Video från den störtade MQ-9 Reapern visar att ett ryskt SU-27 “kissade ner” drönaren

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 mars 2023
- NewsVoice redaktion
ArcanumSkolan

Pentagon har släppt en video från den MQ-9 Reaper-drönare som försvann över Svarta havet efter ett mycket nära möte med ett ryskt SU-27 Flanker-stridsflygplan den 14 mars, vilket ledde till att drönaren störtade.

Bedömare uppger att händelsen är ett första exempel på en direkt militär konfrontation mellan USA och Ryssland.

Videon bekräftar att en SU-27:a körde så nära att drönarens propeller skadades. Stridsflygplanet tömde även flygbränsle genom att “kissa ner” drönaren från nära håll vid två tillfällen.

 

Det amerikanska flygvapnet uppger att MQ-9 Reaper-drönaren kraschade i Svarta havet efter kollisionen. Incidenten var enligt US Air Force resultatet av en “vårdslös” och “oprofessionell” konfrontation med det obemannade flygplanet i internationellt luftrum.

Kollisionen inträffade omkring klockan 7:03 lokal tid, enligt ett pressmeddelande från U.S. Europe Command (EUCOM).

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • USA flyger en drönare och spionerar 5 mil från Krims kust utan transpondrar på och förväntar sig att ryssarna ska låta detta ske ostraffat? USA får tydligen skjuta ner kinesiska väderballonger men om någon skjuter ner deras spionfarkoster då blir det annat ljud i skällan. Man undrar ju vad som rör sig i huvudet på maffian i Washington?

 • Även om det verkligen är en Su-27 som tappar bränsle över en MQ-9 så är nästa frågor:

  Var spelades filmsnutten in?

  I Svarta Havet utanför Krim eller i Stilla Havet utanför Camp Pendleton i Kalifornien?

  Och vem flög Su-27:an?

 • Jag instämmer med att videon ser fejkad ut. Och i så fall är det inte den första fejkade flygplansvideon som imperiet har frambringat.
  Det som har påpekats tidigare var att jetplanet skapade en luftgrop som fick drönaren att förlora stabilitet
  Jag vet inte vad vitsen var med att släppa ut bränsle om det stämmer men det har sannolikt distraherat operatören och det gällde väl att reagera ganska snabbt för att räta upp farkosten. Nästa gång kommer det nog att bli svårare att överraska USA.
  NV tog väl upp att USA dessförinnan hade gjort en provokativ anflygning mot Ryssland och vände först i sista stund. Det var för att demonstrera sitt beskydd av Finland.
  Tillägg dagen efter: Jag vet inte säkert om USA gjorde en sån anflygning men Ryssland publicerade 3 dagar före drönarincidenten uppgifter om att USA hade detaljerade planer på att anfalla St Petersburg med en B52a
  https://en.topwar.ru/212662-amerikanskij-strategicheskij-bombardirovschik-b-52h-stratofortress-otrabotal-nanesenie-raketnogo-udara-po-sankt-peterburgu.html

 • Det är inte första gången som Ryssland förnedrar USA. Man gjorde det ju även i Syrien, där Ryssland avslöjade USAs ständiga och grymma proxy-krig i Mellanöstern inför hela världen, genom att krossa USAs legotrupper AlQaida och ISIS. Denna gång gjordes det som en hämnd för USAs sprängning av NordStream.

  NordStream är inte bara ryskägt, delägare är även Tyskland och Frankrike, bland annat. Dessa länder är ju “med” i NATO (North Atlantic Terror Organization), vilket i verkligheten innebär att de är kolonier i det AngloAmerikanska Imperiet. Imperialister har ju aldrig gjort sig kända för att behandla sina kolonier med respekt och sprängningen av NordStream var i praktiken framför allt att pissa tyskar och fransmän i ansiktet, väl vetande att de är slavfolk och får finna sig i att bli pissade på.

  När Sverige-Finland snart underordnar sig den gangsterorganisationen, kommer svenskarna och finnarna att få göra samma ‘roliga’ erfarenhet: Att bli pissade på av imperialistmakten – samt bara gapa och svälja och låtsas att det smakar gott.

  Genom att pissa in sitt revir på USA-drönaren visar ryssarna att de utmanar USA – precis som USA utmanade Ryssland, genom att spränga NordStream. Att den amerikanska regimen nu spottar och fräser, säger oss att de inte gillar smaken…

 • Varför är filmen redigerad? Varför stoppar filmen precis innan “bränlse” träffade (eller i vart fall borde ha träffat) drönaren?

 • Vi vet inte om filmen är fejk, vilket den mycket väl kan vara. Att försöka få drönaren att brinna upp genom att hälla bränsle över den är lika olagligt som att skjuta ner den.
  Detta borde bara tillräckligt för Ryssland att förklara krig mot USA. Men man har inte gjort det. Kanske för att filmen är fejk?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *