Alex Newman: Koldioxidhotet är bara ett vapen i en global omställningspolitik

publicerad 12 augusti 2023
Alex Newman. Pressfoto: libertysentinel.org
Alex Newman

Den prisbelönta undersökande journalisten Alex Newman säger att det nya narrativet om en så kallad “mänskligt orsakad global kokning” (global boiling) bara är en förevändning för totalitära globalister att kontrollera varje aspekt av ditt liv, under skenet av att de ska “rädda planeten”.

Epoch Times undersöker varför jordbrukare runt om i världen tvingas stänga ner sina verksamheter och hur denna offensiv är kopplad till klimatpolitiken som pekar ut koldioxid som ett påstått hot mot planeten.

Journalisten Alex Newman säger att han intervjuat 100-tals forskare inklusive många som arbetar för myndigheter. Svaren han får är chockerande för många, men självklara för andra: det existerar inget koldioxidhot mot planeten, säger forskarna till honom.

Det handlar istället om en omställningspolitik där ett påhittat koldioxidhot används för att kollektivt skrämma människor i en eftersträvad riktning.

Alex Newman:

“Föreställningen att koldioxid är en förorening är helt befängd. Tanken att det kommer att förstöra planeten eller ändra jordens temperatur är helt löjlig, men ur ett totalitärt perspektiv, om du kan övertyga människor om att koldioxid är en förorening, finns det ingen mänsklig aktivitet som inte resulterar i koldioxidutsläpp, inklusive att leva, inklusive att dö, att slå på en strömbrytare.”

“Varje enskild aspekt av ditt liv, om vi underkastar oss idén att koldioxid är en förorening, hamnar då under tillsyn av de människor som påstår sig rädda oss från föroreningar.”

Se hela filmen “The Global War on Farmers, and Push to ‘Eat the Bugs’” på Epoch Times.

Sammanställning: NewsVoice

RelateratSå här kan du stötta Newsvoice

 • Medias taktik är att läsarna ska fokusera på annat än makten. Läsarna ska inte få följa aktivisterna som tar makten i maktens korridorer. Läsarna ska inte få följa mobbningen av feltänkare i skola, arbete eller fritid. Läsarna ska inte få följa när barn till felsägare förföljs på sina skolor eller fritidssysselsättningar.
  Makten kapas i alla led i samhället och nyhetsmedia var en av de första institutionerna som kapades. Medias rapportering skapar medborgarnas medvetande, det medborgarna inte vet mår de inte illa av.
  Alla politiker har spöken i garderoben och media har noggrant kartlagt dem. Om en politiker behöver flytta på sig i fråga om ide så kan det i sista fall ske med hot om publicering av spöke i garderoben.

 • Alla dessa klimatförnekare som skriver på denna länk, tycks vara rörande överens om en sak. Co2 är inget problem för klimatet.
  Detta påstår de utan några bevis.
  Enfaldig argumentation, baserad på ingenting.

  • – Du själv då, Bernt Blomgren!

   Vad kommer du med för bevis? Och det enda du framför som “argument” är det sedvanliga upprabblandet om “klimatförnekare”?

   – Vem här har någonsin här förnekat att det finns ett klimat?!

   Du slänger dig enbart med ett nedsättande ord – och i din enfald är du väl ingen annat än en som konverterats till att bli en sanningsförnekare.

   Här har du fakta från IPCC:s nye ordförande, som själv tar starkt avstånd från klimatalarmism och domedagsprofetior, men även det rinnar kanske av dig som vatten på en gås?
   https://samnytt.se/tyst-i-media-nar-fns-klimatpanel-avvisar-alarmism-om-jordens-undergang/

   • Ja Hans, det är en av många nyheter som får mig att se mer positivt på framtiden. Högsta hönset i klimatpanelen läxar upp klimathysterikerna, stort.

    • Ja, verkligen enormt hoppingivande! Och en fantastisk upprättelse för riksdagsledamoten Elsa Widding, som ju förtalats och hånats i massmedia och motarbetats på alla tänkbara sätt i Riksdagen, av individer som ju hela tiden hänvisat till den tidigare IPCC-ledningens så upphaussade skrämselagenda om klimatet.

     Alla dessa aktörer borde be Elsa Widding så mycket om ursäkt för sina trakasserier mot henne när hon modigt stod upp för sanningen och talade klarspråk!

   • Hans, stalltips! Bränn inte din dyrbara tid och energi på en och annan knäppgök, utan lägg den på utbildning av de bedragna.
    Bättre att undervisa hundra än att tjabba med en.

    • Åke,
     Visst går det en hel del tid att skriva och bifoga länkar och sådant men det är priset för oss vakna att betala om vi vill bidra till att fler och fler vaknar till.

     Det bästa och effektivaste vi kan göra är att förse de andra med korrekt information och argumentation och få de själva att ifrågasätta narrativet och bli en av oss.

     Fanatiker däremot ska vi lära oss att känna igen och undvika i alla lägen! Inklusive fanatiker bland de vakna!
     mvh

 • Koldioxid är en förorening? Märkligt att levande varelser/arter, som andats ut denna gas, har överlevt i årmiljoner.
  Visste inte att vi var så tåliga!

 • Av vilken anledning börjar “jorden medeltemperatur i grafer” med ett minus värde?
  Alltid med ett negativt/minus värde mellan -0,25 och -0,40 grader beroende på vilket år efter industriella revolutionen man utgår ifrån.

  Varför inte börja från noll?

  Är det för att då man ska börja räkna uppvärmningen från 1920 och verkliga uppvärmningen blir mellan 0,7 och 0,9 och hamnar under 1 grad?

  Finns det nån som vet den vetenskapliga förklarningen eller snarare bortförklaringen?

 • Klimatet och CO2 är en del i försöken at skapa enighet på denna planet. Men det vill dess invånare och makthavare inte veta av. En process bortom de flestas förståelse har just nu sin gång och ett perspektiv långt bortom vad de flesta skulle ens kunna drömma om.
  Din chans till en bra framtid vilar i dina händer. Gör ditt val och ta följderna.
  TRO har aldrig gjort nåt bra, bara vetskap.

 • När ska alla förstå att det finns inget klimathot, det finns enbart en miljöförstörning. Klimathotet betyder att alla får vara med och betala, miljöförstöring betyder att dom företag som förstör miljön ska betala. Enkelt val av globalisterna som äger media.

 • Skeptikerna försöker indoktrinera folk att det inte kan vara en långsam verklig uppvärmning orsakad av civilisationen och att det samtidigt används som en förevändning för globalistisk agenda. Det sistnämnda är vi ju många som håller med om.

  Återigen bekräftelse på en sekt att dess medlemmar gör enögda tolkningar.

  • Menar du isf att det är en långsam verklig uppvärmning orsakad av civilisationen, och om så vad exakt grundar du det på?

   • Civilisationen ändrar den sen urminnes tider existerande balansen.
    Här ser du den strålningsfysik som förklarar med allmänt accepterad formalism hur CO2 och andra gaser värmer
    https://www.researchgate.net/profile/Hermann-Harde/publication/315472044_Radiation_Transfer_Calculations_and_Assessment_of_Global_Warming_by_CO_2/links/58d1340892851ce355c0220d/Radiation-Transfer-Calculations-and-Assessment-of-Global-Warming-by-CO-2.pdf

    Jag fattar att du kanske inte har lust att sätta dig in i det om du inte råkar vara fysiker men den som har intresse kan konstatera att det inte beror av några osäkra antaganden.

    Det är fysiksamband som sen länge är grundligt granskade i samband med andra tillämpningar än klimatforskning

    Slutsatsen är att tillförd CO2 höjer temperaturen
    I den slutledningen ligger att man vet hur atmosfärens temperaturgradient varierar med höjden. Det är helt avgörande att den gradienten är negativ i troposfären. Vore det ingen negativ gradient där skulle det inte bli någon uppvärmning

    Den temperaturgradienten är ju ett empiriskt faktum som även kan beräknas teoretiskt genom att man använder konvektionsberäkningar i och med att den nedre delen av atmosfären har konvektiv värmeöverföring.

    Jag anser att man egentligen skulle peka mer på den omständigheten för tvivlare. Växthuseffekt säger inte allt.

    • Enligt Henrys lag är så släpper haven CO2 när det blr varmare och binder CO2 när det blir kallare, så kausaliteten är det omvända, dvs vi har fått en ökning i CO2 i atmosfären pga av ökande solaktivitet mm. Man kan se detta tydligt om man studerar ex Al Gores grafer som han raljerade med, dvs förändringen av CO2 koncentrationen kommer alltid efter förändringen i klimatet.

     • Tror du att klimatforskningen inte känner till såna basala samband för havets bindning och lössläppande av CO2?
      Givetvis gör dom det och har ständigt besvarat din typ av missvisande påståenden med att det handlar om olika tidsskalor så att en liten initial påverkan inte syns lika lätt som den sekundära verkan av den.
      Men det hade du och många andra skeptiker lätt kunnat informera er om om ni överhuvudtaget vore intresserade.
      Det är den bristen som har fått mig att till sist påstå att många av skeptikerna ger intryck av att utgöra en sekt som tror nånting som de inte vill ifrågasätta genom att lyssna på vad specialisterna har att tillfoga.

 • Det är lite kul att Svante Arrhenius, urfadern till teorin om koldioxidhotet, även är urfader till Agnes Wold och släkt med Greta Thunberg.

  Här skriver Svante Thunberg, Gretas pappa, på Twitter att han fått namnet Svante efter sin släkting Svante Arrhenius:
  https://twitter.com/Svante_Thunberg/status/1172631266002423808?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1172631266002423808%7Ctwgr%5E2b6c015d8017f24284e9abdf901026671babb403%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fkallkritikbyran.se%2Fnej-rasbiologin-borjade-inte-i-sverige%2F

 • MSMs självgoda idisslande av fabricerad klimatfotskning hittar sin perfekta opposition hos den genuint ointresserade buggymannen,SD-aren som med lätthet uppmålas som “faktaresistent”. Att det kan förhålla sig tvärtom har man aldrig ens funderat över.Men ja,så illa är det: Ingen global uppvärmning relaterad till vårt levnadssätt. Ingen pandemi utan nyspråk. [text raderad, off topic]

  Alla måste äta upp dessa enkla sanningar förr eller senare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *