Passa på att serva bilen i god tid innan semestern – Bilverkstäderna bokas upp

publicerad 3 juni 2023
Reparationer och service i bilverkstad.

Nu bokas snabbt bilverkstäderna upp av bilägare och ägare till husbilar, enligt verkstadsbranschen. Folk vill att allt med fordonet ska funka under semestern och resten av sommaren.

Ska man få en tid är det bråttom att boka redan nu, säger bilmekanikern Roland Johansson i Bromma som jobbar på en av norra Stockholms mest kända bilverkstäder:

När folk inser att det börjar bli ont om tid för att montera dragkrok, göra 2000-milaservice eller något annat, kommer alla på en gång och det blir snabbt köbildning på arbetena.

Reservdelsbrist kan förekomma eller reservdelar måste beställas i förväg. Därför är det viktigt att kommunicera innan besöket med den valda bilverkstaden om vad som behöver åtgärdas. Det kan vara särskilt viktigt för de som har tex en husbil eller en bilmodell som kräver det lilla extra, menar Roland.

Elbilar trivs allra bäst på sommaren, skriver Teknikens Värld i en inlaga i Expressen, men för höga temperaturer är inte bra. Den mest optimala temperaturen för ökad räckvidd är Medelhavstemperaturen 21,5 grader.

Är du säker på att din elbil inte kan överhettas och fatta eld om det blir en het sommar? Diskutera risker och åtgärder med din bilverkstad.

Extern skribent

Bildannons för Dieseltrim.se
Bildannons för Dieseltrim.se

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq