Amerikaner vänder sig allt mer till enskilda individer med offentliga plattformar för nyheter och information

publicerad 1 juni 2023
- av NewsVoice
Tucker Carlson och Rachel Maddow. Foton: Fox News ochMSNBC, CC BY 3.0
Tucker Carlson och Rachel Maddow.

Nästan 90% av alla amerikaner följer offentliga personer för att läsa nyheter och komma åt relevant information. År 2022 rapporterades den högsta andelen av amerikaner som inte hade något förtroende alls för de etablerade nyhetsmedierna. Det var den högsta siffran under de 50 år som Gallup mätt förtroendet för media.

Rättelse: tidigare hade NewsVoice av misstag publicerat en bild med Rachel Marsden istället för Rachel Maddow.

En ny studie från Gallup och Knight Foundation visar att många amerikaner regelbundet och istället vänder sig till personer med offentliga plattformar för att få nyheter och information. Bland dessa personer finns kändisar, journalister, akademiska experter, programledare, influencers på nätet och företagsledare.

De två främsta anledningarna till att man följer dessa personer är deras personlighet och förtroendet allmänheten känner för dessa personer.

Forskare eller andra experter, politiker och journalister är bland de mest frekvent följda. 61% inhämtar en del av sina nyheter och aktuella händelser från offentliga personer. Tucker Carlson och Rachel Maddow är de mest populära personligheterna.

Översättning: NewsVoice. Källa: “Following Public Individuals for News in 7 Charts”


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Rättelse: tidigare hade NewsVoice av misstag publicerat en bild med Rachel Marsden istället för Rachel Maddow.

 • Problemet är att folk är för dåligt informerade om hur man informerar sig och inget säger att kändisar är några objektiva auktoriteter. De upprätthåller sin kändisstatus genom beroenden.
  Det som i verkligheten behövs är att folk inte låter sig hypnotiseras till att själva ha en beroendeställning till kändisar som har en beroendeställning till delar av makteliten och som inte kan avvika särskilt långt från överheten om de inte ska gå under.
  Det finns ett antal rationella auktoriteter som nu ‘släpps fram’ av USA.
  Tex Michael Yaedon , David Martin, Douglas MacGregor, Michael Hudson.
  Nämn gärna andra om ni anser att de borde nämnas i den översikten.
  De har bakgrund i Big Pharma, patent och annat IQ-aktigt, Militäreliten och Wall Street
  Det är anmärkningsvärt att de finns tillgängliga och når ut samtidigt som den politiska eliten är helt under isen.
  Men det visar, i mina ögon, att USA och det anglosaxiska broderskapet vill vara förberedda på dramatiska förändringar och vill hålla kvar oss i hypnosen så att de som nu ger gott intryck räddar kvar uppmärksamheten. Senare kan andra ta över deras publik och fortsätta ljuga och manipulera.

 • Märkligt? Inte alls då “gammelmedierna” numer aldrig belyser det som de allmänt kallar för, “konspirationsteorier”? De höll envist fast vid att “vaccinet” var verksamt emot C-19 och det trots bevisen visade motsatsen? De biter sig fast vid “klimatmålet” även om de saknar stöd för att CO2 skulle driva upp den globala temp.? De “fria medierna” växer sig starkare för var dag, medan de gamla (SVT, TV4, Bonnier, Schibsted) tappar trovärdighet. Det känns befriande att vi kan se/läsa annat än globalistsmörja!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *