Storbritanniens regering kritisk till WHO:s extrema sexualundervisning

publicerad 20 maj 2023
- Gästskribent
Experter utvecklade de nya sexstandarderna för barn.
Mellan november 2008 och december 2009 anordnade BZgA och WHO en serie av fyra seminarier i Köln, där de inbjudna experterna (policymakers) tillsammans utvecklade nya sexstandarder för barn.

Världshälsoorganisationens (WHO) extrema standard för sexualkunskap kritiseras av Brittiska regeringen skriver Daily Mail, Storbritanniens största dagstidning. Man förbryllas över att WHO i dokumentet, som publicerats för att ge vägledning till beslutsfattare i Europa, hävdar att “sexualundervisningen börjar från födseln”.

Storbritanniens regering är kritisk till och har förkastat idén att införa den extrema sexualundervisningen för brittiska barn. En talesperson för regeringen säger att ”Storbritanniens regering inte håller med om WHO:s rekommendationer. Vi har inte distribuerat eller marknadsfört detta i skolorna.”

WHO föreslår att barn i fyraårsåldern och yngre bör lära sig om onani och “njutning när man rör sin egen kropp.” Riktlinjerna faller under vad WHO refererar till som “en minimistandard som måste täckas av sexualundervisningen.”

I Wales uppmanade, den konservativa parlamentarikern och skuggministern för utbildning, Laura Anne Jones WHO att “omedelbart dra tillbaka råden”. Den walesiska regeringen borde “distansera sig” från de “uppriktigt störande” riktlinjerna, tillägger hon.

Text: Vi tillsammans

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • De flesta håller väl med men vem är det som genom ombud driver denna utveckling?
    Det är förmodligen samma imperium vars politiker nu alltså framträder som motståndare.
    Den ena handen förstör världen, den andra skickar fram sina marionetter som motståndare till det imperiet självt orsakar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *