Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Franska polisförbundet om upploppen: “Vi befinner oss i krig”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 juli 2023
- NewsVoice redaktion
Upploppen i Frankrike juni-juli 2023. Privat bild.
Upploppen i Frankrike juni-juli 2023. Privat bild.

Det franska polisförbundet UNSA gick ut med ett starkt pressmeddelande. Det skriver: “nu räcker det” och att “dessa vilda horder” måste stoppas. “Våra kollegor, liksom majoriteten av medborgarna, kan inte längre stå ut med dessa våldsamma minoriteters tyranni.”

“Tiden är inte inne för fackliga åtgärder, utan för kamp mot dessa “skadedjur”. Att ge upp, kapitulera och behaga dem genom att lägga ned vapnen är inte lösningen med tanke på hur allvarlig situationen är. Alla medel måste sättas in för att återställa rättsstatsprincipen så snabbt som möjligt.”

“I dag är polisen i strid eftersom vi befinner oss i krig. I morgon kommer vi att göra motstånd och regeringen måste bli medveten om det.”

Senaste dygnet har upploppen minskat i omfattning efter att polisen satt in hårdare metoder och protester mot våldet arrangerats.

Frankrike har haft 45.000 poliser, specialstyrkor och pansarfordon utplacerade för att begränsa sammandrabbningarna som har lett till att hundratals offentliga byggnader och butiker har skadats eller plundrats i städer som Paris, Marseille, Lyon och Strasbourg, skriver Time.

Text: NewsVoice

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq