Bok av Martin Armstrong: “Planen att ta över Ryssland”

publicerad 13 juni 2023
Martin Armstrong, 2022. Foto: eget verk
Martin Armstrong, 2022. Foto: eget verk

Den andra utgåvan av “The Plot to Seize Russia – The Untold History” finns nu att köpa i pocket och inbunden på Amazon och Barnes and Noble. E-boken kommer att finnas tillgänglig inom kort, skriver Martin Armstrong.

Ta hand om Ryssland”, sa Boris Jeltsin när han lämnade presidentposten i augusti 1999. Dessa ord var riktade till Rysslands nuvarande president, Vladimir Putin. Jeltsin valde just Putin som sin efterträdare för att förhindra ett övertagande av Ryssland.

Så vem var det Jeltsin varnade för?

Nyligen avklassificerade dokument från Clinto-nadministrationen bevisar att det fanns en komplott för att rigga det ryska valet 2000. Dessa aldrig tidigare visade dokument bekräftar många försök att genomföra en västvänlig politik med hjälp av den ryska oligarkin under ledning av Boris Berezovsky.

På den andra sidan fanns kommunisterna som ville ha en återgång till Sovjetunionens glansdagar. Som en av de största internationella hedgefondförvaltarna befann sig författaren Martin Armstrong mitt i det kanske största spionaget, eller försöket till ett regimskifte i Ryssland, i modern historia.

The Plot to Seize Russia drar undan slöjorna och avslöjar det mest extraordinära försöket att ta makten i modern historia, men med pennan snarare än arméer. Dessa hemligstämplade dokument avslöjar en komplott som har förändrat vårt sätt att se på relationerna mellan USA och Ryssland.

Törsten efter makt kommer sipprande genom varje rad i dessa dokument som förändrar vår uppfattning om verkligheten, ändrar historiens gång och nu hotar oss med tredje världskriget.

Text: Armstrong Economics


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • USA (England) såg sin chans till att lägga Ryssland under sig redan vid Sovjetunionens kollaps 1991? Ingen tillfälligheter att de forna bundsförvanterna i unionen snabbt blev Nato-medlemmar? Den drivande kraften bakom är som vanligt UK som eldar på sina västkollegor ifall “något går snett”. Kriget i Ukraina skulle vara inkörsporten till Ryssland och dess naturtillgångar. Ledsamt nog för Väst, så hade de byggt sina kalkyler på de ryska vapenresurser som var 1991 och i sin enfald trodde det var de samma som idag? Väst går otvetydigt emot sin undergång och får i framtiden spela andra fiolen.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *