Debatt: Det största terrorhotet kommer inifrån Sverige – Islams prästerskap

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 8 augusti 2023
- Christer Nilsson
Nilsson: Islamsk extremism i Sverige måste stoppas. Bildmontage med ISIS-krigare och Reinfeldt.

“Islams prästerskap, som rabblar halal och haram och sharialagar hit och dit och kräver förbud att håna Muhammed och bränna koranen, står för nedmonteringen.”

Svenska regeringar från Reinfeldt till Löfven och Kristersson har alla varit ”naiva” och aldrig ”sett det komma”. Sverige var ett av de länder i Europa där flest per capita valde att ansluta sig till IS. Först i april 2016  – två år för sent – kriminaliserades IS-resorna. I Norge hade det varit förbjudet sedan 2013.

Text: Christer Nilsson

Totalt reste 300 varav 100 kvinnor och deras barn. I IS-kalifatet utvecklades man till brutala ogärningsmän, torterare, mördare och våldtäktsmän oförsonligt hänsynslösa mot sina fiender. 150 av dessa IS-krigare, med evigt svuren trohetsed, återvände sedan som rockstjärnor till Sverige och till sin gamla radikala miljö i klansamhällena i alla de 60 utanförskapsområdena.

Det är därifrån risken är störst – och inte utifrån – att radikaliserade våldsbejakande islamister nu tänker hämnas de koranbränningar som ägt rum i Sverige och Danmark.

SÄPO har dålig kontroll på dessa islamister, och det är så mycket enklare för dem, eftersom de är svenska medborgare och rör sig fritt i landet. Regeringen inbillar sig att hotet i första hand kommer utifrån och vill skärpa de redan tandlösa gränskontrollerna. Det är därför både naivt och farligt att man valt att titta åt fel håll.

Det råder förvirring kring begreppet folkgrupp i Sverige

Vissa menar att lagrummet ”hets mot folkgrupp” dvs. muslimer, skulle kunna användas mot dem som provocerar med koranbränningar, men muslimer är ingen folkgrupp lika lite som kommunister och nazister, eller katoliker och protestanter. Däremot är judar eller romer en folkgrupp.

Det finns således ett särskilt lagligt skydd för dessa folkgrupper just för att man inte valt sin folkgrupp utan fötts in i den. Att ha en politisk eller religiös tillhörighet däremot är ett eget val som du själv har ansvar för, även om du tilldelats en politisk eller religiös tankevärld av dina föräldrar.

Vad gäller muslimer ser de sig gärna som en folkgrupp. Detta men hänvisning till dogmen att de tillhör umman*, en världsomfattande muslimsk religiös gemenskap, och att du absolut inte får lämna gruppen.

Dogmen är så stark att i 50 muslimska länder är det kriminaliserat och i 13 länder är apostasi belagt med dödsstraff, men många gör det ändå och riskerar social utfrysning. Islam är en kombination av politik och religion och du har ett val trots allt – men islam och muslimer är ingen folkgrupp.

Nilsson: Islams prästerskap är problemet.
Expressen: Islamist hyllade terror-imam – fick ha kvar vapenlicensen

Islams prästerskap är de som står för nedmonteringen av demokrati

Jag delar sverigedemokraten Richard Jomshofs oro för nedmonteringen av vår demokrati, men islam står inte för nedmonteringen. Islams prästerskap, som rabblar halal och haram och sharialagar hit och dit och kräver förbud att håna Muhammed och bränna koranen, står för nedmonteringen.

Islamister, som tolkar islam som en politisk totalitär ideologi där religion och politik är oupplösligt förenade, står för nedmonteringen. Islamister har Muhammeds liv och leverne som förebild – alltså påhittade historier, eller sagoskatter om man vill vara snäll.

Islamister betraktar koranen som lagbok stående över svensk lag. Det är en nedmontering av den svenska demokratin som måste bekämpas till varje pris.

Text: Christer Nilsson, läs fler artiklar av författaren

Relaterat

*Umma betyder på modern arabiska (standardarabiska) folk, samhälle eller nation men används i religiösa sammanhang vanligtvis som beteckning för alla muslimer i världen oavsett nationstillhörighet.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Här blandas det friskt med begreppen, med väldigt lite el ingen särdefinition alls. Det är olyckligt eftersom det bara spär på det som den dolda gruppen/deep state verkligen är ute efter, splittring. Skribenten nämner att judar och romer är folkgruppstillhöriga..javisst men det är även muslimer. De tillhör den semitiska folkgruppen. Kristna har ofta sin etnicitet i det europeisktariska med miljontals semitiska kristna i mellanöstern. Men det är inte detta som är intressant utan huruvida enskilda är extremister eller ej.

  Så är därför varken judaister/talmudister eller islamister/shariaister en folkgrupp, utan extremistiska sekterister, eller för den delen “kristna’sionister. Vem den djupa staten är, är svårare att definiera men att de tre sistnämnda på ett eller annat sätt ingår i den är självklart. Jämför man t ex i Syrien där is-shariaisterna med stöd av neocons i washington/telaviv/city of London (deep state..) har stått för legoknektandet tillsammans med sk brittiska och sk amerikanska privatsoldater (vilket till slut Ryssland var tvunget att konstatera och ta itu med 2016), så är det inte kolossalt svårt att se mönster med andra liknande uppror, revolter, krig.

  Det är inte de etniska normala helt vanliga människorna och grupperna som är problemet, utan sekteristerna. Och bland det mest, eller det mest, extremistiska, som existerar i väst ftf är den djupa korruptionspåtvingande “staten”

  • Det finns inga som heter is-shariaister!
   ISIS=Salafister=Saudi Arabien
   Alla islamiska friskolor drivs av Salafister.
   Alla moskéer i “västvärlden” finansieras av salafister.

   Det är bara i denna version av islam, jihad och jihadism ingår i syfte att Islam ska ta över världen.

   Salafisterna finansierade också de första vågen av gängkriminella i Sverige. Inte bara med pengar, utan tillförsel av enormt mycket handeldvapen och det räckte för att det ska sedan växa.

   Allt vad Salafister står för och gör, beskylls på “muslimer”, “Muslimsk terrorhot”, “muslimsk terror attack”

   När var det sist nån av er läste ordet Salafist i en tidning eller hörde ordet i nyheterna?

   Vem/vilka har bestämt att namnet på denna vidriga sekt och människor inte ska nämnas i massmedia?

   Att håna och förolämpa och hata “muslimer” (läs alla invandrare) på nätet har blivit den vanligaste svenska trenden.
   Allvarligt talat förstår jag inte varför Torbjörn tillåter sådan publiceras. Visst får alla skriva i Newsvoice men nån gräns får det väl fan finnas.

 • Lol, SÄPO har fan inte dålig koll! Om ni bara visste vad de var kapabla till och deras resurser, kompetens och utrustning! Det konstiga är att så många muslimer kunde resa till IS-kalifatet utan att bli stoppade… Samma sak med Rahmat Akilov… Varför blev han inte stoppad från att utföra terrordådet? Personligen undrar jag det…

 • Hur kan ni mena er vara så säkra på att det är påhittade historier om Muhammed (”profeten”) ?

  Man kan anta att ni syftar på de texter som florerar inte minst bland invigda i sekten (hadith osv) , men varför säger ni inte också då att koranen är hittepå? DET är helvetesdynga om något. Texterna om den falska profetens liv är vad som öppnar ögonen på en del att det lär vart en pervers phan. För som sagt koranen är demonisk geggamoja

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *