Martin Armstrong: De egentliga orsakerna bakom upploppen i Frankrike 2023

publicerad 3 juli 2023
Martin Armstrong, 2015. Foto: FXStreet
Martin Armstrong, 2015.

Det vi ser i Frankrike är mycket mer än bara en polisskjutning av en 17-årig yngling. New York Times rapporterar att under de påföljande åren efter flera fall av polismisshandel och dödsfall i häkten har lett till begränsade protester. Detta verkar [dock] vara kumulativt, men ekonomisk stagnation tär på Europa.

Medan den totala arbetslösheten i Frankrike ligger på cirka 7 procent, ligger ungdomsarbetslösheten i åldrarna 15-24 år kvar på över 20 procent. Detta är en direkt källa till oroligheterna. All civil oro har alltid sin grund i ekonomi. En enkel korrelation mellan den globala ekonomin och ekonomin [lokalt/regionalt] avslöjar källan.

Faran är att när de ekonomiska förhållandena i Europa förvärras med alla de galna regleringarna för klimatförändringar som minskar livsmedelsproduktionen och eliminerar arbetstillfällen, allt för en teori som drivs av WEF [World Econim Forum] för att skapa en ny värld av totalitär ordning, ser vi fientligheten öka inte bara internationellt utan också inhemskt och detta kan spridas som en smitta i hela EU.

Man kan inte förstöra försörjningen för så många människor utan att det får allvarliga konsekvenser. Det är delvis därför de också vill att det internationella kriget [Ukrainakriget] ska avleda uppmärksamheten bort från deras misslyckade klimatförändringsagenda.

Den senaste tidens händelser i Frankrike är en kuslig upprepning av ungdoms- och rasupploppen hösten 2005. Det var då två ungdomar med arabiskt ursprung blev elchockade när de försökte fly från den franska polisen.

Den här gången [2023] sköt två poliser en ung man med algeriskt ursprung när han försökte fly i en stulen bil. De bevis som dök upp visade att polismannen inte befann sig i någon fara. Det var detta som återigen utlöste upploppen.

Under de timmar som följde strömmade bokstavligen tiotusentals, främst unga män, många av dem minderåriga, ut och startade våldsamma upplopp i förorterna till franska städer.

Dessa upplopp uppstod från Nantes i norr till Marseille i söder. De satte eld på bilar och offentliga byggnader, bland annat skolor. De plundrar lokala butiker och hundratals människor har arresterats under processen.

Regeringen har rapporterat att 170 poliser har skadats. För många framstår detta återigen som rasistiskt eftersom upprorsmakarna denna gång är tredje och fjärde generationens ättlingar till invandrare.

Det har förekommit rapporter om att vissa ska ha använt skjutvapen för att trakassera lokalbefolkningen som mestadels bor i “sociala” bostäder [social housing].

Terroristattackerna 2013 på Bataclan Club i Paris och 2016 i Nice ledde till en betydande chock för det franska samhället. Följaktligen utlystes undantagstillstånd som sedan förlängdes. Det upphävdes slutligen 2017, men en ny lag som antogs samtidigt gjorde vissa av dess bestämmelser permanenta. Detta har lämnat ärr som vissa ser som rasistiska mot arabiska invandrare. I Frankrike har andelen personer som är födda utomlands legat stabilt på omkring 10 procent i flera år på grund av dessa terroristattacker.

När vi tittar på Europa är det intressant att Frankrike i absoluta tal fortfarande är mycket oattraktivt för fortsatt migration, men den sociala välfärden är mycket bättre jämfört med andra europeiska länder.

I Österrike har denna andel migranter ökat från 13 procent 2015 till över 20 procent idag. Vänner i Österrike klagar över att deras samhälle har förändrats för alltid.

Den massiva invandringsvågen 2015-2016 drabbade Tyskland, de skandinaviska länderna och Österrike främst på grund av deras välfärdssystem. Frankrike var vid den tidpunkten inte alls ett målland för denna massinvandring.

President Emmanuel Macron var tvungen att avbryta sin resa till det patetiska EU-toppmötet om migration.

Macron har skyllt på TikTok för upptrappningen av våldet, men intressant nog började Twitter undertrycka användarkonton i Frankrike som publicerade bilder och videor från upploppen förra fredagen. Twitter stängde även av konton med ursprung i andra länder än Frankrike för att de publicerat inlägg om upploppen.

På grund av fransk medielagstiftning undvek Twitter att begå ett brott.

Macron gör också föräldrarna till de upproriska minderåriga ansvariga. Under upploppen 2005 drog hans föregångare Nicolas Sarkozy in de sociala förmånerna för deras familjer som ett svar på det växande våldet. Det var för 15 år sedan.

Text: “The French Riots” av Martin Armstrong. Översättning, viss redigering och video: NewsVoiceSå här kan du stötta Newsvoice

  • Wikipedia ÄR kontrollerad. Felaktigheter och historierevisionerna är häpnadsväckande!
   https://youtu.be/KLaBILFVppU
   När det gäller 9/11 är det huvudsakliga frågan som fortfarande kvarstår.
   Vart tog 1,2 miljoner ton stål och betong vägen? Efter att dammen hade lagt sig kvarstod bråte som motsvarade att bygga en byggnad med 3 våningar av 2 torn på totalt 248 giantiska våningar!

 • Till er alla som ännu inte förstått, eller vill förstå, eller vägrar förstå, eller har något allvarligt fel så du inte kan förstå, eller är helt utan civilkurage och samhällsansvar och gör som alla andra, låtsas att inte förstå, eller är helt utan ”ryggrad”/mod att förstå!
  på Säpo, Foi, Msb, Dn, aftonbladet, hallå! Vakna nu!

 • Det är klart att folk blir tokiga när regeringar ständigt bryter mot grundlagar och mänskliga rättigheter, censurerar alla som talar sanning, tvångsvaccinera hela världen med ett biovapen kallad vaccin, hittar på klimatförändringar som inskränker människors frihet, bestrålar ihjäl oss med mikrovågor, förgiftar luften vi andas i, vattnet vi drycker och maten vi äter, tvångsövervakar oss överallt vi går och sedan anklagar oss för allt möjligt. Nej, jag tycker inte att man ska besinna sig.

  • Du har absolut rätt, men vi har demokrati och frihet, värda att försvaras till sista bloddroppe!
   Även om det försvaras via neo-nazister i Ukraina vi skickar vapen till.

   • Till Rena

    Din storm av kommentarer kräver ibland förklaringar. Som här senast:

    “… vi har demokrati och frihet, värda att försvaras till sista bloddroppe! Även om det försvaras via neo-nazister i Ukraina vi skickar vapen till.”

    Vad MENAR du? Försvaras demokrati och frihet av neo-nazister i Ukraina?

    Är det vad du menar, eller ingår kommentaren bara i upprepade ordsprut?

    • Kommentaren var till Laura och det förvånar mig inte att du inte vet nåt om neo-nazister i Ukraina eller min sarkastiska ton och svar till Laura. Till skillnad från dig vet hon exakt vad jag skrivit och sarkasmen i det jag skrivit.
     Mina kommentarer är informativa, delvis skämtsamma. Vad är syftet med dina kommentarer herren på stolen från FOI som inte förstår vad vi andra här skriver?

     • Jag kan tala om att jag trodde du inbillat dig att det finns något hedervärt i Ukrainas kamp.

     • Till Rena

      Kommentarer här läses av många, och du ska inte försöka smuggla in något urskuldande om nazisterna i Ukraina.

      FOI:S RAPPORT

      30 juni hade NewsVoice lagt ned ett enormt arbete på att bemöta rapporten från FOI. Det var en konkret och noggrann granskning, precis som en sådan bör vara. Det du skrev i en kommentar kunde inte uppfattas som något annat än kritik av granskningen:

      “Medan Ledarna inom Alternativ media skriver långa artiklar och beklagar situationen och vill tror samtalsterapi kan vända …”

      Och vidare:

      “Medan totalitarismens massmedia skapar massformation mot Altmedia, sitter Altmedias ledare och gnäller över personer som gjort rapporten.”

      Förklara dig!

      ALLVARLIGA TIDER BEHÖVER ALLVARLIG DISKUSSION

      Vi behöver inget som “det förvånar mig inte att du inte vet nåt om neo-nazister i Ukraina” eller “herren på stolen från FOI”. Du skadar kommentarfältet här.

      • 3 kommentarer i din Disqus historia, alla 3 till mig! Vilka är “vi” du syftar på här? hmm noggrant du läser alla mina kommentarer som du anser vara värdelösa! hmmmmm!

      • Till Rena

       JAG UPPREPAR

       30 juni hade NewsVoice lagt ned ett enormt arbete på att bemöta rapporten från FOI. Det var en konkret och noggrann granskning, precis som en sådan bör vara. Det du skrev i en kommentar kunde inte uppfattas som något annat än kritik av granskningen:

       “Medan Ledarna inom Alternativ media skriver långa artiklar och beklagar situationen och vill tror samtalsterapi kan vända …”

       Och vidare:

       “Medan totalitarismens massmedia skapar massformation mot Altmedia, sitter Altmedias ledare och gnäller över personer som gjort rapporten.”

       Förklara dig!

 • Frankrike har den fjärde största guldreserven, 2 436 ton utan en enda guldgruva i Frankrike.
  Mali, som ockuperades av Frankrike, har inga guldreserver i sina banker, trots att landet har 860 guldgruvor och producerar 50 ton per år.

  Hur fick Frankrike tag på allt detta guld?

  Det är skam att betrakta Frankrike som en demokratisk stat överhuvudtaget när Frankrike fortfarande bedriver kolonialism i Afrikanska länder, skapar kaos i länderna och därmed har även största ansvaret i flyktingströmmarna mot Europa.
  Fransmännen är fortfarande i en djupt masspsykos, flertal sådana!

 • Anglosaxerna tillåts säga en del sanningar och får direkt gehör hos er som följer altmedierna men en brännande fråga gäller förlängt liv genom nutrienter och andra bromsmediciner mot naturligt åldrande. Genom att beskriva vad som sker i Europa och ge sken av att vara på vår sida vinner de tid och kan själva erhålla de mediciner som nu undanhålls allmänheten. Helt avsiktligt. De flesta eller alla nuvarande dramatiska händelser och företeelser har oftast en koppling till denna fråga.
  Klimatet värms av CO2. Skeptikerna har således fel trots sitt larmande som är jämförbart med eliternas larmande men uppvärmningen går ganska sakta så det är inte orsaken till alla åtgärder som samstämmigt leder till depopulation.
  En del av eliterna som är initierade inser att de själva genom att fördröja åldrandet potentiellt kan få evigt liv med AI när den hunnit utvecklas mer. Och med mediciner även rentav kanske kan reversera åldrandet av den vanliga kroppen. Därför har de bråttom att bädda för sig själva och i linje med malthusianismen visar de ansvar genom att röja undan de övriga.
  Kina och Ryssland som iaf hittills inte ställer upp på depopulationsagendan är ett hinder för den anglosaxiskt dominerade elit som är drivande.

  • Det är inte ens fastställt med säkerhet att klimatet värms av CO2 och att räkna det som orsak till uppvärmningen vi har haft stöds inte av tillgänglig data.

   • Empiriskt verkar det stämma både i närtid och när det var mkt mer CO2 för väldigt länge sen. Jag har sett skeptikernas invändningar och dom har motbevisats av dem som är insatta men skeptikerna ignorerar det.

  • Vilket jävla dravel ! Co2 är livets gas. Allt du hör, hör du bara från en sida. Den andra sidan hör du aldrig därför att MSM ägs av de som vill äga världen och dig.

   • Jag lyssnar inte på msm för att lära mig om fysuk utan jag studerar ekvationerna direkt. Du och de andra skeptikerna kan inte fysiken. Jag ser inte ner på er för det men jag är kritisk mot er för att ni överhuvudtaget inte lär er av era misstag utan bara fortsätter upprepa felaktigheter som redan motbevisats 100 gånger av de initierade.
    Det är ni som bara hör ena sidan och den andra sidan som ni borde ta del av är inte msm utan tex skeptical science eller varför inte Maths Nilsson.
    Däremot håller jag med skeptiker om att den förda politiken är irrationell och det borde snarast bli energitekniskt kunniga som kan räkna på konsekvenser som tog över rådgivningen av den politiska sektorn
    Och jag anser inte att det råder en omedelbar klimatkris. Även om tex Maths Nilsson skulle hävda det vilket jag inte vet säkert.
    Men han vet vad klimatvetenskapen kommit fram till och har redovisat hur skeptikerna gång på gång har fel.
    Så oavsett vad han och andra anser behöver göras så är han en bra källa för skeptiker att bättre fatta vad klimatvetenskapen kommit fram till.

  • det ligger nåt i vad han säger men jag håller inte med vad han säger alls, när det gäller Nato:s reaktion ifall det händer!
   Verket är byggt och ligger just nu på rysk mark.

  • Upploppen i Frankrike är iscensatta av Armstrongs överhet.
   Kanske därför att Macron (efter Airbus-kontrakt) yttrade sig mindre inställsamt mot USA.
   Anglosaxerna tillåter en del sanningar men döljer att det är deras sida som orsakar alltsammans. Frankrikes befolkning har fortfarande inte fått höra sanningen ens om vad som hände på 1700-talet genom anglosaxernas intriger.

   • Den där arrogansen blir en sorts psykologisk krigföring. Att folk förvägras att veta vad som egentligen berör dem i allra högsta grad är så förlamande för en demokrati. Och är du bara tillräckligt girig och sociopatiskt lagd, så kanske du får vara med och spela bland de riktigt degenererade grabbarna.

   • Det här med Anglosaxer… De som själva är Anglosaxer är ju faktiskt implikerade i Judisk internationell brottslighet. Det är egentligen ännu mer missvisande än det du söker undvika, att anklaga någon som är så berömd för att vara offer för “antisemitism”. Dessutom missar du den solklara Judiska attacken på våra länder.

    • Problemet är att du liksom många andra inte känner till att zionismen skapades av anglosaxerna tillsammans med Israelprojektet för att kontrollera hovjudarna så att dom aldrig skulle kunna agera på egen hand utan hela tiden måste vara lojala och beroende av anglosaxerna. Det är för anglosaxerna fördelaktigt att ge Israel stöd så att de kan fortsätta att göra sig omöjliga och hatade i anglosaxernas intresse. De neokonservativas mentorer ingick i det angloamerikanska elitsällskapet som skolades i Oxford och som har legat bakom kommunism zionism nazism fascism – alla radikala ideologier och sekter. Attacken på våra länder är det anglosaxiska imperiets attack genom ombud. Det är viktigt för anglosaxerna att vi ser upp till dom och hatar ombuden. Hade anglosaxerna velat hjälpa judarna hade det varit lätt ordnat. De hade kunnat uppmuntra till fred och handel där Israel etablerades redan på 1800-talet. Men det är det sista anglosaxiska imperiet önskar. Tyskland hade varit en utmärkt fredlig handelspartner till hovjudarna om anglosaxerna hade velat men i stället dödshotades hovjudarna (och antagligen implicit alla världens finansmän) och anglosaxerna byggde upp nazismen genom infiltration i Tyskland under 100 år. Jag skulle kunna hålla på längre men det får räcka så.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *