Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Cancelkulturen på SVT: Reportage om vaccinbiverkningar leder till en ”falsk balans”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 maj 2023
- NewsVoice redaktion
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid
Per Shapiro

Per Shapiro på Folkets Radio rapporterar om cancelkulturen. Kulturyttringen ligger som en våt filt över det intellektuella samtalet och den styr hur media rapporterar och hur människor samtalar med varandra.

Immunolog Ann-Cathrin Engwall skulle hålla ett föredrag om hur man kan bli bättre på att uppmärksamma biverkningar av mRNA-vaccinerna, men en känd professor försökte få föredraget inställt.

Opartiskhet har länge varit honnörsordet på Sveriges Radio och Sveriges Television, men det gäller inte längre. Anette Holmgren, som sett flera närstående dö i misstänkta covidvaccinbiverkningar, frågade SVT varför de rapporterar så ensidigt om vaccinbiverkningar. Svaret hon fick är att vi får en ”falsk balans” ifall SVT lät bägge sidor komma till tals.

Vetenskap brukar kännetecknas av en öppen diskussion där forskare argumenterar för sina respektive ståndpunkter och Journalistik av att bägge sidor får komma till tals, skriver Shapiro.

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq