Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

SwebbTV: Queer-teoretisk professur, SÄPO varnar för antistatliga budskap och WHO vill kontrollera svensk hälsopolitik

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 februari 2023
- NewsVoice redaktion
Jesper Johansson, SwebbTV, 6 maj 2022

Dagens Nyheter från SwebbTV tar upp en rad aktuella ämnen i sin fredagssändning. NewsVoice citerar delar av SwebbTV:s upplästa texter.

“Den ungerska premiärministern Viktor Orban menar att varken väst eller Ryssland kan vinna kriget och att en eskalering av kriget kan leda till något mycket värre. Det nationalkonservativa landet har intagit en fredsvänlig linje och kommer inte att leverera vapen eller gå med i någon krigskoalition till skillnad från den så kallade humanitära stormakten Sverige.”

“Under gårdagens statsministerutfrågning i riksdagen menar Aftonbladet att statsministern tillkännagett att det kan bli aktuellt för Sverige att skicka svenska stridsvagnar för att upprätthålla kriget. Swebbtv kommer ikväll klockan 19 att släppa en intervju med vår politiske kommentator Lars Bern om propaganda.”

“Efter att ställföreträdande rikspolischef och regionspolischef Mats Löfving påträffats död i sitt hem har polisen inlett en dödsfallsutredning för att bringa klarhet i vad som har hänt. Kritiker har antytt att det kan vara tal om att utredaren Runar Viksten, som är pensionerad chefsrådman, i själva verket har fått i uppdrag att skydda rikspolischef Anders Tornberg. Detta då Viksten har en historik av att vara inblandad i utredningar som resulterat i kontroversiella beslut.”

“Behöver en professor i design och kommunikation bedriva undervisning utifrån ”normkritik, dekolonialism, feminism, queerteori och teorier om posttillväxt”? Om vi frågar ledningen för Linnéuniversitetet i småländska Växjö och Kalmar så blir svaret på frågan ja.”

“Den kontroversiella myndigheten Säkerhetspolisen har återigen dragit på sig omfattande kritik. Detta efter att de menat att anti-statliga budskap och konspirationsteorier sprids, vilket de menar sammanfaller med utländska agendor [rapport]. Samtidigt har SÄPO agerat på ett sätt som sammanfaller med utländsk makts agenda i och med att de i samverkan med svensk polis stoppade möjligheterna till koranbränning.”

“Världshälsoorganisationen WHO vill införa ett bindande avtal [videokomentar] med organisationens medlemsländer gällande kontrollen av hanteringen inför kommande pandemier. Den 27 Februari förväntas ett möte mellan WHO och medlemsländerna hållas i syfte att ge WHO fullt maktövertagande gällande allas vår hälsa inför kommande pandemier.”

Text: SwebbTV


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq