Kievs tvångsrekrytering av unga män eskalerar – Bryter sig in i hem och kidnappar

publicerad 6 juli 2023
- av Kristoffer Hell
Tvångsrekrytering av unga män i Ukraina, juli 2023. Privat bild.
Tvångsrekrytering av unga män i Ukraina, juli 2023.

I kölvattnet på Zelenskyregimens misslyckade offensiv mot Ryssland och påföljande personella förluster har Kiev övergått från att kidnappa människor på gatan, för att bli soldater, till att bryta sig in i hus och lägenheter i jakt på unga män.

Planen är att på en månad skaka fram ytterligare 70.000 till 90.000 bristfälligt utbildade soldater och skicka in dem till de förmodat ogenomträngliga ryska försvarslinjerna.

De ukrainska förlusterna har lett till en akut brist på begravningsplatser i landet.

Det är ryska Izvetsia som rapporterar att Ukraina inlett en ny våg av mobilisering. Poolen av rekryterbara män har utökats och militära kommissarier nu inte bara kan gripa män på gator och torg utan också bryta sig in i privata hus och lägenheter.

De nya påbudet implementeras olika hårt i olika landsändar och i regionen Ivano-Frankivsk kan män som behöver vård bara uppsöka sjukhus efter godkännande av militära kommissarier. Sjukhusen är också tvingade att rapportera alla män som kommit till sjukhuset de senaste 24 timmarna.

Enligt Kievs internationella institut för sociologi har 78% av de ukrainare som fortfarande är kvar i landet anhöriga som antingen dött eller skadats i kriget. Typfallet är att en person har fem skadade och tre döda anhöriga.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Chansen att överleva och ha det bättre än vid UA-fronten är att ge sig krigsfånge. Det har lönat sig för Vlad med inflöde av gratis vapen och stridsvagnar av senaste modell.

 • De europeer som intalar sig att de stöder Ukraina som ett led i försvaret av EUs värdegrund kan lära sig mer i det ämnet genom att ta del av vad dem som organiserar Ukraina i bakgrunden har för avsikter gentemot EU

  “..Yevhen Karas, ledaren för den ukrainska nynazistiska ungdomsorganisationen C14, bestämde sig för att tala från hjärtat vid någon högerkonferens. Nyckeln var att det europeiska stödet till Ukraina, vilket motsvarade stödet till den ukrainska högern, härrörde från insikten att ukrainska högerkrafter var erfarna och mycket motiverade i frågan om att döda ryssar, men att det också var det enda gemensamma intresse som någonsin kunde existera mellan de två.
  När väl ukrainska nationalister lyckades genomföra den slutliga lösningen på den ryska frågan, skulle Europa oundvikligen bli deras nästa mål och enligt Karas förstod alla detta. Av denna anledning var det ingen som gjorde eller borde se västvärlden som ett block som är vänligt mot den ukrainska nationella idén, trots vad den idealistiska allmänheten kanske tror, ​​utan snarare var förhållandet ett tillfälligt, villkorligt utbyte.”

  Posted by: Skiffer | Jul 3 2023 17:36 utc | 313
  https://www.moonofalabama.org/2023/07/ukraine-open-thread-2023-157.html

 • Nu får Ukraina äta upp den skit de själv skapade genom massförföljelserna av “azov-enheterna” 2014-2021, som dödade de som anklagades för ryss-vänner och tvingade 10 miljoner Ukrainare att fly landet. Sedan klagade Ukrainas överbefälhavare över att de som flydde var de bäst utbildade militärt och de bästa soldatämnena. Det gick så långt att det ansågs att armén saknade soldatmaterial. Dessa fördrivna kommer naturligtvis inte tillbaka nu under kriget.

  Frågan är nu hur de fördrivna kommer att ställa sig ifall Ryssland vinner kriget och vill börja bygga upp efterkrigslandet igen. D v s sannolikt kommer Ryssland att stycka upp Ukraina i mindre bitar. Sannolikheten att ryssarna vill ha militanta polsk-ättlingar resp ungersk-ätlingar i det nya landet är liten. Säkert kommer världen att få klaga över mer fördrivningar. Men kommer de som fördrevs av den föregående nazistregimen att komma tillbaks? Idag har dessa arv som väntar och är de inte bland minoritéter eller kärn-Ukrainare, så bli inte förvånade om de vänder tillbaka. Huvuddelen är dessutom unga med barn. På sikt lär skapandet av enhetliga etniskt sammansatta land skapa mer långtgående fred.

 • Den bisarre nazisten ska strida till den siste ukrainaren som USA gett order om.
  Den rysktalande befolkningen i Ukraina behandlas också stilenligt på samma sätt som hitlerfascisterna behandlade judar. Människorättsorganisationerna håller sig tysta på husses order.

 • Sverige nästa?
  Våra förtryckare vill ju att vi ska strida för NATO och Zelensky vill ha NATO soldater.

  • Tror inte Putin är så tänd på att ta ansvaret för alla fattigpensionärer och kriminella i Sverige. Skog och råvaror har de tillräckligt också för att skita fullständigt i Sverige som land och svenskar som folkgrupp kallas numera i öst för USA:s smutsiga sjuka hund!
   Putin är inte villig att förlora en enda ung rysk kille för hela Sverige tillsammans!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *