Douglas MacGregor: Ukraina faller ihop och Väst förlorar kriget

publicerad 26 maj 2023
- av NewsVoice
Douglas A. MacGregor
Douglas A. MacGregor.

Överste Douglas MacGregor säger att Joe Bidens F16-jetplan inte kommer att vara till någon större nytta och kan leda till att USA i stället skickar över amerikanska trupper till Ukraina. Zelenskyy behövde desperat hålla Bakhmut för att bevisa att han kan slå Putin och Ryssland. Nu är det slaget förlorat med 50.000 döda ukrainska soldater.

President Joe Biden ger F16-plan till Ukraina i desperation, inte på grund av strategiska fördelar, säger MacGregor. Han säger även att USA och NATO äger Ukraina. USA betalar alla kostnader för att upprätthålla landets ekonomi och styre.

 

I och med att kriget går allt sämre för Zelensky-regimen börjar omvärlden tappa intresset att stödja Västs krig mot Ryssland i Ukraina. Polska regeringen förlorar tex sitt stöd från sitt folk för att fortsätta hjälpa Ukraina.

En färsk rapport från Storbritannien visar att den ryska armén är starkare än den var för ett år sedan.

Amerikanska företag som BlackRock och Wall Street ser samtidigt över möjligheterna att tjäna pengar på Ukraina tack vare kriget. MacGregor säger vidare att  en ny rysk flygvapengeneral för samman Ryssland som vi aldrig sett förut.

Douglas MacGregor säger att den strategiska orten Bakhmut till 90% kontrollerats av Ryssland i flera månader utom några större byggnader som ryssarna tror innehåller civilbefolkning i källarna.

Västalliansen anser att en frusen konflikt kan vara det bästa långsiktiga resultatet för NATO. Ungerns premiärminister Viktor Orban säger att Ukraina inte kan vinna kriget och att NATO bör verka för fred.

General Richard Shirreff, från Storbritannien tror att det ukrainska folket till slut kommer att förlora sin kampvilja och att västvärlden kommer att betrakta situationen som ett dödläge, vilket leder till en förhandlingslösning.

Sammanställning: NewsVoice