Hans Vogel: Västvärldens kollaps är tydlig 2023

Ryssland tvingar USA och dess allierade att göra schackdrag som de inte hade planerat eller hade räknat med att göra först senare i spelet...

publicerad 9 juli 2023
Social oro och folkliga uppror (riots). Foto: Randy Colas. Licens: Unsplash.com
Social oro och folkliga uppror i Europa.

Det är inte längre en fråga om spekulationer huruvida ”väst” är i fritt fall eller inte. Det fria fallet är uppenbart och helt klart avsiktligt. The Great Covid Show, som presenteras av “the usual suspects” verkar ha skapat de rätta förutsättningarna för The Great Reset, den stora återställningen.

Text: Hans Vogels krönika “The Collapse of the West, Spring/Summer 2023″. Fritt översatt, underrubriker, viss redigering och fetningar av NewsVoice

Det fanns några komplikationer, eftersom en operation så stor och allomfattande som Great Covid Show var bortom de tekniska och intellektuella förmågorna hos de amerikanska neokonservativa och deras utländska kumpaner, inklusive WEF, WHO och EU.

Den ryska militära specialoperationen i Ukraina har komplicerat saken.

Precis som i ett schackspel tvingar Ryssland USA och dess vasaller att göra drag som de inte hade planerat eller hade räknat med att göra först senare i spelet.

Sådana drag är definitivt inte till deras fördel. Det är därför regeringar nu fattar så drastiska beslut på så många olika områden, och allt på samma gång.

Ett krig mot jordbrukarna

De hade planerat att drastiskt omorganisera jordbruket, efter bolsjevikernas exempel efter 1929, när de började vräka och utrota kulakerna. Istället för kollektivisering vill de nutida bolsjevikerna att jätteföretag ska dominera jordbruket.

Kärnan i dessa system är densamma: de små och mellanliggande jordbrukarna måste drivas bort antingen frivilligt eller med brutalt våld.

Till synes något tidigare än vad det ursprungliga manuset krävde har den nederländska regeringen startat ett krig mot bönder, vilket liksom i före detta Sovjetunionen kan leda till utbredd matbrist, om inte hungersnöd.

Övertagande av energisektorn

På samma hårda sätt, med ett lydigt Tyskland i spetsen, begår amerikanska klientstater i Europa för närvarande ekonomiskt självmord genom att skära av sin industri från tillförlitliga källor till överkomlig energi, vilket tvingar både producenter och allmänheten att förlita sig på vind- och solenergi.

Allt detta görs i den så kallade gröna agendans namn för att minska koldioxidutsläppen och kväveutsläppen. Samtidigt främjar de som tror på antropogena klimatförändringar miljöförstöring i en verkligt gigantisk skala varhelst litium och andra mineraler som behövs för tillverkning av elektriska batterier finns.

Liksom varje planka i plattformen för Great Reset-maffian hålls den officiella klimatförändringsberättelsen samman av de mest flagranta motsägelser.

De mest uppenbara motsägelserna förekommer i regeringarnas dagliga verksamhet, särskilt i EU. Liksom Nederländernas regering fattar de flesta av dessa rutinmässigt beslut som står i klar eller underförstådd strid med konstitutionen och annan lagstiftning.

Det amerikanska imperiet och AI

Trots de otaliga motsägelserna när det gäller själva politiken, den officiella politiska diskursen och de inneboende motsägelserna som ligger till grund för de flesta politiska beslut, är det ett mirakel att det amerikanska imperiet fortfarande lyckas hålla sig vid liv.

Kanske förklarar det också varför artificiell intelligens för närvarande rullas ut i hopp om att det kommer att bidra till att upprätthålla USA:s hegemoni. Det måste dock ifrågasättas om AI kommer att visa sig kunna fungera i en miljö där rättslig, språklig och lexikografisk förvirring och motsägelse har blivit normen.

Med politiker och statliga och företagsmedier i ”väst” som plikttroget hänvisar till ”vår demokrati”, ”västerländska värderingar” (som förmodas försvara mänskliga rättigheter), ”öppenhet” och ”rättsstatsprincipen”, medan de faktiskt gör och förespråkar allt som är diametralt motsatt, verkar det som om AI förr eller senare måste bryta ner.

När allt kommer omkring fungerar AI, som det elektroniska systemet som det är, på förutsättningen att ”0” är ”0” och att ”1” är ”1”. När ”0” också kan betyda ”1” och ”1” ibland är ”0”, är kollaps oundviklig. Hur kommer det att veta när ”demokrati” betyder ”styre genom folkmajoritetsbeslut” eller dess motsats, styre av en korrupt klick brottslingar, vilket är fallet i moderna ”demokratier?”

Dessutom, med tanke på den fanatiska beslutsamhet med vilken pålitliga energikällor överallt i ”väst” överges, just nu när allt som upprätthåller livet beror på elektronik, liknar hela systemet alltmer ett hus byggt på kvicksand.

Autobahn

Vart man än vänder blicken i Europa väntar kollapsen precis runt hörnet. Idag är körning på Tysklands en gång berömda autobahn en slags prövning. En gång i tiden kunde man njuta av utsikten över fantastiska och ibland spektakulära landskap medan man körde avslappnat på den släta ytan av oklanderligt underhållna motorvägar.

Med en total längd på mer än 13 000 kilometer har Tyskland det fjärde nätverket i världen, endast föregånget av Spanien, USA och Kina. Det finns 50 miljoner bilar i Tyskland, men nätverket används också intensivt av utländska lastbilschaufförer som levererar och hämtar varor, och på sommaren och vintern av miljontals utlänningar på väg till semestermål.

Autobahn-nätet används mycket intensivt, men underhållet har länge försummats och som ett resultat måste omfattande motorvägssträckor minskas för att möjliggöra väg- och broreparationer. Detta orsakar långa och tidskrävande trafikstockningar över hela landet från tidig morgon till sent på kvällen.

Lägg till det faktum att många förare kommer från icke-västerländska länder, där den kända tyska disciplinen och respekten för regler och förordningar inte lärs ut från tidig ålder, och det är uppenbart att körning på autobahn förbrukar orimligt mycket tid och energi.

Faktum är att det tyska motorvägssystemet verkar mycket nära bristningsgränsen.

När jag drog denna slutsats slog det mig att de tyska federala motorvägarna är en symbol för vad som händer över hela Europa: just de pelare som upprätthåller staten och samhället håller på att brytas ner.

Naturligtvis, för dem med ögon att se, har kollapsen redan satt in för en tid sedan, kanske två decennier, om inte tidigare.

Precis som de tre WTC-tornen som kollapsade den 9/11 börjar kollapsen tveksamt och accelererar sedan. Liksom i fallet med WTC-tornen planeras den omfattande förstörelsen som äger rum i ”väst” idag, men på ett antal områden hade kollapsen redan börjat långt tidigare i form av korruption.

Med korrupta människor som flyttar från ett område av strävan till ett annat, sprider korruptionen ännu snabbare och blir så småningom systemisk.

Akademisk forskning och utbildning

Till exempel kan akademisk korruption leda till plagiering och manipulation av forskningsdata. Fru Ursula von der Leyen, MD, den icke-valda presidenten för EuSSR, har aldrig kunnat skaka av sig lukten av akademiskt bedrägeri (begått när hon skrev sin avhandling) som omger henne.

Det kom inte som någon överraskning att få veta att hon har gjort hemliga affärer med Pfizerkoncernen för leverans av otestade vacciner och att tvinga dessa på en intet ont anande allmänhet under Great Covid Show. En gång korrupt, alltid korrupt, som man kan säga.

Samtidigt som bedrägerier i allt högre grad förstör värdet av akademisk forskning, är den akademiska utbildningen i sig också under attack.

Den nederländska utbildningsministern avser att minska meritkraven för nybörjare med hälften.

Det innebär att fler studenter kommer att få stanna kvar för att bli andraårsstuderande, med det förutsägbara slutresultatet att universitetsexamina kommer att devalveras ytterligare.

Korruption inom medicinområdet har blivit uppenbart under Great Covid Show, till den punkt där idag ingen kan lita på läkare.

För att uttrycka det enkelt är både familjeläkare och specialister i huvudsak läkemedelslangare i Big Pharmas tjänst. Det finns fortfarande några ärliga och anständiga läkare där ute, men dessa är svåra att hitta.

Liksom akademisk forskning, utbildning, politik och medicin är rättssystemet fullt av korruption och i fritt fall. Ta bara det senaste fallet mot professor Sucharit Bhakdi, som anklagades för att vara antisemit, på grundval av de tunnaste tänkbara bevisen.

Även om denna vältaliga och inflytelserika kritiker av den covidpolitik som den tyska regeringen påbjudit frikändes, har den allmänna åklagaren ändå beslutat att överklaga och gå vidare med att försöka sätta doktor Bhakdi bakom galler till varje pris.

Att en allmän åklagare går till väga på ett sådant sätt, i fullständigt förnekande av det faktum att det inte finns några bevis som stöder fallet, är mer än en parodi på rättvisa: det förvandlar rättvisan till ett dumt skämt.

Det är verkligen oroande att ingen höjer ett ögonbryn, vilket är en talande illustration av hur långt rättssystemet i Tyskland (och för den delen i resten av Europa) har korrumperats.

Regeringskritiker ska ha korrigerande vård, massmigration och styrning av partipolitiken

Men i statens ögon är det en synd att uttrycka tvivel eller oro över sådana frågor. Nyligen har den nederländska statliga spiontjänsten AIVD utfärdat en rapport om att cirka 100 000 nederländska medborgare misstror staten och regeringen, vilket påstås göra dem till ”konspirationsteoretiker”.

[I Sverige har FOI producerat en liknande rapport]

I allt högre grad och nästan öppet föreslås att sådana människor måste utsättas för psykiatrisk behandling. Varje förnuftig person skulle inte lita på regeringen mer än regeringen litar på honom, och utan tvekan är många människor trogna den principen, men tydligen ber regeringen i Nederländerna, som naturligtvis är ett ”demokratiskt” land, att skilja ut sig.

Det finns mer än tillräckligt med skäl för att misstro regeringen, inte bara i Nederländerna utan i alla EU-länder. Den tyska regeringen, dominerad av De gröna, har blivit USA:s krigförande, självdestruktiva knähund, inställd på att jaga ut industrin och förödmjuka, utarma och decimera infödda tyskar.

Den italienska regeringen, ledd av Giorgia Meloni, vald på grund av hennes högtidliga löften om att stoppa den illegala invandringen av grovt okvalificerade personer uppmuntrar nu aktivt dessa att komma till Italien.

Frankrikes president Emmanuel Macron, som ser ut och agerar som en homosexuell tonåring som gifte sig med sin lärarinna, har konsekvent genomfört politik för att förstöra den franska medelklassen.

Den nederländska regeringen har lett utarmningen av medelklassen, till den grad att 400 000 skolbarn idag lever under fattigdomsnivån och vars föräldrar inte kan betala för frukost och nya kläder.

Den tyska regeringen överväger allvarligt att förbjuda det konservativa partiet AfD (över 20% av väljarna). Detta kommer inte som någon överraskning i ett land som har en ärevördig tradition av att förbjuda partier som anses ovälkomna i sitt demokratiska system. Under många år förbjöds kommunistpartiet i Västtyskland.

I Nederländerna förväntar sig det konservativa partiet FvD att ett beslut kommer att förbjudas inom en snar framtid. Allt detta är i linje med Ukraina, som försvarar ”västerländska värderingar” mot de onda ryssarna: Zelensky har helt enkelt förbjudit elva partier. Länge leve demokratin!

Inte överraskande har en hel del ilska byggts upp bland befolkningen under en tid, med ilska i att öka varje gång regeringar utfärdar ett nytt dekret som ytterligare begränsar friheterna eller ökar priserna.

Inbördeskrig

Eftersom Frankrike alltid har varit en nation där medelklassen är stark och arbetarklassen militant, och där människor är redo att gå ut på gatorna för att uttrycka sin indignation och ilska, är det knappast förvånande att det under de senaste åren har sett massdemonstrationer av Gula västarna och människor som protesterar mot drastiska pensionsnedskärningar.

Efter att ha sett hur dessa fredliga demonstrationer brutalt och hänsynslöst slogs ned av polisen och diverse goon squads, har nu nordafrikaner och afrikaner från förorterna och förorterna valt en annan strategi. Eftersom åtminstone cirka 15 procent av Frankrikes 65 miljoner invånare är nordafrikanska (marockanska, algeriska, tunisiska) och de flesta av dessa bor i storstäderna: Paris, Lyon, Marseille, Lille, Toulouse, Bordeaux, nu när dessa stigit fram på scenen, ser det ganska allvarligt ut.

Vågen av urban krigföring i Frankrike innebär att kollapsen nu har gått in i en ny fas, den med organiserat och samordnat antistatligt våld med rasistiska undertoner.

Nordafrikanska muslimer och afrikaner ses delta i vad som ser ut som ett inbördeskrig mot statliga, kulturella och kommersiella mål och mot vita fransmän. Därför har det nuvarande våldsutbrottet inte bara förutsättningar för ett inbördeskrig, utan snarare för ett raskrig.

Oavsett vad som utlöste den nuvarande våldsvågen bör det också ses som en logisk följd av årtionden av fransk politik som påbjudits på uppdrag av den icke-valda EU-kommissionen.

Det som har hänt i Frankrike skulle lätt kunna ske i andra EU-länder i morgon, av den enkla anledningen att förhållandena på många platser liknar dem i Frankrike.

Många EU-medlemsstater, särskilt Tyskland, Sverige, Nederländerna och Belgien, har också muslimska minoriteter på 10-15%. Liksom många arbetarkvarter och förorter i Frankrike har delar av de svenska städerna Stockholm, Göteborg, Malmö länge varit otillgängliga för polisen.

Detsamma gäller för ett antal städer i Tyskland, inklusive Berlin och Ruhrområdet. Till och med mitt framför näsan på kommissarierna i Fjärde riket i Bryssel är hela stadsdelar i den staden no-go-områden.

Det har föreslagits att händelserna i Frankrike är en del av den ”stora återställningen” som sprids av WEF.

Egentligen är den Great Reset bara en annan term för mycket förstörelse, sjukdom, död, krig, elände och rädsla. Det verkar som om apokalypsens fyra ryttare har skickat sin förtrupp för att förbereda terrängen och de kommer snart att dyka upp.

I detta avseende bör det noteras att parollen build back better, så framträdande och så allestädes närvarande för bara några år sedan, helt har försvunnit från statlig propaganda överallt.

För att ”bygga tillbaka bättre” måste allt brytas ner först. Uppenbarligen är det inte vad härskarna i alla dessa ”demokratiska” stater i ”väst” har sagt till sina ”väljare”.

Men oroa dig inte, ”väst” består av ”värdebaserade” samhällen under ”rättsstatsprincipen”, där ”rättvisa” och ”mångfald” och ”mänskliga rättigheter” upprätthålls, där ”kol- och kväveutsläpp” begränsas och där ”falska nyheter” och ”desinformation” är förbjudet.

Text: Hans Vogels krönika “The Collapse of the West, Spring/Summer 2023″. Fritt översatt, underrubriker, viss redigering och fetningar av NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq