USA på väg överge Kiev? – Journalister befarar Afghanistan-scenario

publicerad 2 maj 2023
- av Kristoffer Hell
Volodymyr Zelensky. Foto: President of Ukraine. Licens: Public Domain
Volodymyr Zelensky

Journalister på Politico och RT befarar ett Afghanistan-scenario i Ukraina om president Zelensky snart inte inleder den offensiv Kiev i över ett halvt år talat om. Vad händer om USA, över en natt, drar upp bopålarna och överger Kiev?

Kollapsar NATO?

“USA har öven informerat Ukraina om farorna med att sätta ambitionerna för högt och placera ut för lite trupper på för mycket territorium – vilket var samma varning Biden gav Afghanistans dåvarande president Ashraf Ghani samtidigt som Talibanerna förebredde ett övertagande av hela landet när USA drog bort sin militär 2021” – Politico

Ambitionerna Washington varnar för är Zelenskyregimens återkommande stridsrop om att invadera Krimhalvön, vars befolkning 2014 i en folkomröstning med över 96% majoritet valde att återgå till den Ryska Federationen.

Mellan Ukraina och Krim ligger också fyra regioner som i folkomröstningar 2022 valde att bli en del av den Ryska Federationen: Kherson (87%), Lugansk (98%), Donetsk (99%), och Zaporozhye (93%).

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

 • USAs ambition, när det gäller Ukraina, är att landet skall krossas fullständigt och att det där skapas en ‘failed state’ med fullständig anarki. Därmed skulle Kinas “One Belt, One Road”-initiativ – handel genom väg- och järnvägsförbindelse tvärs över den Euroasiatiska kontinenten – fullständigt misslyckas, eftersom den förbindelsen måste passera Ukraina. Målet är förstås att hålla Europa kvar i ekonomiskt handelsberoende med USA och att tvinga Kina att endast bedriva handel över haven (där det AngloAmerikanska Imperiet härskar sedan århundraden).

  USAs sprängning av NordStream var självklart också ett led i ovanstående beskrivna ambition, för att det AngloAmerikanska Imperiet skall kunna bibehålla sin ekonomiska dominans i världen, som 1900-talets alla krig har givit det.

  USA kommer därför aldrig att överge Ukraina, hela dess geopolitiska strategi står och faller med Ukraina. Det är därför som USA nu sätter till alla klutar, för att försöka elda NATO (North Atlantic Terror Organization) och dess vasallstater till deltagande i kriget i Ukraina. Någon villigare medlöpare i detta krigsscenario, än den svenska riksdagen och regeringen, ser vi ingenstans i Europa.

  • # “Någon villigare medlöpare i detta krigsscenario, än den svenska riksdagen och regeringen, ser vi ingenstans i Europa”. – Riktigt, och tillsammans med andra aktörer inom Stockholmsbyråkratin som du inte nämnde, till exempel Arbetet (Sveavägen 78, Sthlm) och Kapitalet (Arsenalsgatan 8C), myndigheter och naturligtvis MSM inklusive SVT/SR, som länge har varit tongivande. Vi tillhandahåller åt den Djupa Internationella Staten, en stor del av den viktigaste komponenten i den moderna krigsföringen, alltså Telekom- och Underrättelsetjänster i kraft av Wallenberg/Investor/Ericsson med sina stora innehav av nödvändig industri. Till detta skall läggas FRA-lagar, Internet-serverhallar och det svenska juridiska “rättväsendet”. Ett kamouflage av neutralitet, Moralisk Stormakt och en lättduperad befolkning har länge kunnat bevara stutus quo, men icke längre, anden är nu ut ur flaskan. Plandemi, inflation, prisökningar, energi-stollerier och NATO-trams i en enda lång räcka, har nu knockat befolkningen till gå ned räkning.

   Residenten i Vita Huset är rejält på fallrepet och kommer under året bli bortkopplad. USA:s militära styrkor är i djup kris och kan omöjligen klara av att från Ukrainsk mark slå ut ryssarna, särskilt då de övriga NATO-medlemmar är helt skräckslagna av att ge sig på ryssen. De som följer McGregor/Ritter vet att sanningens minut närmar sig. Räfst och rättarting finns nu runt hörnet.

 • Tja, Zelenskys brist på kontakt med verkligheten beror nog på att USA matat honom full med propaganda om “Wunderwaffen” som skulle bli en “game changer”! Nu har ju inget positivt hänt på krigsfronten för Ukraina trots alla vapen och pengar som väst skickat. Skulle mot förmodan ukrainarna och de utländska legosoldaterna genom ett under lyckas invadera Krim så skulle jag om jag bodde i Kiev lämna stan fortare än kvickt…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *