Bitte Assarmos förslag på kulturelitens upprop mot koranskändning och humorfrihet

publicerad 24 juli 2023
En svensk flagga skändas i Iran, 2023.
En svensk flagga skändas i Iran, 2023.

Denna artikel är en opinionsbildande artikel skriven av en privatpeson. Artikeln publiceras inom ramen för den rådande press-, yttrande och humorfriheten i Sverige. NewsVoice som tidning står generellt inte bakom skändningar av böcker. Vi anser även att skändning av det svenska folket är fel. Vi bakom NewsVoice anser att alla kulturyttringar har en given plats och att alla och envar har rätt till sin egen tro.  / Redaktören


Kändisupprop mot koranskändning

Nu tar i stort sett alla viktiga och förnäma människor och organisationer avstånd från koranbränningar eller, som det kallas ännu oftare numera, koranskändning. Påven, de svenska storföretagen och så grötmyndige Jan Eliasson, som har pekat med hela handen och förklarat att detta är en ”provokatiooon”, som om provokationer vore oändligt mycket allvarligare än sådant som kvinnoförtryck, fängslande av oliktänkande och mord på homosexuella, men en en grupp har hittills varit tyst: kändiseliten.

Text: Bitte Assarmo. Opinionsartikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Var håller dessa enastående kloka och förnuftiga människor hus nu när de verkligen behövs?

Det är dags för ett kändisupprop mot koranskändningar och så här skulle det kunna formuleras:

”Vi som är verksamma inom Sveriges kulturliv är några av de som varje dag upprätthåller den demokratiska infrastruktur som står öppen för alla – det som gör Sverige till ett fantastiskt land, ett land där yttrandefriheten och respekten för den fria konsten står stark, men på senare tid har denna yttrandefrihet skakats av missbruk och respektlöshet.

Två personer har, inom loppet av ett års tid, skändat den heliga Koranen och därmed gjort sig skyldiga till att kränka miljoner människor i den fredliga muslimska världen. Detta kan vi inte stillatigande se på.

Vi har inte läst den heliga Koranen särskilt ingående men vi vet att islam är fredens religion och att den behöver ett särskilt skydd i svensk lagstiftning.

Som det är nu, i Tidöpartiernas Sverige, kan muslimer råka ut för hån och kritik som de blir ledsna av och när de blir ledsna har de inget annat val än att gå ut på gatorna och visa sin sorg genom att bränna bilar och attackera poliser.

Så långt har det alltså gått, att illvilliga koranskändare (som förmodligen är nazister, rasister och fascister) driver fredliga muslimer att begå våldsbrott!

Så här kan det inte få fortsätta! Det måste bli ett slut på skändningarna av den heliga Koranen och det måste bli ett slut på missbruket av yttrandefriheten!

Därför vill nu vi kulturarbetare att regeringen inför ett hädelseförbud i Sverige. Skona den heliga Koranen och de troende muslimerna från satir, kritik och hån.

Friheten att kritisera och driva med kristendomen och dess utövare samt den blåbruna högern räcker för att vi ska hålla oss flytande på både tiljorna, vita duken och i tv-underhållningen.

Det är inte bara vi kulturarbetare som känner så här utan även framstående journalister och ledarskribenter, politiker och företagare. Vi är alltså en himla många viktiga och högt stående människor som står enade tillsammans. Därför använder vi nu våra röster för att gemensamt säga:

Stå upp för islam, alla muslimers lika värde och den heliga Koranens okränkbarhet och våga stå upp mot yttrandefriheten! Kräv hädelselagar idag!”

Vem av våra oumbärliga kändisar kommer att ta initiativet till det här uppropet? Kjell ”Vad som helst men aldrig SD” Bergqvist, Henrik ”Pizza, Fanta & Netflix” Schyffert, Jonas ”moskéerna måste stå upp för hbtq” Gardell?

Det finns fler som kan tänkas gå i bräschen för ett bättre, mer islamanpassat Sverige, men det måste ske snabbt, så att det blir slut på svenskarnas brott mot mänskligheten.

Text: Bitte Assarmo


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq