Elon Musk byter Twitters logo till DogeCoin-logga

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 april 2023
- NewsVoice redaktion
DogeCoin och Elon Musk

I måndags ändrades den ikoniska fågelliknande Twitter-logotypen ovanför hemknappen på det sociala kanalen till en “doge” hämtad från kryptovalutan Dogecoin. Efter ändringen av Twitters webblogotyp i måndags steg Dogecoins värde med mer än 20%.

I februari, efter att Musk twittrade en bild på sitt eget husdjur (den japanska hundrasen Shiba Inu) ökade kryptovalutans marknadsvärde med 500 miljoner dollar.

Dogecoin anses vara den första kryptovalutan utan något egentligt startvärde annat än att vara ett skämt. Trots det har idag marknadsvärdet numera nått 13 miljarder dollar.

Musks senaste politiska drag, att byta Twitter-loggan till en doge, sker samtidigt som Musk står inför en stämning på 258 miljarder dollar för att han påstås ha drivit ett utpressande pyramidspel för att öka värdet på Dogecoin. I söndags bad Musks juridiska team den aktuella domstolen (U.S. District Court for the Southern District of New York) att lägga ner stämningen.

Elon Musk som köpte Twitter hösten 2022 för 44 miljarder dollar har främjat Dogecoin både på Twitter och under sitt framträdande förra året som värd för Saturday Night Live.

Som en förklaring till ändringen till Doge-loggan på Twitter twittrade Musk, som för närvarande är världens näst rikaste person, ett tweet där det kort stod: “som utlovat”, en tid efter att WSBC-ordföranden på den amerikanska bankholding-bolaget WesBanco uppmanat Musk att köpa Twitter och byta ut fågellogotypen mot en doge.

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq