Christine Lagarde lurades av Zelensky-imitatör att avslöja misslyckad EU-politik och total kontroll över dina transaktioner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 mars 2023
- NewsVoice redaktion
Christine Lagarde, mars 2023. Foto: egen kamera
Christine Lagarde, mars 2023.

Christine Lagarde, chef för den Europeiska centralbanken, lurades av en ryss som imiterade Ukrainas president. Lagarde trodde att hon hade ett privat samtal över videolänk med Zelensky. Under samtalet avslöjade hon misslyckade sanktioner mot Ryssland, massiv inflation, transaktionskontroll, CBDC:s planer för en elektronisk Euro och förtryck av kryptovalutor i EU.

Samtalet som blivit viralt innebär att medborgarna i framförallt EU nu får reda på vad den interna poltiska kommunikationen mellan personer inom eliten består av.

Den oberoende sajten Vaken konstaterar:

“De ryska komikerna Vovan och Lexus har gjort sig kända för att busringa olika makthavare där man själva ofta låtsas vara verkliga inflytelserika personer av olika slag. Man har tidigare bland annat busringt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, den republikanske politikern John McCain, Storbritanniens prins Harry och Polens president Andrzej Duda.”

Christine Lagarde medger till exempel att inflationen inte är övergående, vilket EU offentligt hävdar. Istället ligger inflationen på en mycket högre nivå. “Vi har låg tillväxt och priserna är för höga”, säger Lagarde och tillägger att den ryska centralbanken gjorde ett magnifikt arbete med att svara på EU:s sanktioner och det höll inflationen i Ryssland låg.

ArcanumSkolan 2024

Zelensky”: Hur kan vi göra sanktionerna bättre?

Lagarde svarar att Ryssland använder bakdörrar som gör att man kan undkomma sanktioner. Hon medger att sanktionerna mot Ryssland inte ger så mycket effekt som man hoppats. Ryssland lyckas fortfarande sälja energi till andra länder som struntar i att sanktionera Ryssland.

“Både du och jag vet att ryssarna är mycket duktiga på att kringgå sanktioner”, säger en indeignerad Lagarde till den ryska imitatören

Zelensky”: Vilken är den maximala inflationen du förväntar dig för EU i år?

“Det är svårt att förutse. 7 procent är på den låga sidan. Förmodligen är den högre. Jag vet att räntorna kommer att fortsätta att stiga, oundvikligen. Vi kommer inte att lyckas tämja inflationen om inte räntorna stiger. Powell och jag pratar med varandra.”

Lagarde är helt inställd på att väst ska vinna mot Ryssland i Ukraina.

Hon säger också att Turkiet spelar ett framgångsrikt spel genom att vägra Sverige och Finland att gå med i NATO.

Lagarde vill lyfta en digital CBDC e-Euro, införa total kontroll över all transaktioner och stoppa kryptovalutor i EU. Hon vill göra det svårare för EU-medborgare att handla med kontanter.

“Beslutet kommer att fattas i oktober. Jag vill inte att Facebook eller Google ska komma med en valuta som skulle ta över EU:s suveränitet. Jag vill inte att en utländsk krypto ska bli handelsvaluta i Europa. Total kontroll av transaktioner även för små belopp.”

Kim Dotcom skriver på Twitter

“Detta är vad ledarna berättar för varandra bakom stängda dörrar. Det visar att propagandamaskinen matar dig med lögner. Ingenting du läser om kriget, sanktionerna eller inflationen i de stora medierna är sant”.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq