Ron Paul: Medan Maui brinner kräver Biden ytterligare 24 miljarder dollar till Ukraina

publicerad 15 augusti 2023
Ron Paul. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0
Republikanen Ron Paul

Jag är inget stort fan av den federala regeringens katastrofhjälp. Alltför ofta når pengarna aldrig fram till dem som behöver dem mest. Allt för ofta är Washingtons arméer av “experter” på katastrofer mer intresserade av att knuffa runt människor än att hjälpa dem.

Ändå är det svårt att titta på de senaste bilderna av förödelsen i Maui och sedan höra president Joe Biden säga till kongressen att han behöver ytterligare 24 miljarder dollar till Ukraina.

Hur kan denna regering fortsätta att motivera tiotals miljarder dollar för detta förlorade krig som inte ligger i vårt intresse, medan resten av Förenta staterna faller sönder?

Bidens nya begäran om 24 miljarder dollar kommer ovanpå de 120 miljarder dollar som redan har spenderats för att utkämpa USA:s krig mot Ryssland i Ukraina. Heritage Foundations budgetexpert Richard Stern har räknat på det och kommit fram till att Bidens utgifter för kriget i Ukraina hittills kommer att kosta varje amerikanskt hushåll 900 dollar.

Hur många amerikaner skulle hellre vilja ha dessa 900 dollar tillbaka i fickan än i fickorna på Lockheed-Martin, Raytheon och Ukrainas oligarker?

Nya undersökningar har visat att en majoritet av amerikanerna inte skulle ha råd att täcka en plötslig nödsituation på 1000 dollar. Kommer amerikanerna att inse att anledningen till att de inte kan få fram 1000 dollar till en nödsituation är att de neokonservativa redan har skickat dem till Ukraina?

Ukraina har länge varit känt som ett av de mest korrupta länderna på jorden och för inte så länge sedan skrev den undersökande journalisten Seymore Hersh att Ukrainas president Vladimir Zelensky har förskingrat minst 400 miljoner dollar i bistånd från det amerikanska folket.

Korruptionsskandalerna fortsätter att dugga tätt i Ukraina.

Så sent som i förra veckan avskedade Zelensky cheferna för alla lokala värnpliktsråd på grund av korruption. Vissa pressrapporter antyder att försäljningen av lyxbilar i Ukraina har slagit alla tidigare rekord. Jag undrar varför.

Det är inte konstigt att den allmänna opinionen i USA vänder sig mot ytterligare inblandning i kriget. Nyligen visade CNN att bland alla amerikaner är mer än 55 procent emot fortsatt stöd till Ukraina. Bland republikanerna är det tre av fyra som motsätter sig mer stöd till Ukraina.

Det är därför vi äntligen börjar se fler republikanska ledamöter som uttrycker oro. Jag skulle vilja tro att de har insett att en aggressiv och interventionistisk utrikespolitik inte ligger i USA:s intresse, men troligen är de oroliga för att förlora valet. Oavsett deras motiv bör denna vändning välkomnas.

Ändå fortsätter Bidenadministrationen att stödja Ukraina, trots att de amerikanska massmedierna i allt högre grad påpekar det uppenbara: Ukraina vinner inte och kan inte vinna, och att fortsätta att hälla pengar i en förlorande sak kommer bara att leda till konkurs hemma och fler döda ukrainare utomlands.

Förra veckan publicerade Newsweek en artikel med frågan: “Does Ukraine Have Kompromat on Joe Biden?” I artikeln undrar Max Abrahms, professor vid Northeastern University, om Bidens fortsatta stöd för Ukraina kan vara relaterat till komprometterande information i Kiev om Biden-familjens många skumma affärer i Ukraina och regionen. Det är verkligen värt att överväga.

Under tiden kommer de invånare i Maui som överlevde den senaste fruktansvärda branden inte att finna någon tröst i att veta att Bidenadministrationen är mer intresserad av att skicka deras pengar till Ukraina än att hjälpa dem att återhämta sig.

Text: Ron Paul, originalartikel: “As Maui Burns, Biden Demands Another $24 Billion…For Ukraine!”. Källa: Ron Paul Institute

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Ron Paul
Stöd NewsVoice 2024
 • Reza

  Vad yrar du om?

  Libertarianska partiet Kontrollerad opposition?

  Då har du inte följt amerikansk politik och Ron Paul genom åren. Att däremot kongressen och amerikansk politik generellt blivit än mer korrumperad sedan 80-talet är däremot sant. Idag är i princip alla ledamöter mångmiljonärer när de väljer att sluta. USA går obevekligen mot ett långsamt förfall. Splittringen kan leda till möjligheter för ett tredje parti.

 • Ron Paul är själva definitionen på “Kontrollerad opposition” genom att dyka upp vid rätt ögonblick och kritisera utan att göra nåt konstruktivt åt själva saken, problemet, frågan, år efter år, decennier efter decennier!

  Jävla yrket går i arv dessutom!

  De jävlarna har så mycket kul på jobbet i senaten och kongressen att de aldrig vill gå ens i pension nån gång!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *