakt vem det var som stod bakom. De 75%,n lät sig alltså påverkas av ekonomin och annat, relaterat till det (fullt förståeligt) mrn också av sin egen övertygelse att deras uppfattning som de bildat sig via “media”, var korrekt (mindre förståeligt eftersom vi har Altmedia idag).

  De som stjäler och bedrar Mänskligheten har alla till buds stående resurser, för att driva igenom vad de vill. Dvs tills tillräckligt många Vaknat, och för det krävs det minst 40% för att det ska börja kunna röra sig på riktigt, mot 60%. Mänsklighetens fiende vet om detta, är skitskraja och gör allt för att stoppa det. Därför är deras targets också Kognition (få så många som möjligt att stanna i serie- o mellosoffan, hela tiden) samt människans immunologi (få folk att “acceotera” gifterna (gmo ‘mat’, ‘vccnr’, chemtrail..)

  • Väst är pest ja… Ja majoriteten i världen är inte med väst i detta krig.
   På det sättet har vi redan fått en ny världsordning. Det är nog dags att börja vänja sig. Ponera att det otänkbara händer? Det blir inga fredsförhandlingar för Ryssland dikterar villkoren och Zelensky eller kanske till och med Ursula von der Leyen tvingas skriva under ett avtal författat av Ryssland.
   Man kan ju försöka tänka på hur det skulle påverka oss.

   Så det kanske vore bra att avsluta kriget nu? Har det blivit förbjudet att diskutera fred?

   • 20/80 principen är en intressant relation, men går inte att använda här. Det är alldedes för mycket som står på spel för dom (deras liv) och de kommer därför göra ett grymt motstånd. Förlorar dom, så förlorar dom allt (sina stulna tillgångar, sin livhanke, sin “frihet” att förstöra för alla andra). Motståndet från dom kommer därför vara proportionerligt, och vi kommer därför få behöva använda mer än miniminivå 20%, för ett momentum.
    20% kan räcka för igångsättandet, men inte för upprätthållandet. För det behövs 50+

  • Den jordiska ocivilisationen är pest och styrs inte av väst eller öst utan av den bakomliggande mörka makten. Inse det och agera därefter! Den som är intresserad kan spåra denna mörka makts hejdukar. Men de är inte “öst eller väst”.

   • Hehe nä ok. Sitter dom bakom ditt skrivbord då.. el är dom i garderoben när du går o lägger dig, så du måste ha lampan tänd. Joo, de är i det som en gång kunde kallas för Väst, men som nu är ett infiltrerat “väst”. Inse det, och agera därefter

   • Och zacharias, jag förstår såklart vad du menar. Men first thing first, som en känd person sa för 2000år sedan..

 • Som Putin sa; “det kommer att ta tid”..

  Hela ‘väst’ är pest men inte Väst. Dvs dess Länder och Befolkningar är de som måste göra det, vakna och kasta ut den “elit” som tagit över de två viktigaste funktionerna i ett modernt samhälle, finans och media. Med den stulna finansen styr de människors beteende, enl den stulna median som påverkar människors uppfattning.

  För att det ska bli en kompakt brytning med de som bokstavligen talat Förgiftar oss och för ett Krig mot oss, måste Folk få/ta reda på fienden och få en visuell bild av dom, så är det i alla krig. Men där är vi inte ännu. Före giftmordskampanjen var det max 25% som förstod att ngt var åt h…e (75 % lät sig injiceras med helt Okända preparat..ofattbart). Av de 25 var det kanske 10-15% som visste exakt vem det var som stod bakom. De 75%,n lät sig alltså påverkas av ekonomin och annat, relaterat till det (fullt förståeligt) mrn också av sin egen övertygelse att deras uppfattning som de bildat sig via “media”, var korrekt (mindre förståeligt eftersom vi har Altmedia idag).

  De som stjäler och bedrar Mänskligheten har alla till buds stående resurser, för att driva igenom vad de vill. Dvs tills tillräckligt många Vaknat, och för det krävs det minst 40% för att det ska börja kunna röra sig på riktigt, mot 60%. Mänsklighetens fiende vet om detta, är skitskraja och gör allt för att stoppa det. Därför är deras targets också Kognition (få så många som möjligt att stanna i serie- o mellosoffan, hela tiden) samt människans immunologi (få folk att “acceotera” gifterna (gmo ‘mat’, ‘vccnr’, chemtrail..)

  • Väst är pest ja… Ja majoriteten i världen är inte med väst i detta krig.
   På det sättet har vi redan fått en ny världsordning. Det är nog dags att börja vänja sig. Ponera att det otänkbara händer? Det blir inga fredsförhandlingar för Ryssland dikterar villkoren och Zelensky eller kanske till och med Ursula von der Leyen tvingas skriva under ett avtal författat av Ryssland.
   Man kan ju försöka tänka på hur det skulle påverka oss.

   Så det kanske vore bra att avsluta kriget nu? Har det blivit förbjudet att diskutera fred?

   • 20/80 principen är en intressant relation, men går inte att använda här. Det är alldedes för mycket som står på spel för dom (deras liv) och de kommer därför göra ett grymt motstånd. Förlorar dom, så förlorar dom allt (sina stulna tillgångar, sin livhanke, sin “frihet” att förstöra för alla andra). Motståndet från dom kommer därför vara proportionerligt, och vi kommer därför få behöva använda mer än miniminivå 20%, för ett momentum.
    20% kan räcka för igångsättandet, men inte för upprätthållandet. För det behövs 50+

  • Den jordiska ocivilisationen är pest och styrs inte av väst eller öst utan av den bakomliggande mörka makten. Inse det och agera därefter! Den som är intresserad kan spåra denna mörka makts hejdukar. Men de är inte “öst eller väst”.

   • Hehe nä ok. Sitter dom bakom ditt skrivbord då.. el är dom i garderoben när du går o lägger dig, så du måste ha lampan tänd. Joo, de är i det som en gång kunde kallas för Väst, men som nu är ett infiltrerat “väst”. Inse det, och agera därefter

   • Och zacharias, jag förstår såklart vad du menar. Men first thing first, som en känd person sa för 2000år sedan..

 • En kort sammanfattning av vad/vilka som skapar mest problem i världen.

  Befolkningsexplosionen! Vi är 8 miljarder nu, resurserna räcker inte till alla!

  Globalismen! Maktgalna oligarker som måste stävjas

  USA! En maffia som styr och som struntar i sina egna och internationella lagar

  EU! Ett gäng självutnämnda maktgalna byråkrater med diktatorisk makt

  Klimathysterin! Miljö har numera blivit synonymt med att bekämpa CO2

  • “Vi är 8 miljarder nu, resurserna räcker inte till alla!”

   Är övertygad om att resurserna räcker till alla och blir över.
   Det är fördelningen av resurserna som är fel p ga elitens girighet och kontrollbehov.

   • EU vill spara energi och det är folket som ska spara. Men! Skulle man skippa all överproduktion, d.v.s.varor som aldrig kommer att säljas, skulle man spara 25% energi på ett bräde.

    Till denna överflödiga produktion behövs råvaror. Om vi inte har överproduktion och tillverkar saker som håller i 50 år så finns det inget annat än överflöd till alla på denna jord.

    Om man dessutom låter andra kontinenter sköta sitt så kommer dessa att blomstra.

   • Om bara 20 år är vi 10 miljarder om inget görs! Nej, vi tömmer resurserna ganska fort och det är bara med artificiella medel jorden kan föda så mycket folk, tyvärr är det miljöförstörande och jordarna utarmas alltmer. Ska det inte finnas något utrymme för andra arter än människan? I u-länderna måste man börja minska sin befolkning omgående. Vanvettet med klimathysterin sabbar för de verkliga problemen med miljöförstöringen som jordbruksgifter, plaster, dioxiner m.m

 • En kort sammanfattning av vad/vilka som skapar mest problem i världen.

  Befolkningsexplosionen! Vi är 8 miljarder nu, resurserna räcker inte till alla!

  Globalismen! Maktgalna oligarker som måste stävjas

  USA! En maffia som styr och som struntar i sina egna och internationella lagar

  EU! Ett gäng självutnämnda maktgalna byråkrater med diktatorisk makt

  Klimathysterin! Miljö har numera blivit synonymt med att bekämpa CO2

  • “Vi är 8 miljarder nu, resurserna räcker inte till alla!”

   Är övertygad om att resurserna räcker till alla och blir över.
   Det är fördelningen av resurserna som är fel p ga elitens girighet och kontrollbehov.

   • EU vill spara energi och det är folket som ska spara. Men! Skulle man skippa all överproduktion, d.v.s.varor som aldrig kommer att säljas, skulle man spara 25% energi på ett bräde.

    Till denna överflödiga produktion behövs råvaror. Om vi inte har överproduktion och tillverkar saker som håller i 50 år så finns det inget annat än överflöd till alla på denna jord.

    Om man dessutom låter andra kontinenter sköta sitt så kommer dessa att blomstra.

   • Om bara 20 år är vi 10 miljarder om inget görs! Nej, vi tömmer resurserna ganska fort och det är bara med artificiella medel jorden kan föda så mycket folk, tyvärr är det miljöförstörande och jordarna utarmas alltmer. Ska det inte finnas något utrymme för andra arter än människan? I u-länderna måste man börja minska sin befolkning omgående. Vanvettet med klimathysterin sabbar för de verkliga problemen med miljöförstöringen som jordbruksgifter, plaster, dioxiner m.m

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *