Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Chase Bank stänger dr Mercolas och hans medarbetares bankkonton

publicerad 27 juli 2023
Dr Joseph Mercola. Foto: Mercola.com
Dr Joseph Mercola.

Den 13 juli 2023 informerade JP Morgan Chase Bank mig plötsligt om att de stänger alla mina företagskonton, både bank- och investeringskonton, tillsammans med min VD:s, min CFO:s och deras respektive makars och barns personliga konton.

Text: Dr Joseph Mercola. Översättning och sammanfattning: NewsVoice

Någon anledning till beslutet gavs inte, mer än att det förekommit “oväntad aktivitet” på ett ospecificerat konto. Det äldsta av dessa konton har varit aktivt i 18 år.

“Så här ser det nya sociala kreditsystemet ut och vad varje själ på planeten kan förvänta sig av de digitala centralbanksvalutor (CBDC) som håller på att lanseras. Gå emot dagens rådande narrativ och ditt finansiella liv kommer att raderas.”

Politiskt motiverade trakasserier

När allt är digitaliserat, kontanter utrotade och det sociala kreditsystemet helt integrerat och automatiserat, kan denna typ av vedergällningsåtgärd för “felaktigt tänkande” vara en dödsdom för vissa människor.

Min CFO, Amalia Legaspi, vars Chase-konton, inklusive ett gemensamt konto med hennes man, stängdes tillsammans med mina, kämpar nu med att ta reda på hur hon ska betala för sin mans sjukvård i Filippinerna. Han är sängliggande med demens och är helt beroende av hennes ekonomiska stöd, och hon får inte öppna ett nytt bankkonto i hans namn.

“Jag måste tillhandahålla all juridisk dokumentation, inklusive en notarized läkarförsäkran från Filippinerna för att bevisa att min man inte kan hantera sin ekonomi och begära att Federal sätter in pensionen direkt på mitt eget personliga konto”, säger Legaspi till Florida’s Voice.

Legaspis sons konto – som han använder för att betala collegekostnader – annullerades också. Min VD, Steven Rye, tror att hans och hans frus konton stängdes ner på grund av mina åsikter om Covid-19.

Steven Rye berättade för Florida’s Voice:

“Jag tror att de avbröt alla konton på grund av Dr. Mercolas (vår arbetsgivare) åsikter. Han har haft en motsägelsefull syn genom hela covidnarrativet och var medförfattare till den bästsäljande boken ‘Sanningen om Covid-19’, som avslöjade sannolikheten för att detta virus konstruerades i ett laboratorium som finansierades av NIH.”

I maj 2023 undertecknade Floridas guvernör Ron DeSantis lagstiftning som specifikt förbjuder finansinstitut att neka eller avbryta tjänster baserat på politiska eller religiösa övertygelser.

Tydligen böjer sig Chase Bank för någon annan “myndighet”, och kanske är deras vägran att ange en specifik anledning till avbokningen, “av juridiska skäl”, för att de vet att de agerar olagligt.

Generationsbestraffning för felaktigt tänkande

Förutom att Rye och hans fru stängde sina konton fick Rye också höra att hans små barn inte kommer att kunna öppna konton hos Chase Bank.

“Det är bara svårt att tro att din familj, din fru, dina barn inte kan ha ett bankkonto på grund av åsikter från din arbetsgivare och de har aldrig gjort något fel. Vi har alla helt rent mjöl i påsen”, säger Rye till Florida’s Voice.

I ett svar på röstbrevlådan berättade en representant för Chase Bank för Rye att anledningen till att hans personliga konton och hans frus konton stängts inte kunde avslöjas “av juridiska skäl”.

Han fick dock veta att han kunde skicka in papper för att få sina konton omprövade.

“Vi kommer att försöka eftersom du är en bra kund hos vår institution”, sa representanten.

Även om ett vanligt förslag är att bara gå till en liten bank är detta inte en idealisk lösning för många företag, eftersom små banker håller på att förstöras och inte kommer att få några räddningsaktioner. Även om en liten lokal bank är FDIC-försäkrad täcker det bara upp till 250.000 USD i totala insättningar på alla konton. Det beloppet skulle inte täcka en enda lön.

Som online-företag har du också krav på betalnings-gateways och handelskonton – och kryptovaluta har inte den infrastruktur eller allmänna acceptans som krävs för att stödja de flesta företag.

Mercola Market har mer än 150 anställda och tusentals leverantörer som odlar, bearbetar, tillverkar, distribuerar och sköter logistiken för vår verksamhet. Kommer bankerna att ge sig på alla våra anställda? Kommer de att börja stänga kontona för våra entreprenörer? Kommer de att ge sig på våra kunder?

Återigen, detta är det sociala kreditsystemet i aktion. Tänk bara hur lätt det kommer att bli att kontrollera människors uttryck och handlingar när all valuta är digital, centralt kontrollerad och obligatorisk.

En talesperson för Chase sade till The Epoch Times att “de flesta konton stängs för att bekämpa penningtvätt eller för att verifiera identiteten”.

Så de grovt förorenade intäkterna från Epsteins vidriga företag var tillräckligt bra för JP Morgan Chase, men insättningar från ett företag som säljer naturliga hälsoprodukter och ekologisk mat är i riskzonen för penningtvätt och är dåligt för affärerna.

Text: Dr Joseph Mercola, Mercola.com

Referenser


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq