Amerikaner vänder sig allt mer till enskilda individer med offentliga plattformar för nyheter och information

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juni 2023
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson och Rachel Maddow. Foton: Fox News ochMSNBC, CC BY 3.0
Tucker Carlson och Rachel Maddow.

Nästan 90% av alla amerikaner följer offentliga personer för att läsa nyheter och komma åt relevant information. År 2022 rapporterades den högsta andelen av amerikaner som inte hade något förtroende alls för de etablerade nyhetsmedierna. Det var den högsta siffran under de 50 år som Gallup mätt förtroendet för media.

Rättelse: tidigare hade NewsVoice av misstag publicerat en bild med Rachel Marsden istället för Rachel Maddow.

En ny studie från Gallup och Knight Foundation visar att många amerikaner regelbundet och istället vänder sig till personer med offentliga plattformar för att få nyheter och information. Bland dessa personer finns kändisar, journalister, akademiska experter, programledare, influencers på nätet och företagsledare.

De två främsta anledningarna till att man följer dessa personer är deras personlighet och förtroendet allmänheten känner för dessa personer.

Forskare eller andra experter, politiker och journalister är bland de mest frekvent följda. 61% inhämtar en del av sina nyheter och aktuella händelser från offentliga personer. Tucker Carlson och Rachel Maddow är de mest populära personligheterna.

Översättning: NewsVoice. Källa: “Following Public Individuals for News in 7 Charts”

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq