Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Dansk advokat rånad – Polisen säger att han får skylla sig själv – hade för fina kläder och blivit rånad förut

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 14 juni 2023
- Christian Pavón, jurist
Köpenhamn på natten. Foto: Avi Chomotovski. Licens: Pixabay.com
Köpenhamn på natten. Bilen är inte relaterad till artikeln.

Den 43-åriga advokaten Henrik Kjöller var ute en natt och festade med vänner. På vägen hem blev han erbjuden skjuts av en ung man. När Henrik vägrade betala för skjutsen, blev han hotad med kniv, tvingad att ta ut pengar ur bankomaten och sedan bortförd av rånaren till sin egen bostad.

Kjöller lyckades köra ut inkräktaren ur bostaden. När Henrik senare ringde polisen vägrade polisen att utreda fallet. Det lades ner. De skyllde på honom med motiveringen att han klädde sig för snyggt i det invandrartäta området och att han ”borde ha vetat bättre” eftersom han tidigare blivit bestulen i samma område.

Samtal mellan Christian Pavón och Henrik Kjöller som berättar mer om detaljerna.

Text och intervju: Christian Pavón


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq