CNN hade de lägsta tittarsiffrorna någonsin i förra helgen

publicerad 22 september 2023
Mark Thompson, CEO på CNN, 2023.
Mark Thompson, CEO på CNN, 2023.

Den amerikanska nyhetskanalen CNN slog i helgen bottenrekord i tittarsiffror. Det är ytterligare ett tecken på de svårigheter som den tillträdande chefen Mark Thompson står inför, skriver New York Post.

Det var de demografisk siffrorna för åldersgrupperna 25-54-år demo som slog i botten, enligt de senaste Nielsen-uppgifterna som släpptes på tisdagen. Tittarvärdet uppgick till bara 55,000 XNUMX-tittare för helgens program som inkluderade namn som Anderson Cooper.

CNN lanserades 1980 och administrationen beskriver kanalen som “det mest betrodda namnet inom nyheter”. Rankingen är nätverkets sämsta sedan 1991 – då man började mäta digitaliserade TV-data.

CNN:s totala tittarsiffror var inte mycket bättre. Nätverket loggade endast totalt 345.000 tittare, att jämföra med Fox News med 683.000 tittare och MSNBC med 424.000 tittare.

“CNN är en skam för tittarsiffrorna”, säger en bransch-insider.

Mark Thompson, den tidigare VD:n för New York Times Company, utsågs till CNN:s nya ordförande och VD förra månaden av moderbolaget Warner Bros. Discovery efter Chris Lichts katastrofala mandatperiod, fortsätter New York Post.

NewsVoice kommenterar

Tucker Carlson som fick sparken av politiska skäl från Fox News gick till Twitter (X) där han av helt egen kraft, utan ekonomisk ersättning och utan reklamhjälp från X kan attrahera över 200 miljoner tittare per inslag. Tuckers inslag om Argentina hade 418 miljoner visningar.

Det visar kraften i de sociala mediernas räckvidd och folkliga uppskattning.

 


Källa

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq