CNN hade de lägsta tittarsiffrorna någonsin i förra helgen

publicerad 22 september 2023
Mark Thompson, CEO på CNN, 2023.
Mark Thompson, CEO på CNN, 2023.

Den amerikanska nyhetskanalen CNN slog i helgen bottenrekord i tittarsiffror. Det är ytterligare ett tecken på de svårigheter som den tillträdande chefen Mark Thompson står inför, skriver New York Post.

Det var de demografisk siffrorna för åldersgrupperna 25-54-år demo som slog i botten, enligt de senaste Nielsen-uppgifterna som släpptes på tisdagen. Tittarvärdet uppgick till bara 55,000 XNUMX-tittare för helgens program som inkluderade namn som Anderson Cooper.

CNN lanserades 1980 och administrationen beskriver kanalen som “det mest betrodda namnet inom nyheter”. Rankingen är nätverkets sämsta sedan 1991 – då man började mäta digitaliserade TV-data.

CNN:s totala tittarsiffror var inte mycket bättre. Nätverket loggade endast totalt 345.000 tittare, att jämföra med Fox News med 683.000 tittare och MSNBC med 424.000 tittare.

“CNN är en skam för tittarsiffrorna”, säger en bransch-insider.

Mark Thompson, den tidigare VD:n för New York Times Company, utsågs till CNN:s nya ordförande och VD förra månaden av moderbolaget Warner Bros. Discovery efter Chris Lichts katastrofala mandatperiod, fortsätter New York Post.

NewsVoice kommenterar

Tucker Carlson som fick sparken av politiska skäl från Fox News gick till Twitter (X) där han av helt egen kraft, utan ekonomisk ersättning och utan reklamhjälp från X kan attrahera över 200 miljoner tittare per inslag. Tuckers inslag om Argentina hade 418 miljoner visningar.

Det visar kraften i de sociala mediernas räckvidd och folkliga uppskattning.

 


Källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vi får verkligen tacka Elon Musk som hade ryggraden och pengarna att ta över världens mest korrupta mediaföretag genom tiderna.

  Om vi har tur och ryktena verkligen stämmer, omvandlas Twitter (X) snart till världens största Alternativ Media, mäktigt nog att stå emot totalitarismens väsen(lögnmedia) och dess massformationer.

 • Risken är nu bara att många av de alternativa nyhetskanalerna infiltreras men för oss som är “vakna” tror jag nog att detta snabbt skiner igenom.

  • Precis. Låt dom infiltrerar bäst dom vill, det spelar ingen roll. Massorna yttrandefrihet överlever dom aldrig.

   Ett ideologiskt styrt maktprogram innehåller alltid frågeförbud när du börjar närmar dig dess rötter. Detta är på både ont och gott. Möjligheten ligger endast i muta, tysta, skrämma och skada för de kan aldrig, aldrig klara sig i en öppen debattmiljö.

   Dom är få, vi är miljarder av analyserande hjärnor med all världens information några knapptryck bort.

 • Snart 10år sedan jag helt slutade ta del av msm, kom på att de ljög för mig och inte rapporterade sanningen så jag slutade helt till 100% att ta del av dem. Det finns så många bra alternativa mediakanaler, både inom och utom landet så varför ska man tillgodo göra sig och betala för skitnär det finsn så mycket bättre.

  • Jon ”Snart 10år sedan jag helt slutade ta del av MSM, kom på att de ljög för mig och inte rapporterade sanningen så jag slutade helt till 100% att ta del av dem. ”

   Håller med dig.
   Gjorde detsamma när jag väl gick i pension efter trettiofem år som anställd fått distans till mitt forna fadershus som tekniker/redigerare/fotograf serva SVT:s produktionsapparat, dess redaktioner och underställda journalister.
   Lyssna på…..
   Den tidigare anställde Journalisten/korren Chriss Forsne vilken samtalar med Mikael Willgert om migrationskaoset Lampedusa – i SwebbTV:s Omvärldsanalys 49
   Forsne är inte nådig vad gäller SVT/ MSM:s nyhetsrapportering.
   Håller fullständigt med.
   Klarar längre inte av följa MSM:s Nyhetsutsändningar.
   Jag finner annorstädes bra svenska allternativ (som här på NewsVoic och SwebbTV)

 • Folket har tappat förtroendet till alla MSM.ier i västvärlden, allt flera har vaknat och letar fakta från de oberoende o omutbara fria medier.

 • MSM-media dansar sin egen dödsdans och kräver att de olika regimerna i västvärlden stödjer dem i deras propagandaspridande på skattebetalarnas bekostnad. MSM kallas lögnmedia i allmänhet och CNN är det i synnerhet. En lismande “nyhetskanal” för maktens och globalismens agenda.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *