Schillerinstitutet: Sverige går in i en fascistisk ekonomi och krigsallianser med NATO och Ukraina

publicerad 2 juni 2023
- av NewsVoice
Ulf Sandmark, NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg och Antony J. Blinken, USA:s utrikesminister.
Ulf Sandmark, NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg och Antony J. Blinken, USA:s utrikesminister.

Schillerinstitutet analyserar löpande det dramatiska skiftet i världspolitiken där den globala majoriteten alltmer frigör sig från “Västvärldens anspråk på hegemoni och fortsättning på kolonialismen”. Mest dramatiskt och tydligt syns flykten från handel med dollar, skriver Ulf Sandmark på Facebook.

Ulf Sandmark som är ordförande på Schillerinstitutet och tidigare ordförande för Belt and Road Institute i Sverige, anser att den svenska ekonomiska politiken går in i en fascistisk fas med negativ tillväxt där privata ekonomiska (korporativa) intressen främjas på bekostnad av befolkningens välfärd och framtid.

“Svenska folket pressas med räntor och prishöjningar och reallönesänkningar. Bankerna och finansmarknaderna har tillåtits lägga en död hand över hela ekonomin. Hela bostadsbyggmarknaden har slagit tvärstopp”, skriver institutet.

“Statens låga skuldsättning och därmed investeringsutrymme reserveras för bankerna inför en kommande bankkris. 2,4 miljoner svenska bolånetagare är ytterligare en krockkudde för bankerna som får bestämma hu mycket ränta de behöver ta ut.”

“Riksbankens penningpumpning slår tillbaka när Riksbanken behöver rekapitaliseras från statens budget med 60 miljarder efter att Riksbankens obligationer sjunkit i värde på grund av räntehöjningarna.”

Regeringen ifrågasätter inte “denna bankdiktatur” med den bankdelning som skulle kunna skydda bankkunder och realekonomin från finanskrascher orsakade av bankernas hämningslösa derivatspekulation, skriver Sandmark på Schillerinstitutet.

“Regeringen har lagt en helt passiv budget utan de typiska stora infrastrukturinvesteringar som brukar göras vid ekonomiska kriser för att sätta fart på ekonomin. Utan ny infrastruktur blir det ingen höjning av produktiviteten och verklig bekämpning av inflationen.”

Tvärtom riskerar arbetslösheten öka och späda på inflationen, som ökar när ytterligare produktionskapacitet dras bort från real produktion genom både onödiga klimatinvesteringar och stor militär upprustning, “en klassisk fascistisk ekonomisk cocktail”, avslutar Sandmark.

Schillerinstitutet mycket kritiskt till NATO

Stödet till krigspolitiken tar nya steg bakom svenska folkets rygg där det nu visar sig att Sverige tar emot ukrainska soldater att öva i den stora NATO-övningen Aurora 23 med totalt 26.000 soldater, varav 3000 svenska, perioden 17 april till 11 maj.

Genom NATO-samarbetet dras Sverige in i en militär allians med en aktivt krigförande nation. Detta kommer ovanpå att Sverige allierar sig med den enda nation, USA, som militärt angripit Sverige på 200 år genom terrordådet mot Nord Stream på svenskt ekonomiskt territorium och mot delvis svenska energiförsörjningsintressen, skriver Sandmark.

Det är därför viktigt att stöda protesterna mot Aurora 23, mot svensk Natoanslutning och mot de oerhört provokativa och destabiliserande transporterna av Natokärnvapen på svenskt territorium, avslutar Sandmark.

Sammanställning: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Inget nytt här. Sverige är korporativistiskt sedan ett sekel, slutgiltigt konfirmerat 1938 med Saltsjöbadsavtalet, mellan LO och Arbetsgivarorganisationen. Det som hänt sedan dess är att det inte längre är inhemska storkapitalister som styr här, utan globalistiska oligarker.

 • Visst har Schillernstitutet rätt i sin analys om Natos syften. Nato är ingen fredsbevarande faktor, det är ett krigförande förbund. Sedan är en berättigad fråga – behöver vi en försvarsmakt? För Nato finns det bara en fiende – Ryssland. Anledningen till att vi har ett försvar är att skydda landet mot en invasion och Ryssland är inte intresserade av Sverige. Vem skyddade vårt land ifrån den kompakta invasion av muslimer som snart har trängt ut svenskarna från många städer? Skulle Nato ha skyddat vårt land ifrån den? Säg, Nej till Nato!

 • Och liksom vid WW2 hetsar Britterna fram krigen men förbereder sig inte för att själva delta med mycket trupp. Hellre sitta på stängslet och iaktta de blodbad de själva organiserar

  • Det ser väl ut som att Ukraina idag används på samma sätt som Polen en gång
   för att trigga igång andra världskriget? Krigshetsarna verkar ha dålig fantasi med
   sina återkommande metoder. Med upprepningen löper de ju allt större risk att
   bli avslöjade. Å andra sidan sk-r de väl i det — det kanske till och med är meningen
   på något sätt som är outgrundligt för oss dumskallar.

 • Syftet med Natoansökan var att Blinken vill åt den svenska armén att slåss för Nato, eftersom det blivit svårt att få amerikaner att ställa upp på alla Nato’ krig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *