Dansk advokat rånad – Polisen säger att han får skylla sig själv – hade för fina kläder och blivit rånad förut

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 14 juni 2023
- Christian Pavón, jurist
Köpenhamn på natten. Foto: Avi Chomotovski. Licens: Pixabay.com
Köpenhamn på natten. Bilen är inte relaterad till artikeln.

Den 43-åriga advokaten Henrik Kjöller var ute en natt och festade med vänner. På vägen hem blev han erbjuden skjuts av en ung man. När Henrik vägrade betala för skjutsen, blev han hotad med kniv, tvingad att ta ut pengar ur bankomaten och sedan bortförd av rånaren till sin egen bostad.

Kjöller lyckades köra ut inkräktaren ur bostaden. När Henrik senare ringde polisen vägrade polisen att utreda fallet. Det lades ner. De skyllde på honom med motiveringen att han klädde sig för snyggt i det invandrartäta området och att han ”borde ha vetat bättre” eftersom han tidigare blivit bestulen i samma område.

Samtal mellan Christian Pavón och Henrik Kjöller som berättar mer om detaljerna.

Text och intervju: Christian Pavón


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Han får tacka danska polisen som ärligt säger anledningen. Hade det hänt i Sverige hade han fått nedlagt undersökning utan nån som helst motivering.
  Sluta publicera icke nyheter snälla!

  • Det är en svensk advokat som jobbar i Danmark. Händelsen utspelar sig i Sverige, inte Danmark. Lyssna på saker innan du skriver irrelevanta saker. Snälla..

   • Då får han vara tacksam för att svensk polis är ärligt! I viket fall är detta en icke nyhet. Människor i Sverige blir förlamade till och med av misshandel och våld och polisen trots klara bevis lägger ner undersökningen.
    Förväntade den dumma advokaten att polisen ska lägga ned en massa resurser för att han förlorat lite pengar?
    Om killen som skjutsade honom ville betalt borde han väl betalat för det. Om det nu var bara bensinpengarna.
    Men här har du åtminstone bevisat vilka korkade advokater vi har i Sverige och Denmark om inget annat och vilka idioter är det som representerar oskyldiga i rättssalarna om man nu kommer så långt i vilda västern landet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *