Tony Berglund: ”Jag fick blodproppar av shedding” – Botade sig själv

Björn LindénChefredaktör för 2000-Talets Vetenskap. Björn är journalist, föreläsare och redaktör med en bakgrund inom nyhetsjournalistik. Har bl.a. skrivit för Expressen Kultur, Länstidningen Södertälje, Norrtelje Tidning, Kvällsposten och Motor-Magasinet.
publicerad 6 april 2023
- Björn Lindén
Tony Berglund
Tony Berglund. Foto: Björn Lindén

Tony Berglund är ingenjören som vidareutbildade sig till funktionsmedicinsk terapeut och kostrådgivare. Hösten år 2021 drabbades han av blodproppar i lungorna och i ena benet till följd av shedding. Nu har han återfått hälsan sedan han botat sig själv med bland annat Ivermectin, Hydroxiklorokin och proteolytiska enzymer, säger Berglund. Bortsett från ett svullet ben är han i dag frisk.

Artikeln är uppdaterad kl 16:09 efter att det upptäcktes att ett årtal var felaktigt. De första doserna av covidvaccin togs i bruk i december 2020 i Sverige.

Text och foto: Björn Lindén, chefredaktör på 2000-Talets Vetenskap. Artikeln är tidigare publicerad i tidningen 2000-Talets Vetenskap som utkommer fyra gånger per år. För mer information om shedding se även artikeln ”Så kan du förhindra skador av injektionerna” i nummer 1/2023 av 2000-Talets Vetenskap.

”Ivermectin och Hydroxiklorokin räddade livet på mig”, säger han.

Redan för ett par år sedan varnade den amerikanska gynekologen och förlossningsläkaren Christiane Northrup för fenomenet som fått namnet transmission eller shedding: ”Håll avstånd till de vaccinerade” var hennes råd till ovaccinerade.

Hennes forskarteam utredde över tusen fall av menstruationsrubbningar till följd av vaccinering, inkluderat blödningar hos äldre kvinnor i 65–70-årsåldern samt hos flickebarn så små som 1,5–2 år.

Nu kommer liknande varningar från flera länder. Även stora blodiga blåmärken utan orsak är vanliga. Rapporterna gäller de som har haft någon form av nära kontakt med vaccinerade.

Vittnesmålen om shedding blir allt fler och det finns nu studier som klargör mekanismerna bakom fenomenet. Den välkände hjärtläkaren Peter A. McCullough är en av flera som varnar ovaccinerade för att umgås med vaccinerade.

Tony Berglund i Västerås är en av alla dem som har drabbats. Nu vill han varna andra och dela med sig av sina erfarenheter av olika behandlingsmetoder.

”Folk måste förstå att shedding är verkligt och att man kan bli väldigt sjuk av det, vilket jag är ett levande bevis för. Men det finns motmedel i form av bland annat Ivermectin, Hydroxiklorokin, suramin, enzymer, D-vitamin och zink.”

Tony Berglund blev känd för en bredare publik när han hösten år 2021 medverkade på hälsoinfluencern Linus Noremalms Youtubekanal och offentligt varnade för spikproteinet. Avsnitten heter ”Smittar spikproteinet?” och ”Skydd mot spikproteinet” och har tillsammans fått över 30 000 visningar.

”Linus Noremalm kontaktade mig och vi började med en liten hälsohörna på hans kanal. I början talade vi främst om kost och hälsa, men efter att jag hade drabbats av shedding, så tyckte han att vi skulle göra ett avsnitt om det”, säger Tony Berglund.

Vad har du fått för respons på din medverkan hos Linus Noremalm?

”Det var en enorm respons, de två avsnitt vi gjorde var bland de tre mest sedda som han någonsin har gjort.”

Hur upplevde du det?

”Jag bryr mig inte så mycket om sådant. Vill folk titta och lyssna så får de göra det, det påverkar inte mig särskilt mycket. Men det var och är fortfarande ett aktuellt ämne.”

Tony Berglund berättar hur allt började hösten år 2021 med att han gradvis blev mycket trött och andfådd, symptomen kom smygande. I efterhand har han dragit slutsatsen att han förmodligen hade ett starkt immunförsvar som kämpade emot i det längsta.

”Sakta blev det värre och värre, fram tills att jag inte kunde ta mig upp för en trappa. En dag när jag var ute och gick högg det till i den vänstra vaden. Då tänkte jag att nu är det något som är riktigt allvarligt”, säger Tony Berglund.

”När det var som värst hade jag en vilopuls på 80–90 hjärtslag per minut och en maxpuls på 110 slag per minut. Jag blev alltmer andfådd, fick förmodligen knappt i mig något syre och jag var tvungen att stanna i minsta uppförsbacke”, säger han.

Tony Berglund. Foto: Björn Lindén
Tony Berglund. Foto: Björn Lindén

Blodproppar av shedding kan botas

Strax innan han insjuknade hade han läst på och hittat behandlingsprotokollet FLCCC (Front Line COVID-19 Critical Care Alliance). Det är sammansatt av en grupp läkare och före detta journalister som riktat in sig på alternativa behandlingar för Covid-19. Gruppen leds av Paul E. Marik och Pierre Kory. Läkemedlen Ivermectin och Hydroxiklorokin ingår i detta protokoll.

”Som av en händelse hade jag genom Facebook sett att en kollega inom alternativmedicinen hade tillgång till Ivermectin och Hydroxiklorokin. Eftersom jag var sjuk kontaktade jag honom direkt och vi möttes upp redan dagen därpå då jag köpte en burk av varje medicin.”

”På stående fot tog jag en tablett av varje och redan morgonen efter hade det mesta av min andfåddhet försvunnit. Då åkte jag in till vårdcentralen och där tog man ett ultraljud av vänsterbenet. Läkaren såg att de stora blodkärlen i benet var tilltäppta från höften och ned. Han skickade mig omedelbart till sjukhuset”, säger Tony Berglund.

2000TV.se
Prenumerera

När han kom till Västmanlands sjukhus i Västerås visade det sig att han hade proppar i lungornas blodkärl, så kallad lungemboli.

”Det blev ett väldigt liv på sjukhuset, eftersom jag vägrade att både testa mig och att bära munskydd och dessutom var ovaccinerad. De visste inte riktigt vad de skulle göra. Jag hamnade på hjärt- och lungavdelningen och de tog blodprover som visade på höga värden av D-dimer, ett specifikt proteinfragment som uppstår efter det att en blodpropp brutits ned. Det är en restprodukt som de mäter för att se om man har eller har haft blodproppar.”

”Därefter tog de en magnetröntgen på lungorna och det var blodproppar överallt”, säger han.

”Jag hade bra syresättning när jag kom in tack vare att jag hade smällt i mig Ivermectin och Hydroxiklorokin dagen innan. Annars hade jag förmodligen kommit in med dålig syresättning, något som jag antagligen hade innan, eftersom jag knappt kunde andas då. Om jag hade kommit in i det skicket, så skulle jag förmodligen ha hamnat i en respirator och då hade jag kanske inte suttit här i dag.”

Berättade du för läkarna att du tagit Ivermectin och Hydroxiklorokin?

”Nej, det gjorde jag inte.”

Tony Berglund repade sig snabbt och fick blodförtunnande medel på sjukhuset. Han hade även en infektion i kroppen som han fick antibiotika mot. Efter knappt ett dygn kunde han lämna sjukhuset.

”När jag kom hem körde jag på med full dos av Ivermectin och Hydroxiklorokin. Enligt behandlingsprotokollet från FCCC tog jag tre tabletter Ivermectin varje dag och en tablett Hydroxiklorokin varannan dag i en vecka eller tills symptomen började avta.”

”Efter en vecka var andningen nästan helt återställd. Även om benet var trögt blev det också betydligt bättre, smärtan försvann. För säkerhets skull åt jag blodförtunnande medel i ett par veckor. Sedan åt jag höga doser av Omega-3, eftersom det är naturligt blodförtunnande och antiinflammatoriskt. Efter ett tag gick jag över till underhållsdos på Ivermectin och Hydroxiklorokin bara för att ha ett kontinuerligt skalskydd, en tablett av varje på olika veckodagar.”

Redan innan Tony Berglund blev smittad av spikproteinet hade han genomskådat ”plandemin” och valt att inte ta någon av de experimentella injektionerna.

”Det var självklart för mig att inte ta något av vaccinerna, eftersom jag såg igenom det hela rätt snabbt. Dessutom ska vacciner genomgå rejäla tester under lång tid innan de godkänns, vilket dessa vacciner inte hade gjort”, säger han.

”Jag är en logiskt tänkande människa. När pandemin kom tänkte jag. Vad är det här? Överreagerar de? Vad vill de uppnå? Vad är det bakomliggande syftet? Ganska snabbt kunde jag konstatera att det var väldigt många som blev sjukförklarade med Covid-19. Det dog omkring 11 000 i mars och april 2019, en väldig puckel i den officiella svenska statistiken”, säger Tony Berglund.

Men han kunde konstatera att det främst var människor över 85 år som vårdades på sjukhem för en eller två metabola sjukdomar som dog. Till och med maj det året var det knappt någon under 70 år som dog.

”Ganska snabbt kunde jag konstatera att året innan hade det dött 9 000 färre än vad det brukar göra ett vanligt år. Det fanns alltså en ”skuld” sedan året innan”, säger han.

”Det kom även fram hur de äldre behandlades och vilken panik det blev på vårdhemmen. Det räckte med att de nös för att de skulle bli isolerade. De sattes på lugnande och andningshämmande mediciner av olika slag och fick ingen syrgas. Deras anhöriga fick inte besöka dem. Det var mer eller mindre en ren avrättning av gamla och sjuka, medveten eller omedveten. Den vanliga säsongsinfluensan försvann och plötsligt var allt Covid-19. Redan där förstod jag att det här inte stämde”, säger han.

Även om Tony Berglund valt att inte ta någon spruta hade hans inneboende valt att göra det och i dag är han övertygad om att det var hans hyresgäst som smittade honom med spikproteinet genom shedding, förmodligen när denne varit sjuk eftersom antalet spikproteiner då ökar.

Du kom med kravet att din inneboende var tvungen att flytta eller hur?

”Ja, när jag förstod att jag hade blivit sjuk genom shedding var det inte så mycket att tveka om, eftersom min hälsa stod på spel. Han förstod att jag hade blivit sjuk och att han var tvungen att flytta, det var inget mer med det. Vi kunde inte längre dela samma hus och samma luft.”

Först sedan du själv hade blivit sjuk förstod du att shedding existerade eller?

”Ja, jag har inga förutfattade meningar om någonting. Jag tänker logiskt. Jag drabbades av det här, har inte vaccinerat mig och inte varit sjuk i någon influensaliknande sjukdom. Den enda tänkbara orsaken till tillståndet var min vaccinerade inneboende.”

Tony Berglund är inte ensam om att ha drabbats av shedding i pandemins kölvatten.

Många har vittnat om samma fenomen i samstämmiga berättelser från hela världen:

  • illamående,
  • utmattning,
  • huvudvärk,
  • envis hosta,
  • kraftigt rinnande näsa,
  • hudutslag,
  • onormalt håravfall,
  • näsblod,
  • stora blåmärken och
  • menstruationsrubbningar, menstruationsblödningar hos kvinnor som genomgått klimakteriet.

Den enda gemensamma nämnaren är att de alla har umgåtts med människor som har tagit injektionerna.

”De här människorna utsöndrar någonting som vi andra blir sjuka av”, säger Tony Berglund.

Tror du att det här är planerat?

”Ja, produktionsapparaten kring de här så kallade vaccinerna är inte densamma som när det gäller vanliga läkemedel med en massa regelverk, tester och prövningar utan de är tillverkade genom försvarsindustrins tillverkningsapparat. Där finns inga kontroller, alltså rör det sig om ett biovapen.”

Varför har de sett till att spikproteinet sprider sig?

”De kan lura ett visst antal människor att ta de här sprutorna, men förmodligen inte lura alla. Då måste de på något sätt se till att nå även dem som vägrar. Då har de sett till så att det här kan sprida sig mellan människor genom luften eller kroppsvätskorna”, säger han.

Vad är sanningen om shedding?

”Att det finns och det har man även visat i en forskningsrapport. Det är inte längre någon tvekan om saken.”

Vad har du för råd till folk som oroar sig för shedding?

”Att de skaffar sig ett skalskydd som fungerar. Det kan vara i form av Ivermectin, Hydroxiklorokin, quercetin eller proteolytiska (proteinätande) enzymer. Klordioxid verkar också fungera vid akut sjukdom även om jag inte prövat det själv. Tallbarr innehåller enzymet suramin som går in och äter upp den kroppsfrämmande materien.

Te på tallbarr ska man inte hetta upp över 80 grader, eftersom terpentinet då riskerar att lösas ut och man blir förgiftad på sikt. Det ska sjuda i 60–70 grader så att man får ut ämnet suramin.”

Hur länge tror du att man kan gå utan några symptom om man har drabbats av shedding?

”Det beror nog helt på hur mycket som har överförts och hur mycket man har fått i sig. Det tog flera månader innan mitt tillstånd blev kritiskt.”

Vilka medicinare har varit mest framstående när det gäller att sprida information om shedding?

”Det finns vissa som har varit sakliga, lugna och logiska. De har jobbat med fakta i stället för med känslor. Peter A. McCoullough har hållit en bra linje hela vägen. John Campbell har inte haft några förutfattade meningar utan undersökt vad forskning och statistik visar. Den amerikanska gynekologen och förlossningsläkaren Christiane Northrup var tidigt ute och varnade för shedding.”

Vad gör spikproteinet i kroppen?

”Det ansamlas i reproduktionsorganen, äggstockar och testiklar. Generellt sett har de en negativ påverkan på blodkärl och blodkroppar. Det förstör röda blodkroppar och skapar blödningar. Det skapar även blodproppar, eftersom alla trasiga blodkroppar måste ta vägen någonstans. De fastnar i de minsta kärlen, eftersom de har förlorat sin elasticitet och inte längre är böjbara.”

Det finns ändå hopp och det är du ett levande bevis för, eftersom du har drabbats av blodproppar till följd av shedding och sedan tillfrisknat, eller hur?

”Ja, Ivermectin och Hydroxiklorokin fungerar mot detta. Lägg sedan till serrapeptase, nattokinase och andra enzymer, zink och D-vitamin, så har du ett gott skalskydd mot shedding!”

Vad har du för rekommendation till människor som misstänker att de har fått i sig spikproteinet?

”Eftersom folk fortfarande vaccinerar sig av någon konstig anledning är det näst intill omöjligt att inte få i sig det. Om man rör sig mycket bland människor som man vet är vaccinerade behöver man absolut någon form av skalskydd. Speciellt om man är kvinna i fertil ålder, fertiliteten har som sagt minskat dramatiskt det senaste året.”

Så människor som tror att de är helt friska kan fortfarande gå runt med spikprotein som riskerar att ansamlas i äggstockar och testiklar?

”Ja, förmodligen.”

Men om man vidtar de åtgärder du rekommenderar, vad händer då?

”Det löser garanterat upp blodproppar och tar död på spikproteinet som förlorar sin funktion och inte längre kan ta sig in i cellerna. De ämnen som ska ta sig in i cellerna behöver ansluta via receptorer med hjälp av en nyckel som ska passa i receptorn. Spikproteinet har en sådan nyckel men om jag har förstått det rätt så förstör Ivermectin den här nyckeln. Sedan tar immunförsvaret hand om spikproteinet.”

Hjälper det att sprita händerna?

”Nej, tyvärr inte.”

Hur pass nöjda med resultatet tror du att de som har iscensatt den här agendan är?

”Förmodligen inte jättenöjda eftersom de från början har planerat fler pandemier. Det här var nog bara ett testskott känns det som. Det finns intervjuer där de redan berättar om nästa pandemi.”

De har ändå lyckats få en hög vaccinationstäckning i Sverige eller hur?

”Ja, de säger att 80–90 procent av befolkningen har tagit injektionerna. Vårt hopp står till de tio procent som inte tagit några sprutor och av dem är kanske tre procent i fertil ålder. Det är inte jättemånga kvar då.”

Det är många som undrar om och varför injektionerna eventuellt innehåller ämnet grafenoxid. Vad har du att säga om det?

”Grafenoxiden ansamlas i hjärnan och formerar sig och ansluter till nervbanor. Den kan fjärrstyras och manipuleras av radiovågor, det vill säga 5G. Då kan man rent teoretiskt och förmodligen även praktiskt påverka den mänskliga hjärnan på olika sätt.”

Har injektionerna även andra följder?

”Det finns tydligen flera batcher av injektionerna, så det beror på vilken av dessa som den vaccinerade har fått. Har du vaccinerat dig finns risken att det även påverkar generna och stänger av delar av immunförsvaret. Om du är genmanipulerad, så är du de facto en patenterbar produkt och då finns risken att någon vill äga dig.

Den som äger den här tekniken kan alltså hävda att de äger dessa patent och därigenom dig. Det var aldrig något tvång att vaccinera sig, alla hade ett val även om det sociala trycket var oerhört stort.

De som styr detta kan hävda att alla tog sprutorna frivilligt och därmed har gått med på det som följer i kölvattnet. Om du deltar i ett läkemedelsförsök som detta de facto är, eftersom det fortfarande är i teststadiet, har du inget att hämta från försäkringsbolag eller från staten om du får biverkningar.”

Men det vet ju inte människorna. De tror ju att injektionerna är godkända eller hur?

”Det är så kallat nödgodkänt, det är inte samma sak.”

Finns det möjlighet att hjälpa de som är drabbade av postcovid/långtidscovid?

”Postcovid, som de kallar det, beror helt enkelt på att kroppen är tömd på mineraler och vitaminer. De drabbade blir väldigt trötta och spikproteinerna dödar de röda blodkropparna. Då får man lågt blodvärde.”

Hur har de som varit emot den här agendan skött sig hittills tycker du?

”Det började bra med många friska initiativ, men den senaste tiden har det tyvärr mer eller mindre rasat ihop, kan jag konstatera. Det har inte funnits något skarpt hot på något år, så det finns inget att slåss emot just nu.

De som funnit sin plats i den här rörelsen har i stället börjat att angripa varandra. Det är tråkigt och det fyller ingen funktion, men det är tyvärr inte första gången folkrörelser infiltreras och slås sönder på detta sätt av de som har makten.”

Hur ser du på situationen i ett större perspektiv?

”En av följderna blir att många kommer att dö. Vi har redan nu en stor överdödlighet, omkring fyrtio procent fler människor dör per år. Det är rädsla som har drivit hela pandemin. Vi måste vara rädda för det är endast så de kan styra oss, eftersom vi slutar att tänka logiskt då”, säger han.

Tony Berglund berättar vidare att han har drabbats av dödsfall inom familjen till följd av massvaccineringen.

”Har man en liten groende cancer i kroppen riskerar den att utvecklas till en galopperande cancer om man har tagit flera sprutor”, säger han.

”Det hände min far. Jag hade sagt till honom att inte ta några sprutor, eftersom jag visste att han hade en prostatacancer som låg och pyrde. Men han blev till slut övertalad av vården att ta sprutorna, så han tog vaccinet i april, två sprutor med tre veckors mellanrum. Efter det exploderade cancern. Tre veckor senare, i början av maj, var han borta. Han blev endast 78 år gammal.”

Text och foto: Björn Lindén, chefredaktör på 2000-Talets Vetenskap. Artikeln är tidigare publicerad i tidningen 2000-Talets Vetenskap som utkommer fyra gånger per år. För mer information om shedding se även artikeln ”Så kan du förhindra skador av injektionerna” i nummer 1/2023 av 2000-Talets Vetenskap.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq