Douglas MacGregor: Ukraina faller ihop och Väst förlorar kriget

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 maj 2023
- NewsVoice redaktion
Douglas A. MacGregor
Douglas A. MacGregor.

Överste Douglas MacGregor säger att Joe Bidens F16-jetplan inte kommer att vara till någon större nytta och kan leda till att USA i stället skickar över amerikanska trupper till Ukraina. Zelenskyy behövde desperat hålla Bakhmut för att bevisa att han kan slå Putin och Ryssland. Nu är det slaget förlorat med 50.000 döda ukrainska soldater.

President Joe Biden ger F16-plan till Ukraina i desperation, inte på grund av strategiska fördelar, säger MacGregor. Han säger även att USA och NATO äger Ukraina. USA betalar alla kostnader för att upprätthålla landets ekonomi och styre.

 

I och med att kriget går allt sämre för Zelensky-regimen börjar omvärlden tappa intresset att stödja Västs krig mot Ryssland i Ukraina. Polska regeringen förlorar tex sitt stöd från sitt folk för att fortsätta hjälpa Ukraina.

En färsk rapport från Storbritannien visar att den ryska armén är starkare än den var för ett år sedan.

Amerikanska företag som BlackRock och Wall Street ser samtidigt över möjligheterna att tjäna pengar på Ukraina tack vare kriget. MacGregor säger vidare att  en ny rysk flygvapengeneral för samman Ryssland som vi aldrig sett förut.

Douglas MacGregor säger att den strategiska orten Bakhmut till 90% kontrollerats av Ryssland i flera månader utom några större byggnader som ryssarna tror innehåller civilbefolkning i källarna.

Västalliansen anser att en frusen konflikt kan vara det bästa långsiktiga resultatet för NATO. Ungerns premiärminister Viktor Orban säger att Ukraina inte kan vinna kriget och att NATO bör verka för fred.

General Richard Shirreff, från Storbritannien tror att det ukrainska folket till slut kommer att förlora sin kampvilja och att västvärlden kommer att betrakta situationen som ett dödläge, vilket leder till en förhandlingslösning.

Sammanställning: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Den s.k. våroffensiven som Ukraina tänker sätta in emot Ryssland blir med högsta sannolikhet spiken i kistan för Väst (USA; EU, Nato). Tyskland går mot en industriell kollaps p.g.a. de alltför höga energipriserna. Därmed faller den största dominobrickan i EU och Europa och det lär inte dröja länge förrän den andra faller, som antagligen är Sverige? Tyskland är vår ledande handels-partner.

  Om Ukrainas motoffensiv innebär att ta tillbaka de av Ryssland ockuperade områdena, lär det inte hända. Det bor ca, 8,4 milj. ryssar i dessa regioner och de vet alltför väl vad som kommer att hända med dem? Om Väst sätter in en motoffensiv inom ryskt territorium, har WWW III brutit ut. Kina svarar med att inta Taiwan och Iran – Israel. Västländerna är i dagsläget närmast bankrutt och bör veta att Ryssland har stöd av fler länder, än Väst har. Väst går emot ett totalt fiasko och då på alla fronter.

  • Det som är beklämmande är att talar man om detta för folk så kallas man “Putinist” när man i stället försöker tala om för folk att väst bedriver självmordspolitik. Hur kunde det bli så här galet? Det är ju vi som är kritiska till västpolitikernas inkompetens som försöker rädda västvärlden? Tydligen så begriper folk inte ens enkla orsakssammanhang? Ukraina är inget som väst ska blanda sig i och man undrar ju varför vi ska ruinera oss på detta meningslösa krig som utan Natos inblandning redan varit historia och Ukraina mer eller mindre intakt som ett vanligt grannland till Ryssland med de rysktalande delarna som autonoma republiker inom Ukraina enligt Minsk-avtalen.

   • Väst,s uppladdning emot Ryssland startade inte 2014 utan betydligt
    tidigare 1991 vid Sovjet kollaps. Sedan införlivades de flesta gamla
    öststater med Nato och gränsen till Ryssland flyttades allt närmre.
    Scenariot som byggdes upp var att Ryssland skulle anfalla Ukraina. Som
    alla vet störtade USA den av folket valda regimen i Ukraina 2014. Efter
    det byggde Nato upp en modern och slagkraftig arme under 8 år. Vi vet
    att det pågick ett folkmord på ryssar i de östra regionerna och de
    visste att Ryssland hade inget val att gå in och rädda de 8,4 miljoner
    ryssar som bor där. Putin hade räknat med att fredssamtal skulle inledas
    ganska omgående. Det passade inte Väst och Boris Johnsson var snabbt på
    plats och avstyrde det hela. Det är inte så svårt att räkna ut att den
    amerikanska och brittiska vapenindustrin knappast var intresserade av
    det? Väst har gjort en katastrofal felbedömning och resultatet är ett
    utfattigt Amerika och EU.

  • Det blir ingen våroffensiv. Åtminstone hälften av de soldaterna som skulle utfört offensiven dog i Bachmut och deras material förstördes.
   Det finns inte kvar särskilt många inkallningsbara soldatämnen i Ukraina. De band ris åt sin egen rygg när de från 2014 till krigsutbrottet systematiskt fördrev just den del av befolkningen som var välutbildad civilt, men även bland de bästa soldatämnena.
   Detta kan USA/UK nu utnyttja genom att träna upp männen från de ca 3 miljoner som finns i Polen/Ungern. Fast de är redan så ivolverade i Polska/Ungerska samhället (i arbete) att de knappast utan fysiskt tvång ställer upp.

 • Det “meningslösa” F-16 erbjudandet skulle dock kunna få en väldans massa mening då det möjliggör för USA att använda Kiev som syndabock, efter att F-16 anklagas för att ha använts av Ukraina, när Västs elit kärnvapenbombar Moskva – baserat på antagandet att Moskva fyller samma funktion för den Ryska Federationen och den multipolära världen, som Rom för Romarimperiet – kuntpunkten som håller i hop allt.

  • Bombas Moskva så kommer alla större städer i västvärlden att utplånas också! Hur man kan tänka ut en så vansinnig plan övergår väl alla normala människors förstånd? Men de som tänkt ut planerna planerar själva att rida ut stormen i bunkrar långt under jorden. Läste även att rika börjat köpa landområden och fastigheter på Nya Zeeland som man räknar med ska klara sig undan det mesta av det radioaktiva nedfallet.

  • “…..F-16 erbjudandet…..möjliggör för USA att använda Kiev som syndabock, efter
   att F-16 anklagas för att ha använts av Ukraina, när Västs elit
   kärnvapenbombar Moskva”
   Ganska naivt att tro att leveranser av f-16 till ukraina inte skulle noteras av ryssarna och att de inte skulle vidta fungerande motåtgärder för att skydda sin huvudstad.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *