Tege Tornvall om klimatpolitiken: Politisk huggsexa om miljarder

publicerad 26 april 2023
- Tege Tornvall
FN röstar om Nord Stream
ArcanumSkolan

FN:s årliga klimatmöten påstås gälla att minska atmosfärens halt av koldioxid för att minska risken för hotande global uppvärmning från människans tillskott av koldioxid till atmosfären. Men de facto handlar de om en enda sak: pengar.

Bakom lyckta dörrar handlar klimatmötena om finansiering och fördelning av utlovande 100 miljarder amerikanska dollar per år till utvecklingsländer för att få dem att byta från kolbaserad energi (som de har eller kan skaffa) till ”förnybar” energi (vind-, sol- och bioenergi, som de inte har).

Än har föga av dessa astronomiska summor betalats ut. Sverige är ett av få i-länder som betalat. De är fantasipengar som ännu inte finns utan intecknar framtiden med inflationsdrivande effekt. Numera krävs inga sedelpressar för att ”skapa” pengar. Det räcker med digitala knapptryckningar.

I stället för fungerande kraftverk får därför u- och utvecklingsländer löften om kommande pengar, som de förväntas omsätta i vind-, sol- och biokraft. Men pengarna hamnar alltför ofta i de styrandes fickor efter beprövat mönster.

Dessutom är löftena inte ens värda papperet de kunde ha skrivits på, eftersom de i verkligheten inte skrivs på papper utan bara digitalt.

Utmärkt grund för framtida tvister och fortsatta årliga klimatmöten för en kader av politiker, funktionärer och mediafolk som födkrok med påstått klimathot som täckmantel. Det tar tid och resurser från andra, verkliga problem.

Text: Tege Tornvall, Klimatsans.com

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “Sverige är en av de få I-länder som betalat”! Jo, som vanligt vill våra politiker visa sig stora och stöddiga och det gäller då att synas? Att få U-länderna att avstå från kolkraft till sol och vind är sant men, de vill även att de avstår från vatten//kärnkraft. Under årens lopp har över 400 vattenbaserade kraftprojekt fått avslag på lån som skulle finansiera dessa. Främst är det miljörörelserna som påverkat banker och finansinstitut. Med “sol och vind” är det omöjligt att bygga upp en infrastruktur som gör landet “självgående” och det är exakt det som FN eftersträvar.
  Västvärlden håller på att gå samma öde tillmötes där vi nu avvecklar både atom//vattenkraft för att “njuta av sol och vind”? Elbehovet ökar för vart år och det har inte blivit mindre då de eldrivna fordonen lanserades? Och som sagt, är det vindstilla under dem, “bistra, kalla vinternätterna”, så blir det även “vindstilla” på vägar, hem, arbetsplatser, tåg, tunnelbana och det är just det som är meningen? Det är det här som oligarkerna är väl medvetna om, för då blir det så mycket billigare att köpa upp, industrier, fastigheter, skog, mark osv. Så fort jag hör ordet “klimatarbete” och “klimatångest” får jag en känsla av illamående som lyckligtvis går över, då jag vet vem som uttalar sig?

  • Instämmer.
   Tillgång till effektiv energi och global utveckling hotar imperiets dominans.
   Sen Vietnamkriget och USAs ekonomiska problem som följde har det angloamerikanska etablissemanget febrilt motverkat all utveckling. Den oligarkin har hela tiden mobiliserat miljörörelsen för det syftet, liksom deras föregångare över hundra år tidigare världen över mobiliserade revolutionärer och dess fortsättning marxismen. Då för att föregångarna till dagens oligarki skulle slå ut alla traditionella makthavare och nationalstater.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *