Turkiet ska godkänna NATO-Sverige – Svenska politiker och journalister är överlyckliga

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juli 2023
- NewsVoice redaktion
Mats Knutson lycklig över ett Sverige i NATO, 10 juli 2023. Foto från SVT.se

Svenska politiker, massmedier inklusive public service kan inte dölja sin lycka när det igår blev klart att Sverige ska godkännas av Turkiet som NATO-medlem. NewsVoice citerar från lyckoruset och undrar stilla om segern togs ut i förskott.

“Sverige släpps in i NATO och sätter punkt för 200 års alliansfrihet. Under en presskonferens med NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg meddelades att man kommit överens med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan om att ge Sverige ett Nato-ja.
–Det här är en historisk dag, säger Jens Stoltenberg.”
, SVT

“Äntligen tar Sverige klivet in i väst”Erik Helmerson, DN

“Jag är väldigt glad över att vi tre skakat hand, sade en lättad statsminister Ulf Kristersson. Det sade han timmen efter att de högsta ledarna för Sverige, Turkiet och Nato enats om ett gemensamt uttalande.”Mikael Holmströn, Ewa Stenberg, DN

“Jens Stoltenberg fixade ihop uppgörelsen genom att lova att NATO ska stärka kampen mot terrorism. Och Sverige lovar stötta Turkiet inom EU.”Pia Gripenberg, DN

“Jag [Ulf Kristersson] är en person som mer ägnar mig åt fakta än känslor men det känns bra. Det här har varit min målbild under en mycket, mycket lång tid. Alla har jobbat otroligt hårt för att det här ska infrias.”Petter J Larsson, Aftonbladet

“Äntligen! Turkiet har gått med på att ratificera Sveriges Nato-ansökan. Sverige hör hemma i den västliga försvarsalliansen och nu är vi på väg – hem.”Ledarredaktionen, Expressen

“Ett enat Europa. Ett säkrare Sverige. Ett svagare Ryssland. Måndagskvällens besked från generalsekreterare Stoltenberg har många innebörder.” – Ledarskribent: Matilda Molander, Dagens Industri

” Turkiet är redo att säga ja till Sverige i Nato – och den svenska delegationen har firat.
–Vi samlade hela gänget i ett konferensrum och tog en öl, säger statsminister Ulf Kristersson till Sveriges Radio P1.” – TT

Sammanställning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Och nu skall väl det vanliga scenariot spelas upp med någon false flag variant för att stänga Ryssland ute från Östersjön?

 • Alllt följer agendan,
  Sveas regering är bara nyttiga idioter åt wef,
  Finns ett talalesett inom eu, förhandla som en svensk.
  Dom jobbar inte för sina arbetsgivare nämligen sveas folk,
  Dom lyder globalisterna precis som ankungar följer sin mamma,
  Wef gnuggar sina äcklilga händer o garvar sej harmynt åt sveas regering,
  Allt går enligt planen.
  Sverige är som alltid bäst på att vara sämst

 • Det är något som inte stämmer. Vi har två stora kommunistiska stater, Kina och Ryssland. Det ena hatar vi och det andra älskar vi när det gäller handel med alla sorts varor. Hur kan det komma sig att den ena staten inte duger. Ingen av staterna respekterar de mänskliga rättigheterna, båda är repressiva, båda fängslar journalister, båda har ett rättssystem som staten styr i vart fall. Som sagt, det är något som inte stämmer med detta ojämlika behandlande av Ryssland.

 • Jag håller även fullständigt med om rubriken och har själv lagt märke till hur reportrarna på SR och SVT låter så väldigt uppåt när de rapporterar om att Erdogan “äntligen” har gått med på att Sverige ska få gå med i Nato. Blir ganska trött och förbannad på public service som ska vara neutrala – det är ett stort skämt när man som jag lyssnar på P1 varje dag.

 • Sossarnas Peter Hultqvist lovade 2021 att han som försvarsminister aldrig kommer att medverka i en ansökningsprocess om svenskt medlemsskap i Nato. Allt svängde snabbt och det hela känns som ett stor skämt. Allt har varit planerat sen långt tillbaka. Folket har inte fått en rimlig chans att ta ställning då alla är livrädda för “ryssen” och tror att vi kommer att vara säkra om vi går med i Nato. Svenska folket är mer intresserade av “Bonde söker fru” och vem som dansar bäst av C-kändisarna och vill inte bemöda sig om den verkliga världen och hur den styr och ställer på allas bekostnad. Om det fanns en verklig vilja till fred skulle fred kunna skipas. Om det fanns en verklig vilja till att utrota fattigdom och svält skulle det kunna ske, men då måste folk vakna och förstå hur världen styrs. Det kommer inte att ske innan “svensson” får sig en näsbränna och blir rädd på riktigt.

  • Ja precis, om EU var en fredsorganisation som man säger då hade man jobbat med att skapa fred. Nu gör man raka motsatsen. Skickar vapen och miljarder av våra skattepengar. till Ukraina.

   • I boken “1984” beskrivs Sanningsdepartementet och där är sanningen alltid omvänd per definition. Krig är fred, fred är krig.
    Man kan ju fråga sig om den boken är en profetia eller karma-ursäktande litania?

 • Äntligen. Nu hoppas man bara att alla Putinkramare skall inse att lille farfar inte har någon framtid. Putinregimen lever på lånad tid.

 • En sorgens dag men vad kan man förvänta sig av ett gäng korrupta skurkar som springer khazarmaffians ärende. Så nu kan vi se fram emot att svenska medborgare tvingas ut som kanonmat för terroristorganisationen nato.

 • Det har nog aldrig i Sveriges historia funnits en sån polarisering mellan en liten medveten minoritet som har följt altmedierna och dem som inte gjort det

 • Jag är chockat. Hur mycket fått alla svenska politiker betalt för att förrådda landets invånare? Ju kortare i växten är landets ledare, desto mer ond är han. I historien har funnits bl.a. Napoleon, Hitler, … nu även Ulf.

 • Sveriges NATO-ansökan är väl olaglig när den bygger på lögner och desinformation? På liknande sätt var det med vår EU-ansökan som genomfördes i strid med grundlagen.
  NATO är en terrororganisation som sprängde Nordstream. NATO är en krigsorganisation som styrs av amerikanska neocons. Dessa är psykopater och globalister som arbetar för världsherravälde och inte bara via NATO.

  Lägg ner NATO och sparka ut USA ur Europa. Vi bör i stället välja fredligt samarbete och handel med Ryssland, som till stor del ligger i Europa till skillnad från USA.

 • Nu är alla de ofta värdefulla, mödosamt nedplitade kommentarerna borttrollade, både ifrån före och under Disqus-tiden. Bokbränning brukar sådant kallas.

 • Tidernas mest patetiska och verklighetsfrånvända klubb för inbördes beundran. Helt och hållet ansvariga för allt som ska komma ur detta.

 • Men hur tar man bort? Hur redigerar man? Hur följer man flödet?
  Dax kanske för läsare som är it-experter att gå ihop och skapa världens finaste och modernaste och mest praktiska kommentarsfält!
  Vi behöver det! Inte minst för kampen mot övergrepp och tyranni!

 • Mycket bra att Disqus är borta!
  Världens värsta kommentarsfält-spion var det ju!!
  Det lät användarna tro att de är utloggade och spårade alla aktiviteter i minsta detalj och krävde för mig att köpa extra tjänst/tillägg från antivirus-appen för att få stopp på skiten!

 • Jipppiiii! Härligt va? Nu kan Sverige jävlas med resten av fredliga världen och så fort de protesterar hänvisa Sverige till store brorn USA och lilla brorn OTAN, nej jag menar NATO, nej NATO-OTAN, nej OTAN-NATO, eller hur viket är vilket det nu? Ett är krig-allians och det andra krig-försvar-krig allians. Båda har enbart angripit eller hjälpt andra att kriga. Eller vad det tvärtom nu?
  Vilken är vilken är oklart skitsamma!
  Men jippi nu är vi alla 007 med rätt att döda!

 • Off Topic? Det här är allmänt. Tackar redaktionen för förbättringar, plus ett förslag.

  NYA KOMMENTARFÄLTET

  Nya kommentarfältet ser bra ut. När man i listan “Senaste kommentarerna” klickar på något så landar man direkt i kommentaren. Så bra.

  Nu finns vid kommentaren också datum och tid, och inte hur gammal kommentaren är. Det är bra. Det går nu hänvisa till kommentaren genom att ge artikel, plus datum och tid att rulla ned till.

  FÖRSLAG, INGA TRÄD

  Jag föreslår en till reform, nämligen att sluta med TRÄD där kommentar följs av svar, som följs av svar, och så vidare. I en lång lista med kommentarer kan ett viktigt meningsutbyte bli kvar mitt i listan och missas av läsare. Det kan bli en plats för några få personer och inte för läsarna i allmänhet.

  Antag att jag bevakar en viktig artikel och vill läsa alla kommentarer. Har det kommit någon ny? Med nuvarande TRÄD måste jag varje dag gå igenom alltihop från början till slut. Listan “Senaste kommentarerna” räcker inte om jag har varit borta en dag.

  Lägg i stället alla kommentarer i tidsföljd. Då behövs bara att jag kollar de senaste kommentarerna och ser om någon är ny för mig.

  Hur svarar jag på något? Jag börjar med att i svaret hänvisa till namn, datum och tid.

  Här är en blogg som visar hur det fungerar:
  https://www.lindelof.nu/

 • Man behövde verkligen recensera inträdet i NATO! Finns det någon i propagandamedia som inte får betalt för att ljuga?

 • Trodde inte jag skulle behöva leva ett liv bland socialistiska mördare och KRIGSHETSARE. Framförallt livsfarligt för våra barn. Den socialistiska vulgärpropagandan kunde jag väl stå ut med under resten av mit LIV. Ett liv som FAKIR, det ni?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *