Brittiska finanstidningen ”The Economist” och ”Atlantic Council”: Stödet för Ryssland ökar i världen

publicerad 17 maj 2023
- Kristoffer Hell
Ökat stöd för Ryssland och Putin, 2023. Bild tillhandahållen av: Atlanticcouncil.org
Ökat stöd för Ryssland och Putin, 2023.

Enligt den globalistiska tidsskriften och tankesmedjan The Economist har antalet länder som ”aktivt fördömer” den Ryska Federationen för konflikten i Ukraina fallit från 131 till 122 och antalet länder som förklarat sig vara neutrala ökat från 32 till 35.

Så vitt förstås är The Economists definition av ”aktivt fördömmer” hur länder röstat i FN:s generalförsamling till de olika motioner USA gjort mot Ryssland.

Den mer konkreta verkligheten, vilket The Economist påpekar, är att närmare 64% av mänskligheten bor i länder som antingen stödjer Moskva eller är neutrala – och bara 15% lever i länder som har regeringar som ”fördömer” Ryssland.

<em>EIU:s uppdaterade karta visar vilka länder som stöder Ryssland, vilka som står på Västs sida och de som är neutrala. Många länder lutar idag åt ett stöd för Ryssland, enligt amerikanska "The Economist". Källa: Global insights and market intelligence, eiu.com</em>
EIU:s uppdaterade karta visar vilka länder som stöder Ryssland, vilka som står på Västs sida och de som är neutrala. Många länder lutar idag åt ett stöd för Ryssland, enligt amerikanska ”The Economist”. Källa: Global insights and market intelligence, eiu.com

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq