Dokumentärfilmen: “Leaving California” – 802.000 flydde från delstaten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 april 2023
- NewsVoice redaktion
Familj i Kalifornien på 1960-talet. Privat foto från dokumentär av Epoch Times
Familj i Kalifornien på 1960-talet

“Leaving California: The Untold Story” är en dokumentär som skildrar de växande utmaningarna med att bo i Kalifornien, vilket har lett till en massflykt utan motstycke. Omkring 802.000 personer har flyttat från delstaten åren 2020-2022.

Exil-iraniern Siyamak Khorrami som är programledare för California Insider och redaktör för Epoch Times Southern California, tar med tittarna på en intim resa om kärlek, förlust, tragedi och hopp när Kalifornienborna står inför beslutet att lämna sin älskade stat.

Dokumentären utforskar frågor som brottslighet, utbildning, bostäder, levnadskostnader, skogsbränder, hemlöshet och nya regler. Den berättar om de trender och den politik som statens medborgare tvingas följa.

Han lämnade sitt hem i Iran med sin familj när han var 16 år gammal för att bo i Mexico City i två år och familjen drogs sedan till friheten, möjligheterna och skönheten i Golden State. Han tog sin examen i finansekonomi vid University of San Diego och rekryterades genast för att hjälpa till att bygga upp ett forskningsföretag i Kina. Han bestämde han sig för att komma tillbaka till Kalifornien där hans entreprenörsanda frodades, men tyvärr började Kalifornien förändras.

Dokumentären återger tankar hos personer som: Gloria Romero, tidigare demokratisk majoritetsledare i Kaliforniens senat, den fd sheriffen Alex Villanueva, tidigare kommunalrådet Tony Hall i San Francisco, Jim Righeimer som var borgmästare i Costa Mesa, författaren och polismannen Deon Joseph, Gabriela Sandoval, chef för The Utility Reform Network och Rick Reiff, journalist som fått Pulitzerpriset samt historieprofessor Victor Davis Hanson.

Se dokumentären

Källa: The  Epoch Times. Textredigering: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *