Tonny Nordin från Knapptryckarrörelsen: Öppenhet behövs när vi talar om kontrollerad opposition

publicerad 19 juni 2023
Tonny Nordin (selfie). Foto: Monkey Business. Licens: Elements.envato.com
Tonny Nordin (selfie). Montage: NewsVoice

“Misstanken om att vissa alternativa plattformar ägnar sig åt kontrollerad opposition, och i själva verket går storfinansens ärenden är oundviklig.” Det skriver Tonny Nordin från Knapptryckarrörelsen. “Det ligger dessutom i djupa statens intressen att vi alla ska invaggas i en sådan misstänksamhet, eftersom det är ännu ett led i att splittra oss från att effektivt göra en gemensam sak.”

De svårigheter vi som småpartier hade att samverka med varandra under valförberedelserna, kan till en viss del förklaras genom detta.

Denna misstänksamhet ligger nog och pyr under ytan på många av oss. När vi blir besvikna över att vissa dissidenter inte lägger sitt fokus på det som vi anser vara det absolut viktigaste inom frihetskollektivet, kommer ofta småaktigt, missnöjda antydningar fram, om att ”de är nog köpta?”

Sanningen är att det är helt omöjligt att veta säkert. När vi fingranskar verkar det mesta vattentätt och trovärdigt, fastän vi febrilt letar efter blottor som kan avslöja dubbelspelet.

En bit av lösningen på detta problem är att vi alla, helt öppet och offentligt, bestämmer oss för att ordna speciella forum för diskutera detta, genom att vi bla yppar våra misstankar för varandra, samt skälen därtill.

Detta blir då till någon form av terapisamtal som, i bästa fall, leder till en mental klimatförändring och som är oss alla till godo. Sedan skall öppenheten i detta problem alltid finnas som en naturlig och ofta förekommande del av våra vardagliga samtal, när vi diskuterar varandras inställningar och åtaganden.

Text: Tonny Nordin, Knapptryckarrörelsen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Direktdemokrati är enda lösningen och inget annat!
  Märkligt nog ser alla ännu fler små skit partier som enda lösning för att förändra den nuvarande “odemokratiska parlamentariska systemet”

 • Tonny Nordins lösning på att navigera förbi misstankarna om “kontrollerad opposition” är att sätta sig ned och låta invektiven och anklagelserna hagla i något slags terapisyfte.

  Ett alterntivt tillvägagångssätt är att strunta i personligheter och fokusera på sakfrågor – d v s de konkreta förändringar som kommer att förändra situationen i riktning mot mer frihet åt individen.

  En viktigt aspekt på ökad frihet är mindre av beslut uppifrån – att devolvera beslutsfattande ned till så nära den/de person/personer besluten berör.

  I praktiken innebär detta att börja riva up och skrota existerande lagstiftning, avveckla antalet ministrar, avveckla antalet myndigheter, avveckla regionerna/länen. stärka kommunerna.

  Nordins egen plattform sägs vara “knapptryckarrörelsen” – med vilket vi gissar partiet knapptryckarna, som utropar sig själva till “folkets röst”.

  Problemet med knapptryckarna är att deras förslag på konkreta åtgärder drar åt precis motsatt håll och kommer att ytterligare reducera individens frihet – samtidigt som den privatlivets helgd våldtas ännu mer.

  Man kan också ha uppfattningen att mot bakgrund av konflikten mellan det av USA ledda Väst och resten av planeten, i Europa representerad av den Ryska Federationen, så är Nordins fråga lika angelägen som det var att putsa kandelabrarna på Titanic kvällen den 14 april 1912.

 • I Sverige är vi alla mer eller mindre kontrollerade.
  Oavsett vi vill det eller ej.
  Det finns alltid regler att följa

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *