Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Video från den störtade MQ-9 Reapern visar att ett ryskt SU-27 “kissade ner” drönaren

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 mars 2023
- NewsVoice redaktion

Pentagon har släppt en video från den MQ-9 Reaper-drönare som försvann över Svarta havet efter ett mycket nära möte med ett ryskt SU-27 Flanker-stridsflygplan den 14 mars, vilket ledde till att drönaren störtade.

Bedömare uppger att händelsen är ett första exempel på en direkt militär konfrontation mellan USA och Ryssland.

Videon bekräftar att en SU-27:a körde så nära att drönarens propeller skadades. Stridsflygplanet tömde även flygbränsle genom att “kissa ner” drönaren från nära håll vid två tillfällen.

 

Det amerikanska flygvapnet uppger att MQ-9 Reaper-drönaren kraschade i Svarta havet efter kollisionen. Incidenten var enligt US Air Force resultatet av en “vårdslös” och “oprofessionell” konfrontation med det obemannade flygplanet i internationellt luftrum.

Kollisionen inträffade omkring klockan 7:03 lokal tid, enligt ett pressmeddelande från U.S. Europe Command (EUCOM).


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq