Ukrainas ÖB Valerij Zaluzjny kan ersätta Volodomyr Zelensky

publicerad 7 mars 2023
- Kristoffer Hell
Valerij Zaluzjny och Volodomyr Zelensky (Mashable.com). Montage: NewsVoice. Licens: CC BY 4.0

Kan Valerij Zaluzjny bli nästa president i Ukraina? Det ser ut som att den ukrainska skådespelaren, sedan ett par år politikern, Volodomyr Zelensky sjunger på sista versen, åtminstone som president för NATO-enklaven Ukraina.

Frågan som ser ut att bli hans Waterloo eller Poltava, är den pågående förlusten av den för Ukraina strategiskt viktiga orten Artyomovsk (Bakhmut), i regionen Donetsk.

Zelenskys nemesis (1973-) är Ukrainas populäre och kompetenta överbefälhavare Valerij Zaluzjny. Han blev Ukrainas försvarschef i juli 2021 och samtidigt medlem av Nationella säkerhets- och försvarsrådet.

Stöttefrågan är vad göra med Ukrainas kvarvarande soldater i den av ryska trupper snart intagna staden. Zelensky har beordrat att de skall slåss till sista man, eller snarare sista tonåring och pensionär, med tanke på att Ukraina inte längre har många soldater i rätt ålder kvar.

Överbefälhavaren Valerij Zaluzjny vill dra tillbaka dem från staden – som bedöms vara förlorad.

Ryssland kan fredsförhandla med Valerij Zaluzjny

Valerij Zaluzjny är sedan tidigare misstänkt för att ha egna politiska ambitioner i Ukraina. Ryssland har, enligt uppgift, också signalerat att han är en person de har respekt för och som de kan förhandla om fred med.

Kanske det bästa Zelensky i dag kan göra, för sig själv och det land vars språk han ännu inte fullt ut behärskar (Zelenskys modersmål är ryska) att hoppa på nästa flyg bort från Europa.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Också titta in på veckans benjaminfulford,net och se den desperation som nu tar över alltmer [D]jupa [S]tatens kadrar. Ben är bakom betalvägg, men kan ses på eraoflight och stillnessinthestorm t.ex. före torsdagar.
  Mycken intressant info.

 • Så dåligt som kriget går trots NATO-vapen så är det inte omöjligt att Zelensky penis-pianospelar på sista versen. Sen har han ju köpt hus i Florida för pengar mjölkade från väst och där är det varmt och skönt så han kan fortsätta springa runt naken som förtidspensionär. Plus att det också är nära till Colombia så han kan köpa billigt koks.

  • Resa till USA? Han borde veta vad personer som är knutna till Demokratiska Partiet i USA och dess närstående organisationer råkar ut för, när de avslöjat något, eller kan avslöja olika politiska skumrask. Risken för att han råkar “hänga” sig sittande på golvet vid kortändan av sin säng är enormt stor.

 • Vi får hoppas att det blir fred i Ukraina fortare än kvickt. Ett slut på det meningslösa dödandet och bygga upp landet igen i lugn och ro. En dag lär det bli fred i Ukraina, hoppas snarast.

  • Och att den freden blir en fred på riktigt och inte ett tyst folkmord som vi vet från de senaste 100 åren att kommunistryssarna/bolsjevikerna är fullt kapabla till och visat prov på även i det här kriget.
   Att svenskar är gravt naiva är tyvärr ingen nyhet och fenomenet verkar vara lika aktuellt idag som tidigare.

   En fred utan oberoende anonyma observatörer spridda överallt i Ukraina kommer vara det minsta man måste göra för att garantera Ukrainska folket att få leva utan ryskt förtryck i det tysta.

   Ukrainas folk har all rätt att leva utan ryskt inflytande över hur dom lever sina liv och det måste vara ett oavvisligt krav från omvärlden för att fred ska uppnås på riktigt annars faller hela fredsidén.

   Ryssland är världens största land och ska inte hålla på med expansionism på andra staters bekostnad…de har minst anledning av alla världens stater att hålla på med sån skit.

   Ryssland räcker mer än väl åt ryssarna och dom får lära sig att förvalta sitt land som vi andra förvaltar våra egna länder.

   Gör dom det och slutar utgöra ett hot mot sin omgivning så kommer inte heller Nato att behövas av det skälet men storryssarna vill gärna ha mer och mer och mer som också Putin uttalat men som helt glöms bort i debatten.

   Något som man knappt heller hör talas om längre är ryssarnas militärdoktrin att föra krig på andra länders territorium för att själva slippa krig på världens största lands territorium (Ryssland)…om denna doktrin pratas det inget idag.

   • “Något som man knappt heller hör talas om längre är ryssarnas militärdoktrin att föra krig på andra länders territorium för att själva slippa krig på världens största lands territorium (Ryssland)…om denna doktrin pratas det inget idag.”

    USA för krig i en massa andra länder,och har gjort så under lång tid.
    De slipper också ifrån krig i sitt eget land.Det hör man inte talas om.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *