Cancelkulturen på SVT: Reportage om vaccinbiverkningar leder till en ”falsk balans”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 maj 2023
- NewsVoice redaktion
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid
Per Shapiro

Per Shapiro på Folkets Radio rapporterar om cancelkulturen. Kulturyttringen ligger som en våt filt över det intellektuella samtalet och den styr hur media rapporterar och hur människor samtalar med varandra.

Immunolog Ann-Cathrin Engwall skulle hålla ett föredrag om hur man kan bli bättre på att uppmärksamma biverkningar av mRNA-vaccinerna, men en känd professor försökte få föredraget inställt.

Opartiskhet har länge varit honnörsordet på Sveriges Radio och Sveriges Television, men det gäller inte längre. Anette Holmgren, som sett flera närstående dö i misstänkta covidvaccinbiverkningar, frågade SVT varför de rapporterar så ensidigt om vaccinbiverkningar. Svaret hon fick är att vi får en ”falsk balans” ifall SVT lät bägge sidor komma till tals.

Vetenskap brukar kännetecknas av en öppen diskussion där forskare argumenterar för sina respektive ståndpunkter och Journalistik av att bägge sidor får komma till tals, skriver Shapiro.

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Folkets radio är en av de bästa poddarna som jag känner till. Saklig och utan övertoner om intressanta ämnen.

  • Abrahamiska religionerna är det värsta som hänt mänskligheten, faktum är att GT (Torah) är en manual för uppnå världsherravälde det kan du lätt se genom att läsa texterna kritiskt och bedöma hur följarna agerar, eliten är också med på samma tåg, agendan för one world religion är intensiv slutmålet global teknokrati med Noahaide lagar (judisk version av sharia), rekommenderar Adam green, know more news finns på odysee.

  • Abrahamiska religionerna är det värsta som hänt mänskligheten, faktum är att GT (Torah) är en manual för uppnå världsherravälde det kan du lätt se genom att läsa texterna kritiskt och bedöma hur följarna agerar, eliten är också med på samma tåg, agendan för one world religion är intensiv slutmålet global teknokrati med Noahaide lagar (judisk version av sharia), rekommenderar Adam green, know more news finns på odysee.

   • En vettig gud hade presenterat sig för mänskligheten på ett mer konkret sätt tex utfört mirakel, visat sig för alla människor i en dröm etc, nu är det massvis av förvirring.

    Bibeln är plagierad stulet av föregående religiösa system och myter, NT är mestadels influerat av buddhismen.
    Finns ingen högintelligent som tror på GT gud är universums skapare med tanke på allt våld som förespråkas av denne, stena ihjäl folk för petitesser, våldta kvinnor, ta dom som sexslavar mmm, påstådda händelser som som bryter mot naturlagarna (o aldrig kunnat replikerats)

    Det är just anledningarna ovan som gör att kristendomen tappar följare förutom i låg-iq länder.

 • Om det luktar lite diktatur och cencur!

  Om det låter lite som censur och diktatur…..

  Om det smakar lite diktatur och censur…..

  Och om du tycker dig kunna känna att det är lite censur och diktatur!

  Ja då, då kan du vara trygg! Det är bara lite “falsk balans” i receptet, och SVT styr upp med de vanliga kryddorna av att hålla för öronen, blunda och stoppa huvudet i sanden. Det smakar visserligen lite sand i munnen, men jämfört med den vanliga dyngan de levererar så sväljer Svensson pliktskyldigt.

  Hur långt kan den kognitiva dissonansen gå innan åsiktsförtrycket kallas för precis vad det är, åsiktsförtryck?

  Men den här gången är ju förtrycket OK, det är ju för en god sak! Ja så är det ju alltid med alla nya regimer…..

 • Vi har fått en viktig påminnelse om hur majoriteten är som man blev under nazism och kommunism eller för den delen som undersåte i det anglosaxiska imperium som frammanade båda dessa totalitära system.
  Fabianerna i det anglosaxiska etablissemanget var eugeniker malthusianer och fascister och kallade sig socialister. Dessutom var deras konspiration en öppen konspiration. De tom visade öppet att de såg sig som ulvar i fårakläder och pläderade för att ta över systemet inifrån. De använde en logotyp som föreställde en varg med fårskinnsdräkt och även en sköldpadda som symboliserade en smygande framflyttning som omärkligt tog över. Dessa typer av socialister som samtidigt var fascistiska imperialister hade som mål att försvaga nationalstater och förbereda en världsregering under deras regi.
  Våra företrädare och de globalister de tar regi av är ungefär såna.
  Libertarianer som inte vill se nationalstater eliminerade bör komma till insikt om att den anglosaxiskt styrda libertarianismen ingår i detta som ytterligare en metod att försvaga nationalstater.
  Målet är detsamma.

 • Det kallas alltså för “falsk balans” då en annan åsikt förs fram? De senaste åren har vi sett flera exempel på det om “vaccinet”, “Pride” “klimatet” och “Ukraina-kriget”? Egentligen har det sin naturliga förklaring då man vet den politiska sammansättningen på SVT:s journalister/reportrar. För saklighetens och demokratins skull är det viktigt att den spjälkas upp, då riskerna att vi får en “falsk balans” är uppenbara? Vi behöver en objektiv Public Service och inte politisk styrd sådan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *