Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Reese Report: Bränderna på Maui och stölden av helig mark på Hawaii

publicerad 15 augusti 2023
Greg Reese, pressfoto
Greg Reese, pressfoto, omarbetat av NewsVoice

De som överlevde branden på Maui berättar att de inte fick någon varning och att lågorna slog upp så snabbt att det var svårt att fly. Allt stod plötsligt i lågor och många tog sin tillflykt till havet i timmar medan deras hem brann ner till grunden och till samma pulverformiga aska som vi har sett under de senaste åren.

Text och video: Greg Reese, Reese Report på Substack. Översättning: NewsVoice

Hittills uppskattas nästan tusen människor ha dött. Lokalbefolkningen är orolig för att detta inkluderar hundratals barn som var hemma på grund av att skolan ställdes in den dagen.

Flera personer rapporterar att regeringen inte bara gör lite för att hjälpa till, utan att de blockerar lokala insatser för att göra det och inte tillåter lokala donationer. Och blockerar livräddande medicin eftersom den inte är federalt godkänd.

Invånarna på Maui får klara sig själva nu. Och bortsett från den federala regeringens byråkratiska misslyckande har de goda skäl att vara misstänksamma. Precis som det vi såg för fem år sedan i Paradise i Kalifornien var det inget normalt med de här bränderna. Redan efter en dag var det som om en bomb hade exploderat.

Lokala invånare har rapporterat om starka ljusblixtar. En av dem fångades av en övervakningskamera och verkar ha varit startskottet för branden i Olinda.

Många säger att det var riktade energivapen. Vi vet att de flesta större regeringar redan har dem. Och under bränderna i Kalifornien har väderkartor på nätet registrerat vad som ser ut som en laser från ovan som träffar ett område precis innan det börjar brinna.

I sin forskning upptäckte Denis Mills att den brännbara aluminium- och bariumnanodusten från chemtrails med största sannolikhet ligger bakom de våldsamma så kallade superbränderna i dag. Dagen innan bränderna på Maui bröt ut rapporterade lokalbefolkningen om ett tungt moln från chemtrails som de aldrig hade sett förut.

Det är också intressant att notera att Mauis polischef var insatsledare för masskjutningen i Las Vegas 2017.

Lahaina anses vara en historisk och helig plats. Det var huvudstad i kungariket Hawaii innan det intogs av USA. Sedan dess har det bebotts av infödda hawaiianer som är starkt emot de utomstående från fastlandet som har köpt upp mark utan respekt för den lokala kulturen.

Inte bara BlackRock och Vanguard, utan miljardärer som Mark Zuckerberg som äger mer mark på Kauai än vad Kauais regering äger och Oprah Winfrey som har köpt över tusen hektar mark på Hawaii. Inklusive en ny 870 hektar i Maui som hon köpte i våras.

År 2018 bröt Paradise-bränderna ut exakt där FN har planer på att på något sätt göra off-limits för människor. Och samma år publicerades en rapport om förebyggande av skogsbränder som fokuserade på exakt samma områden i Maui där bränderna just bröt ut.

Guvernör Josh Green har satt World Economic Forums Great Reset-agenda framför Hawaiis intressen. Bara några veckor före branden presenterade han en nödproklamation om bostäder som eliminerar kommissionen för markanvändning.

Tillåter regeringen mer spelrum att bygga som de tycker passar. Som att bygga 15-minuters smarta städer som drivs av artificiell intelligens. Precis som de har planerat i flera år.

Text och video: Greg Reese (finns även på Rumble)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq