Pfizer visste redan i början av 2022 att covidvaccin gav ökad risk för myokardit

publicerad 17 mars 2023
- av Gästskribent
Pfizer läckt dokument om myokarditis

Project Veritas publicerade i dag svensk tid konfidentiella dokument från Pfizer som visar att företaget var medvetet om den potentiella risken för hjärtmuskelinflammation (myokardit) hos personer som fått doser av COVID-19-vaccinet.

Sjukdomens debut kommer vanligtvis inom ett relativt fåtal dagar efter mRNA Covid-19-vaccination (Pfizer eller Moderna) och fall av myokardit har inträffat oftare efter den andra dosen än efter den första dosen (sid 19).

Unga män drabbas oftare av myokardit och perikardit än kvinnor (sid 28). Orsaken är okänd. Fallmönstret av myokarditfall uppträder hos majoriteten av unga män som är yngre än 29 år redan inom de första två veckorna efter vaccinationen (sid 19).

Sedan april 2021 har ett ökande antal fall av myokardit och perikardit rapporterats i USA efter mRNA-injektionerna (Pfizer-BioNTech och Moderna), särskilt hos ungdomar och unga vuxna (sid 18), skriver Projekt Veritas om de konfidentiella dokumenten.

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *