Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Debatt: Det största terrorhotet kommer inifrån Sverige – Islams prästerskap

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 8 augusti 2023
- Christer Nilsson
Nilsson: Islamsk extremism i Sverige måste stoppas. Bildmontage med ISIS-krigare och Reinfeldt.

“Islams prästerskap, som rabblar halal och haram och sharialagar hit och dit och kräver förbud att håna Muhammed och bränna koranen, står för nedmonteringen.”

Svenska regeringar från Reinfeldt till Löfven och Kristersson har alla varit ”naiva” och aldrig ”sett det komma”. Sverige var ett av de länder i Europa där flest per capita valde att ansluta sig till IS. Först i april 2016  – två år för sent – kriminaliserades IS-resorna. I Norge hade det varit förbjudet sedan 2013.

Text: Christer Nilsson

Totalt reste 300 varav 100 kvinnor och deras barn. I IS-kalifatet utvecklades man till brutala ogärningsmän, torterare, mördare och våldtäktsmän oförsonligt hänsynslösa mot sina fiender. 150 av dessa IS-krigare, med evigt svuren trohetsed, återvände sedan som rockstjärnor till Sverige och till sin gamla radikala miljö i klansamhällena i alla de 60 utanförskapsområdena.

Det är därifrån risken är störst – och inte utifrån – att radikaliserade våldsbejakande islamister nu tänker hämnas de koranbränningar som ägt rum i Sverige och Danmark.

SÄPO har dålig kontroll på dessa islamister, och det är så mycket enklare för dem, eftersom de är svenska medborgare och rör sig fritt i landet. Regeringen inbillar sig att hotet i första hand kommer utifrån och vill skärpa de redan tandlösa gränskontrollerna. Det är därför både naivt och farligt att man valt att titta åt fel håll.

Det råder förvirring kring begreppet folkgrupp i Sverige

Vissa menar att lagrummet ”hets mot folkgrupp” dvs. muslimer, skulle kunna användas mot dem som provocerar med koranbränningar, men muslimer är ingen folkgrupp lika lite som kommunister och nazister, eller katoliker och protestanter. Däremot är judar eller romer en folkgrupp.

Det finns således ett särskilt lagligt skydd för dessa folkgrupper just för att man inte valt sin folkgrupp utan fötts in i den. Att ha en politisk eller religiös tillhörighet däremot är ett eget val som du själv har ansvar för, även om du tilldelats en politisk eller religiös tankevärld av dina föräldrar.

Vad gäller muslimer ser de sig gärna som en folkgrupp. Detta men hänvisning till dogmen att de tillhör umman*, en världsomfattande muslimsk religiös gemenskap, och att du absolut inte får lämna gruppen.

Dogmen är så stark att i 50 muslimska länder är det kriminaliserat och i 13 länder är apostasi belagt med dödsstraff, men många gör det ändå och riskerar social utfrysning. Islam är en kombination av politik och religion och du har ett val trots allt – men islam och muslimer är ingen folkgrupp.

Nilsson: Islams prästerskap är problemet.
Expressen: Islamist hyllade terror-imam – fick ha kvar vapenlicensen

Islams prästerskap är de som står för nedmonteringen av demokrati

Jag delar sverigedemokraten Richard Jomshofs oro för nedmonteringen av vår demokrati, men islam står inte för nedmonteringen. Islams prästerskap, som rabblar halal och haram och sharialagar hit och dit och kräver förbud att håna Muhammed och bränna koranen, står för nedmonteringen.

Islamister, som tolkar islam som en politisk totalitär ideologi där religion och politik är oupplösligt förenade, står för nedmonteringen. Islamister har Muhammeds liv och leverne som förebild – alltså påhittade historier, eller sagoskatter om man vill vara snäll.

Islamister betraktar koranen som lagbok stående över svensk lag. Det är en nedmontering av den svenska demokratin som måste bekämpas till varje pris.

Text: Christer Nilsson, läs fler artiklar av författaren

Relaterat

*Umma betyder på modern arabiska (standardarabiska) folk, samhälle eller nation men används i religiösa sammanhang vanligtvis som beteckning för alla muslimer i världen oavsett nationstillhörighet.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq