Scott Ritter analyserar riskerna för krig med Kina, Iran och i Afrika

publicerad 16 augusti 2023
- Kristoffer Hell
Scott Ritter

Den tidigare vapeninspektören Scott Ritter tror inte på ett amerikanskt krig med Kina eller Iran de kommande månaderna, eller året, men förmodligen i Afrika.

Ett fredsavtal i Ukraina kan vara på gång, men bara om det säljs in som att Ryssland “tvingas” till det – även om verkligheten är den omvända.

Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon har i ett flertal krigspel insett att “USA lider tunga förluster varje gång” det försöker ta ön Taiwan från Kina och förutser en nedtrappning av den amerikanska retoriken mot Beijing.

Nästa år är det också val i Taiwan och det parti som ligger bäst till i opinionsundersökningar är det som är minst fientligt inställt till fastlands-Kina.

Scott Ritter ser amerikansk militär närvaro i Persiska viken enbart som en “uppvisning”:

“USA kan skicka hur många fartyg som helst till persiska viken. Verkligheten är att Iran har den militära kapaciteten att sänka dem alla.

Att förlita sig på traditionella stora amfibiefartyg [landstigningsfartyg] är rena självmordet”.

Vad gäller den nyligen leverade hoten mot de antivästliga kuppmakarna i Niger är Ritter “mycket oroad” över möjligheten av ett krig med direkt amerikansk inblandning, om den västkontrollerade västafrikanska samarbetsorganisationen ECOWAS gör allvar av hotet att invadera Niger:

“Vi har 1 100 amerikanska soldater stationerade i en skräddarsydd bas som kostat 100 miljoner dollar i Niger. Vi kommer inte att ge upp detta…

Jag oroar mig för vad som sker om ECOWAS mobiliserar och skickar in 25 000 soldater och de åker på stryk…

Kommer USA att känna sig tvingat att rusa till undsättning? Kommer vi att se en stegvis eskalering? Jag hoppas på diplomatin, men tror att konflikt är det troligaste utfallet”.

Ukraina

Rapporteringen i västmedia om Ukraina har börjat förändras och krypa närmare verkligheten och Ritter ser en situation där politiker och media i det av USA kontrollerade Väst kan komma att försöka sälja in eventuella fredsförhandlingar som om Ryssland “tvingats” till detta.

Verkligheten är att skälet till att Moskva överhuvudtaget gick in i, vad som då hette Ukraina, men sedan 2022 tillhör Ryssland, var just för att få till stånd meningsfulla förhandlingar efter att Minskavtalen från 2014 och 2015 saboterats av Kiev och Väst.

Ritter om president Zelenskys roll:

“Jag är oroad över Zelenskis framtid,  för att vara ärlig, jag tror att den snabbast vägen till fred är att Zelensky behåller makten”.

Text: Kristoffer Hell

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Titta inte bakåt, det gör ingen nytta. Se vilka som faktiskt styr – WEF. Bakom dessa finns de personer som med sina egna agendor vill kontrollera världen. De bryr sig inte om relgions- eller landsgränser. Bara pengar räknas och rå makt. Men som nåpgra antytt, de använder sig gärna av frontskyltar för att slippa bli sedda.
  Se dem för vad de är och agera därefter. Den som nu vågar se sanningen i vitögat.
  Ett av deras favorituttryck är “ni kan lita på en sak – ni kan inte lita på oss”.
  Då förstår ni kanske vidden av vad ni har att göra med?

 • Bara en kommentar till början på intervjun om krig med Iran. Irans kustlinje täcker halva Persien Gulf och vattendjupet är mestadels under tvåsiffriga tal.
  U-båtar är i princip otänkbara där och tunga hangarfartyg har bara små portioner av användbart djup till förfogande. Iran kan täcka hela gulfen med landbaserat rörligt försvar med moderna robotar. Sverige har en liknande sits här. USA kan i stort inte göra mycket via militären där i nutid.
  Irak ha-r/de enbart en kort kuststräcka och inget kustförsvar och Saudi verkade som brohuvud, vilket inte är tänkbart nu.

  • Det stämmer! Dock är USA:s målsättning att stoppa gas och oljeexport via Iran, samt störningar i implementering av deras nya “Swift” system:

   Sedan förra året, säljer Ryssland väldigt mycket naturgas och olja till Indien och Kina och andra länder via Iran.

   MEN det är iransk gas och olja som exporteras från anläggningar i Persiska Gulfen. Betalning sker sedan till Ryssland som i sin tur exporterar militär material och teknologi till Iran.

   Direkt efter att Ryssland uteslöts från “Swift” meddelade Iran att de hade färdigutvecklat ett nytt “Swift” system, “Shetab”.
   Ryssland och Iran har redan implementerat systemet och provkört sedan förra året.
   Organisation SCO som Iran nu är permanent medlem i ska implementera systemet i alla sina medlemsländer och därefter somliga nuvarande och framtida BRICKS länder.

   Systemet möjliggör också för länder att använda egna valutor sinsemellan.

 • Så ger sakteliga Ukraina upp. Kommer nu USA och NATO låssas som ingenting? Är det mer troligt att Ryssland kommer hämnas på något sätt? Eller förväntar sig väst att Ryssland ska glömma? Vänder vi på steken: är det troligt att USA glömma och se genom fingrarna efter att Ryssland misslyckas med ett anfallskrig mot Kanada?

  Misslyckas ett kuppförsök, tar man väl kuppmakarna av daga? Så har det väl alltid gått till?

  Den laddning som ett propagandaskapat kollektivt hat innebär, påverkar omgivningen mycket mer än vad man kan tro och all spänning som byggs upp försvinner inte av sig själv.

  Det naturliga långsiktigt målet måste väl vara att på sikt göra sig av med det hot om väst innebär. Hur man än vrider och vänder så kommer vi inte undan insikten vem den aggressiva parten är, till skillnad från den som passivt försvarar sig, om ön framgångsrikt.

 • De är sinnessjuka och ovanpå det psykopatperversa. Skulle de placera trupper på handelsfartyg så upprepar de (washington/city) falskflaggen från 1915 som de skyllde på Tyskland, emedan det var de själva som sänkte den. Dagen innan torpederingen hade lakejerna, i rotchildarnas och rockefellarnas sold, “kung” edward och edward grey “utrikesministr” haft möte om den förestående sänkningen och det önskvärda..i en sådan tragedi, (källa; the two edwards).

  Men visst, önskar de så hett ett krig mot the axis of ironfist (Kina, Ryssland, Iran, Nordkorea + åtskilliga afrikanska-,sydamerikanska- och västasiatiska länder samt minst två europeiska) så ska de naturligtvis ha det. Illusionen om att tosingarna skulle kunna gå att samtala med, är helt borta. Det enda språk de förstår är övermaktens och den utmanar de nu, tokiga i skallen som de är

  • Maktförhållandet mellan kung Edward och Rothschilds var nog det omvända.
   Men storrökaren Edward dog 1910. Dessförinnan hade han 1907 hotat Rothschilds att de inte var välkomna om de inte uppfyllde hans krav.
   Det året divesterade Rockefeller och Rothschilds från Ryssland trots Rysslands lönsamma investeringar och betalda tartarer mördade Nobels medarbetare.
   Det var Edward som var intrigmakaren bakom WWI trots att han alltså dog flera år innan.
   1915 hade britterna genom Federal Reserve 1913 lyckats ena finansnätverken bakom sig.Vid ett möte i Paris bestämde finanseliterna att Tsaren måste bort.
   Därefter var det anglosaxiska imperiet och finansfamiljerna enade.
   Men innan hade Tyskland och Ryssland varit intressanta att samarbeta med utan behov av krig. Alla sammansvärjningar var britternas verk
   Inklusive zionism och förstadiet till nazism.
   Britternas frimurarmakt gjorde det möjligt att framställa Ryssland som ett större hot mot judarna än som var sakligt motiverat.
   Det var Storbritanniens eliter som i verkligheten underminerade judarnas alternativ.
   När Rothschild sägs ha finansierat något är det vanligen underförstått att dom med livet i behåll hade makt att neka. Men det finns inga bevis för att dom hade kunnat byta sida och samarbeta med britternas rivaler.
   Ett skäl till att judar delegerats förvaltandet av imperiets kassa är att de inte har någon möjlighet att välja sida.
   Det var nog likartat i Romarriket.

   • The mathanswer says; vem äger mest nollor i en 10potens av alla de sk förmögna i väst, och av det följer vem äger bokstavligen talat centralbankerna. Inte monarkerna. Eustace Mullins skrev sin bok om fed, det var Ezra Pounds önskemål och det uppfyllde Mullins. Har man läst den vet man till 100% vad som pågår

    • Ezra Pound verkar ha varit en kontrollerad opposition. Han var nog tänkt att vara avskräckande exempel.
     Men anglosaxerna har hela tiden haft taktisk fördel av att underblåsa hat mot judar för att påminna dem om att de behöver beskydd av anglosaxerna
     Annars!
     Det är ingen slump att britterna stimulerade fram nazismen i Tyskland. Och zionismen för att de inte skulle assimileras bland britternas rivaler.
     Allt för att behålla den anglosaxiska kontrollen över finansvärlden.
     Eustace Mullins vet en massa namn och historiska detaljer som är av intresse men gör utöver det tolkningar om vem som har makt som tilltalar anglosaxerna.
     Felaktiga tolkningar.
     Om du var uppmärksam på vad jag skrev såg du att Edward hotade Rothschilds att de inte var välkomna om de inte uppfyllde Edwards krav.
     Sånt berättar inte den sortens anglosaxiska författare.
     Rothschilds har inte pengarna som du och jag.
     Vi kan ha hundratusen och göra vad vi vill med.
     Privatpersoner som nominellt förfogar över summor jämförbara med hela nationers bnp eller mer skulle, om de hade verklig makt kunna byta sida i såna fall som före WWI.

     Både Ryssland och Tyskland var lönsamma att samarbeta med. Fred och utbyggd handel över hela kontinenten var möjligt och lönsamt.
     Men Britterna stod hindrande i vägen. Rothschild var liksom de andra judiska finansindividerna hovjudar dvs respekterade men underdåniga. Dom förvaltar imperiets kassa. Även om det formellt inte finns nån sån.
     Men Britternas imperium hindrade en sån konstruktiv utveckling.
     Tidigare, 1888 dödshotade de hela Rothschildklanen och de pengar som Cecil Rhodes sällskap drog nytta av kom bla från den 1890 i förtid avlidna Hannah Rothschild. Hon var gift med Lord Roseberry som ärvde 100M£ av henne Och samma summa kom även från en annan Rothschild.
     Efter dödshotet alltså.
     Samma år lyckades Edward som då var Prins av Wales och stormästare i moderlogen att få Bismarck avpolleterad.

     Det var Bismarck som tidigare etablerat samarbete med Rothschilds i samband med Tysklands enande.
     Allt tyder på att det hade varit naturligt med fortsatt och utvidgat samarbete.

     Tyskland var mer konkurrenskraftigt och planerade Berlin-Bagdad och utvecklad handel där brittiska flottan inte kunde hindra.
     Ryssland hade den snabbaste industrialiseringen och största oljeproduktionen. Ypperligt läge för win-win och utveckling av flera länder.

     Efter hotet från Edward 1907 fanns den vägen inte öppen. Men lösningen för dilemmat var FED. Med FED ökade möjligheten för det kommande anglosaxiska världsherraväldet. Med FED blev det möjligt att finansiellt få övertag i det planerade och önskade kriget.

     Eliten håller ihop. Ihop mot imperiets rivaler!
     Höga frimurare som finansmännen vet att det är dödsstraff på illojalitet.
     Frimurare förstår ritualmord utfört efter frimurarnas regler. Det skedde 1888.
     Det berättar inte anglosaxerna.

     • Du har mycket som du har klart för dig om, men enl min världsbild är inga imperier av klassiskt snitt kvar. De fungerar som mest som en fasad för de riktiga innehavarna, och dessa är definitivt inga monarker (vad nu det skulle innebära). Istället är de förbrytare av värsta sort, all annan kriminalitet bleknar vid jämförelse. De har ingen normal religionstillhörighet, men använder sig gärna av islam, judendom, kristendom för att ducka bakom. De är bara simpla extremister, men mkt skickliga på att inte synas och märkas. Bara verka

      • Det angloamerikanska etablissemanget (Pilgrim Society) som britterna lyckades bygga upp byggde på en Venetiansk förebild som Larouchekretsen har beskrivit ingående men inte många verkar lyssna på dem. Venedigs oligarki var, och deras efterföljare är just så förslagna som du tänker dig.
       Dom introducerade frimureriet i England (Innan det kallades Storbritannien). Det var en av metoderna som hindrade insyn. Alla andra betydande hemliga sällskap och tankesmedjor härrör från samma eliter.
       Om man fogar samman Info från Carroll Quigley, Antony Sutton, Larouchekretsen och en del ryska författare framtonar en sammanhängande bild som visar att dem vi talar om är på alla sidor samtidigt.
       Full ideological spectrum dominance.
       Dom infiltrerar allt som går att använda för makt.
       Dom frambringar nya kulter när det behövs.
       Eller gräver fram och dammar av gamla.
       Alla altmediaaktörer har i någon mån en verklighetsuppfattning präglad av imperiets ryktesspridning och historieförfalskning.

       Venedigs oligarki etablerades av såna i det Romerska imperiet som flydde när det föll sönder.
       Utan stora stående armeer tvingades de använda mer utstuderade och listiga metoder.
       bara det faktum att historiker tonar ner deras betydelse och aldrig berättar att de låg bakom både mongolernas härjningar och Ottomanernas invasion av Europa, splittringen av den kristna kyrkan, skapandet av jesuiterna och andra falanger visar hur väl de lyckats gömma sig. Troligen därför att det nuvarande anglosaxiska imperiet inte vill att vi ska förstå hur de arbetar.
       Venedigs Volpi Di Misurata blev finansminister under Mussolinis fascism men medverkade även i bolshevikrevolutionen.
       Målet är att inga motsättningar ska upphöra så att alla till sist går med på världsregering som enda lösningen.

   • Tack själv Reza, för bra inlägg. De falskflaggor de konstant jobbar på, för att ‘få sina förevändningar’ att gå till oprovocerade anfall, hade aldrig kunnat genomföras om de inte hade haft total informationsmakt i väst. Ett aber har inträffat dock för de ‘stackarna’, och det är altmedia, den riktiga median. Men det tänker de nu åtgärda via sin lydorganisation “eu”. Detta året ska de korrupta i Bryssel klubba igenom ‘chatcontrol’..

    • Ok Peter, vi pratar i stora drag samma språk, i princip nästan samma men jag använder mig av andra namn för att titulera ‘innehavarna’. Du säger ‘anglosaxer’, jag benämner dom som andra. Det spelar ingen roll, så länge det inte pratas förbi. Det viktiga är att förstå att de är inte Normala. De är extremister av värsta sort, och har ingen vanlig religionstillhörighet, el någon tillhörighet öht. De är unikt annorlunda, på ett perverterat sätt, och kan därför inte jämföras och kanske heller aldrig förstås

  • I arkivet på Vaken.se finns en video gjord av Mikael Rivero; all wars are bankers (ie centralbankers) wars. Bra komplement till Mullins bok. 200% vetskap blir det då, haha

 • Scot Ritters analys av spänningar mellan Iran och USA är helt felaktigt!

  Över 3 000 amerikanska marinsoldater och sjömän anlände till Mellanöstern på söndagen som en del av en tidigare tillkännagiven insats riktad mot Iran eftersom spänningarna ökar i regionen.

  Spänningarna har ökat i Persiska viken sedan USA beslagtog en tanker med iransk olja.
  I trupperna ingår i en ”Amphibious Readiness Group” och ”Marine Expeditionary Unit (ARG/MEU)” och anlände ombord på amfibieattackfartyget USS Bataan och dockningsfartyget USS Carter Hall.

  Den amerikanska militären överväger nu att placera beväpnade trupper på handelsfartyg, en åtgärd utan motstycke som avsevärt skulle öka risken för en direkt sammandrabbning med Iran.

  En sådan sammandrabbning mellan beväpnade trupper på handelsfartyg med Iran kan användas som förevändning för att bomba all iransk olje och gasproduktion och
  export anläggningar, inklusive kärnanläggningar som bombas av Israel som en riktad attack mot Iran.

  USA och Israel har redan haft 2 militärövningar senaste året för eventuell attack mot iranska kärnanläggningar.

  Saudi Arabien tillkännagav förra veckan att länderna i Persika Gulfen är själva kapabla att garantera säkerheten och vid ev. attack mot Iran, får USA inte använda sina militärbaser och utrustning från deras land.

  En sak är klart! USA vill störa olje och gas exporten genom att spränga några av nyckelanläggningar precis som de gjorde med Nord Stream.

  Irans ekonomi har växt över 12% på mindre än ett år och likväl Rysslands ekonomi som från prognosen på -3 är nu över +4% och enligt Bloomberg starkaste ekonomin i Europa just nu!

  Det är inte nåt som USA kan tillåta, har de själva sagt rakt ut!

  • Alla dessa analytiker och bloggvetare måste tas med en nypa salt eftersom deras analyser helst skall generera inkomst och dom olika gissningarna uppblandat med fakta formas därefter.
   Att själv analysera deras antaganden kan ge någon form av insikt men kan också leda till fel uppfattning av läget.!!!!!!!!!!!hahahah…

   • Jag gillade Ritters och Macgregor inledningsvis. Båda gav bra analyser men med tiden visade sig precis som du säger att de vill i första hand generera inkomst av den här.
    Det är ok att de tjänar pengar på detta. Det är rätt krävande jobb men på tok mycket av deras analyser är mycket felaktiga sedan länge, anser jag iaf.

 • Tycker Niger ska ställa det rimliga kravet att förlägga en militärbas om ca 1100 nigrenska soldater, så nära washington dc som möjligt. Om inte det accepteras så får det förtroendeingivande fn förhandla om att washington ska lämna Niger. Fn fixar

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *